Κόσμος

Για απόπειρα δολοφονίας στο πλαίσιο τρομοκρατικής επίθεσης κατηγορείται συλληφθείς στο Βέλγιο

Oι βελγικές αρχές απήγγειλαν σε έναν άνδρα την κατηγορία της απόπειρας δολοφονίας στο πλαίσιο μιας τρομοκρατικής επίθεσης και άφησαν ελεύθερο τον αδελφό του, αφού διεξήγαγαν ελέγχους σε πολλά σπίτια χθες το βράδυ, γνωστοποίησαν οι ομοσπονδιακοί εισαγγελείς.

Προς το παρόν δεν έχει προκύψει καμία σύνδεση του συλληφθέντα με τις επιθέσεις στο αεροδρόμιο και το μετρό των Βρυξελλών της 22ας Μαρτίου, στις οποίες σκοτώθηκαν 32 άνθρωποι, επισήμανε το γραφείο του εισαγγελέα σήμερα.

Ο Νουρεντίν Χ., 33 ετών, συνελήφθη μαζί με τον αδελφό του Χάμζα Χ. καθώς υπήρχαν υποψίες ότι σχεδίαζαν μια τρομοκρατική επίθεση σε κάποια περιοχή του Βελγίου.

Ένας δικαστής σήμερα άσκησε δίωξη στον Νουρεντίν για απόπειρα διάπραξης μιας δολοφονίας και συμμετοχής στις δραστηριότητες μιας τρομοκρατικής οργάνωσης και παρέτεινε την κράτησή του. Στον αδελφό του δεν απαγγέλθηκαν κατηγορίες κι αποφυλακίστηκε.

Το γραφείο του ομοσπονδιακού εισαγγελέα είχε νωρίτερα επισημάνει ότι τα πρώτα στοιχεία της έρευνας κατέδειξαν ότι υπήρχαν σχέδια που προέβλεπαν τη διάπραξη μιας επίθεσης σε κάποια περιοχή της χώρας.

Το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο του Βελγίου RTBF μετέδωσε από την πλευρά του ότι ο Νουρεντίν είχε βοηθήσει κατά το παρελθόν άλλα πρόσωπα να ταξιδέψουν στη Συρία για να συμμετάσχουν στον πόλεμο και είχε πρόσφατα ταξιδέψει ο ίδιος σε χώρες της Ευρώπης, έχοντας αποκτήσει επαφές και στη Γαλλία. Σύμφωνα με το βελγικό δίκτυο αναζητούσε όπλα, στοιχείο που οδήγησε τις βελγικές αρχές να ξεκινήσουν έρευνες.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ντόναλντ Τραμπ: «Είμαστε πολύ κοντά σε πυρηνική συμφωνία με το Ιράν» – Πτώση άνω του 3% για τις τιμές του πετρελαίου
«Είμαστε σε μια πολύ σοβαρή διαπραγμάτευση με το Ιράν για μακροπρόθεσμη ειρήνη. Πιστεύω πως πλησιάζουμε στη σύναψη μιας συμφωνίας», τόνισε ο Αμερικανός πρόεδρος
Ντόναλντ Τραμπ
Ο πρόεδρος του Χάρβαρντ θα μειώσει τον μισθό του μετά τις περικοπές στη χρηματοδότηση που αποφάσισε ο Τραμπ
Η κυβέρνηση Τραμπ έχει στοχοθετήσει πανεπιστήμια τα οποία κατηγορεί πως προωθούν μια αριστερή ατζέντα, πιέζοντάς τα να σταματήσουν πρωτοβουλίες για τη διαφορετικότητα
Το Πανεπιστήμιο Χάρβαντ
Ο Τραμπ ίσως επισκεφθεί την Τουρκία την Παρασκευή, αν υπάρξει πρόοδος στις ρωσο – ουκρανικές συνομιλίες
«Θέλουμε να δούμε τον πόλεμο να τελειώνει και νομίζω ότι έχουμε μια ευκαιρία να το πετύχουμε» είπε - Αλαλούμ με τις σημερινές συναντήσεις στην Τουρκία - Απόφαση Ζελένσκι μετά την συνάντηση με Ερντογάν
REUTERS
Ανανεώθηκε πριν 2 ώρες
1