Ελλάδα

Βγήκε η απόφαση για την Μαρινόπουλος Α.Ε. – Υπό προστασία η περιουσία της εταιρείας – Εξαιρούνται οι εργαζόμενοι από το καθεστώς προστασίας

- Με ανακοίνωση η εταιρεία ευχαριστεί τους εργαζομένους για τη στήριξή τους ώστε να υπάρξει βιώσιμη λύση
- Το ελληνικό Δημόσιο έκανε παρέμβαση κατά του αιτήματος του ομίλου Μαρινόπουλος
- H στάση αυτή του Νομικού Συμβουλίου προκάλεσε την οργή τόσο των εργαζομένων όσο και του Μαξίμου
- Οι νομικοί της Μαρινόπουλος Α.Ε. ανέφεραν πως εκδήλωσε ενδιαφέρον στρατηγικός επενδυτής για την είσοδό του στον όμιλο
- Η εταιρεία Σκλαβενίτης ήδη διατύπωσε την πρόθεσή της να βοηθήσει υπό όρους στη διαδικασία εξυγίανσης

Το Πολυμελές Πρωτοδικείο της Αθήνας έκανε δεκτές τις αιτήσεις για έκδοση προσωρινής διαταγής του ομίλου Μαρινόπουλος θέτοντας σε καθεστώς προστασίας την εταιρικά έναντι των πιστωτών της μέχρι τη συζήτηση των κύριων προσφύγων για υπαγωγή στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα στις 21 Σεπτεμβρίου 2016.

Το δικαστήριο αποφάσισε την προστασία της περιουσίας του ομίλου απαγορεύοντας κατασχέσεις από τους πιστωτές και διέταξε το πάγωμα κάθε μεταβολής της περιουσιακής κατάστασης του ομίλου απαγορεύοντας τη διάθεση των ακινήτων και του εξοπλισμού.

Από το καθεστώς προστασίας εξαιρούνται οι εργαζόμενοι (οι οποίοι το είχαν ζητήσει ώστε αν δεν πληρώνονται να μπορούν να διεκδικήσουν τα δεδουλευμένα τους) και οι μισθώσεις.

Η ανακοίνωση της Μαρινόπουλος ΑΕ μετά την απόφαση

Σήμερα πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση του Πρωτοδικείου Αθηνών, σε συνέχεια του αιτήματος που κατατέθηκε από την Μαρινόπουλος ΑΕ την Τρίτη 28 Ιουνίου για την υπαγωγή της σε διαδικασία εξυγίανσης, η οποία και ενέκρινε το σχετικό αίτημα.

Στο πλαίσιο αυτό, η εταιρεία Μαρινόπουλος ευχαριστεί τους εργαζομένους της για τη στήριξή τους τόσο κατά τη σημερινή συνεδρίαση αλλά και σε όλο αυτό το κρίσιμο διάστημα που διανύει η εταιρεία.

Παράλληλα, εκφράζει την βαθιά εκτίμησή της προς το σημαντικό ποσοστό του 45% των προμηθευτών της, οι οποίοι δήλωσαν τη συναίνεσή τους για τη σημερινή απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών.

Η συγκεκριμένη απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών είναι σημαντική για τη διασφάλιση της μελλοντικής μας λειτουργίας, τη διατήρηση των θέσεων εργασίας και τη ρύθμιση των οφειλών προς τους προμηθευτές.

Η έγκριση της υπαγωγής της Μαρινόπουλος σε διαδικασία εξυγίανσης δίνει τον απαραίτητο χώρο και χρόνο στην εταιρεία ώστε το επόμενο διάστημα να καταφέρει, σε συνεργασία με τους εμπλεκόμενους φορείς, να οδηγηθεί σε μια βιώσιμη λύση.

Το ελληνικό Δημόσιο έκανε παρέμβαση κατά του αιτήματος του ομίλου Μαρινόπουλος. Η δικηγόρος του Δημοσίου ανέφερε πως δεν είναι ακριβές το ποσό της οφειλής που αναφέρει η Μαρινόπουλος στην αιτησή της ότι του οφείλει. Σύμφωνα με τους εκπροσώπους του Δημοσίου το ποσό της οφειλής του Ομίλου απέναντι στο κράτος ανέρχεται στα 50 εκατ. ευρώ. Με το σκεπτικό αυτό το Δημόσιο ζήτησε την απόρριψη των αιτήσεων της Μαρινόπουλος ενώ σε περίπτωση που αυτές γίνουν δεκτές να καταβληθεί από την εταιρεία ισόποση εγγυοδοσία.

Η στάση αυτή των δικηγόρων του δημοσίου αλλά κυρίως του Προέδρου του Νομικού Συμβουλίου του κράτους έχει προκαλέσει την οργή των εργαζομένων, του υπουργείου Εργασίας αλλά και του Μεγάρου Μαξίμου.

Ζητήθηκαν μάλιστα εξηγήσεις και αυτές που δόθηκαν είναι ότι αυτή είναι πάγια πρακτική να ακολουθείται αυτή η διαδικασία από το ελληνικό δημόσιο και ήταν οδηγία που είχε δοθεί από την εποχή που ήταν γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων ο Χάρης Θεοχάρης. Μεγάλο πρόβλημα είναι επίσης ότι το Δημόσιο ζητεί εγγυοδοσία.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Όταν ο Διονύσης Σαββόπουλος μίλησε για την «Άσπα του»: Είναι η γυναίκα της ζωής μου, αποφάσισα να την παντρευτώ μέσα στη φυλακή
«Πήρα δύο σημαντικές αποφάσεις, όσο ήμουν στην απομόνωση, να ασχοληθώ με την μουσική, και να παντρευτώ την Άσπα που την αγαπώ» είχε εξομολογηθεί ο Διονύσης Σαββόπουλος
Βράβευση του Διονύση Σαββόπουλου από τον δήμο Θεσσαλονίκης
«Τη σκότωσα γιατί με κακοποιούσε ψυχολογικά και σωματικά» υποστηρίζει ο 18χρονος που έπνιξε τη μητέρα του στα Τρίκαλα
Ο 18χρονος είπε στους αστυνομικούς δέχονταν bullying, οι συμμαθητές του τον άφηναν στο περιθώριο επειδή ήταν παιδί χωρισμένων γονιών, ενώ φέρεται να ανέφερε ότι σκέφτονταν καιρό να σκοτώσει τη μητέρα του
Τρίκαλα
Συγκλονίζει ο εργοδότης των 22χρονων δραστών της διπλής δολοφονίας στη Φοινικούντα - «Με κάλεσε ο ανιψιός και μου είπε "σκότωσαν τον θείο μου"»
«Μετά την κηδεία του θείου, ο ανιψιός με την κοπέλα του ήρθαν στο σπίτι μου για φαγητό, το οποίο είναι δίπλα στο κατάστημά μου και πρέπει να χαιρέτησε και τον 22χρονο συνεργό» λέει ο επιχειρηματίας
Ο 22χρονος φερόμενος συνεργός του στυγερού εγκλήματος στη Φοινικούντα