Ελλάδα

Το φορο-σαφάρι ξεκίνησε από Δήλεσι και Ωρωπό – Έλεγχοι on camera – Ιδιοκτήτης ταβέρνας δεν είχε κόψει αποδείξεις ύψους 400€

- Ξεκίνησαν οι στοχευμένοι έλεγχοι για φορολογικές παραβάσεις σε εστιατόρια, ταβέρνες, κέντρα διασκέδασης τουριστικών περιοχών
- Την Κυριακή κλιμάκιο της Υπηρεσίας Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων βρέθηκε σε Δήλεσι και Ωρωπό
- Αιφνιδιάστηκαν οι ιδιοκτήτες όταν είδαν τους... "ράμπο" να ζητούν αποδείξεις και όλα τα απαραίτητα έγγραφα
- Σε μια ταβέρνα οι αποδείξεις σε 25 τραπέζια είχαν εκδοθεί... ταυτόχρονα!
- Στο 100% η παραβατικότητα (!), συμβολικά σε αυτή τη φάση τα πρόστιμα

“Λαβράκια” έβγαλε σήμερα (Κυριακή 10.07.2016) η Υπηρεσία Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων σε καφετέριες και ταβέρνες που βρίσκονται σε παραλίες στο Δήλεσι και στον Ωρωπό. Οι έλεγχοι που είχε ανακοινώσει Γενική Γραμματεία Εσόδων (υπολογίζεται πως θα φτάσουν τις 30.000) ξεκίνησαν με σκοπό να διαπιστωθούν φορολογικές παραβάσεις και οι παραβάτες να πληρώσουν τα πρόστιμα που τους αναλογούν.

Το φορο-σαφάρι ξεκινά στο πλαίσιο της γενικότερης πολιτικής για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, τη βελτίωση της φορολογικής συμμόρφωσης και κυρίως την αύξηση των δημοσίων εσόδων.

Οι ιδιοκτήτες των καφετεριών και των ταβερνών στις περιοχές όπου βρέθηκαν την Κυριακή οι «ράμπο» του ελεγκτικού μηχανισμού έδειξαν να αιφνιδιάζονται όταν αντίκρισαν το πρωί κλιμάκιο να ελέγχει τις αποδείξεις και να ζητάει όλα τα απαραίτητα έγγραφα.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα ιδιοκτήτη ταβέρνας, ο οποίος δεν είχε κόψει αποδείξεις για κατανάλωση φαγητού και ποτού της τάξεως των 400 ευρώ (!). Στον τελευταίο έλεγχο που έκαναν οι ελεγκτές παρατήρησαν ότι 25 τραπέζια είχαν εκδοθεί αποδείξεις, αλλά όλες την ίδια… στιγμή! Οι ελεγκτές αφήνουν να εννοηθεί πως είχε ενημερωθεί ο ιδιοκτήτης και “χτύπησε” όλες τις αποδείξεις ταυτόχρονα.

Οι “αδιάφθοροι” ξεκίνησαν να μοιράζουν τα πρόστιμα σαν “βροχή”. Στόχος της υπηρεσίας τους όπως λένε είναι η “συμμόρφωση και η ενίσχυση της συνείδηση των πολιτών για να αποδίδουν ό,τι τους αναλογεί. Οι πολίτες πρέπει να ζητούν αποδείξεις. Δεν θέλουμε να τιμωρήσουμε τις επιχειρήσεις θέλουμε να τις συμμορφώσουμε”.

“Αυτή την περίοδο παρατηρείται ολοένα και αυξημένη παραβατική συμπεριφορά, γιατί οι περισσότερες επιχειρήσεις εκμεταλλευόμενες και την οικονομική κρίση και την ραγδαία αύξηση του τουρισμού, καταφεύγουν σε παραβατική συμπεριφορά» είπε η Μαρία Τσίγκα, προϊστάμενη του κλιμακίου, σημειώνοντας πως «σήμερα η παραβατικότητα είναι στο 100%”.

ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΕΙΠΕ

Οι έλεγχοι αναμένεται να συνεχιστούν σε αρκετά παραλιακά μέρη εντός Αττικής.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΜΙΛΤΟΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΗΣ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Το επεισόδιο που οδήγησε στη σύλληψη του Άρη Μουγκοπέτρου για ενδοοικογενειακή απειλή - Η γυναίκα του «έχει panic button στο κινητό της»
Ο δικηγόρος της συζύγου του περιέγραψε στο newsit.gr όλα όσα έγιναν - Γιατί έληξε η συνεργασία του με τον Μουγκοπέτρο και ο ίδιος αποφάσισε να αναλάβει την σύζυγό του
Άρης Μουγκοπέτρος: Το επεισόδιο που οδήγησε στη σύλληψή του για ενδοοικογενειακή απειλή – Η γυναίκα του «έχει panic button στο κινητό της» 10
Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ζητά να κηρυχτεί ο δήμος Αγίου Δημητρίου μετά τις καταστροφές από την ισχυρή καταιγίδα
Μεταξύ των σημείων που παρουσιάζουν τη μεγαλύτερη επικινδυνότητα είναι η ευρύτερη περιοχή των οδών Λιδωρικίου, Τεπελενίου, Βαλτετσίου και Δράμας
Σοβαρές ζημιές στον δήμο Αγίου Δημητρίου από τη νεροποντή της Παραμονής Χριστουγέννων
Χριστούγεννα στα μπλόκα οι αγρότες: Στην άκρη τα τρακτέρ, ανοιχτές οι λωρίδες κυκλοφορίας, νέα σύσκεψη έως την Κυριακή
Τα οχήματα που κινούνται προς Θεσσαλονίκη ακολουθούν διαδρομή μέσω της πόλης της Λάρισας, από την παλαιά εθνική οδό, και στη συνέχεια επανέρχονται στον ΠΑΘΕ από τον κόμβο της Γυρτώνης
Στιγμιότυπο από τα μπλόκα των αγροτών στα Μάλγαρα
7