Κόσμος

Μέρκελ: Δεν θα αλλάξουμε στάση απέναντι στους πρόσφυγες – Οι τρομοκράτες επιδιώκουν να διαρρήξουν τη συνοχή μας

Τις διακοπές της διέκοψε η Άγκελα Μέρκελ προκειμένου να δώσει έκτακτη συνέντευξη τύπου για την τρομοκρατία.

Οι επιθέσεις των τελευταίων ημερών στη Γερμανία και αλλού στον κόσμο προκάλεσαν σοκ, πολιτισμικά ταμπού έπεσαν σε χώρους όπου θα μπορούσε να βρίσκεται ο κάθε ένας από εμάς, δήλωσε η καγκελάριος της Γερμανίας, προσθέτοντας ότι θα λάβει αποφάσεις για το πού είναι αναγκαία η λήψη πρόσθετων μέτρων ασφαλείας.

Η καγκελάριος της Γερμανίας απέρριψε κατηγορηματικά τις εκκλήσεις για την αμφισβήτηση της πολιτικής υποδοχής προσφύγων στη χώρα, μετά τις δύο πρόσφατες επιθέσεις που διαπράχθηκαν από πρόσφυγες.

Οι τζιχαντιστές «επιδιώκουν να πλήξουν την ετοιμότητά μας να υποδεχθούμε απελπισμένους ανθρώπους. Εναντιωνόμαστε κατηγορηματικά σε αυτό», δήλωσε κατά τη διάρκεια έκτακτης συνέντευξης Τύπου στο Βερολίνο η Αγγελα Μέρκελ, η προσφυγική πολιτική της οποίας δέχεται και πάλι έντονες επικρίσεις στη Γερμανία.

«Οι τρομοκράτες επιδιώκουν να μας εκτρέψουν από ό,τι είναι σημαντικό για εμάς, να διαρρήξουν τη συνοχή μας και το αίσθημα της κοινότητας, να πλήξουν τον τρόπο ζωής μας, την ανοικτή μας στάση και την προθυμία μας να υποδεχθούμε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη», είπε η Αγγελα Μέρκελ.

«Βλέπουν μίσος και φόβο ανάμεσα στους πολιτισμούς, μίσος και φόβο ανάμεσα στις θρησκείες. Αντιτασσόμαστε αποφασιστικά σε αυτό», πρόσθεσε.

«Θα τα καταφέρουμε» (“wir schaffen das”), είπε η καγκελάριος επαναλαμβάνοντας τη φράση που είχε αποφασιστικά υιοθετήσει το καλοκαίρι του 2015 όταν η Γερμανία άνοιξε τις πόρτες της σε εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες που έφευγαν μακριά από τον πόλεμο και την αθλιότητα.

«Είμαι πεπεισμένη, σήμερα όπως και χθες, ότι θα κατορθώσουμε να φέρουμε εις πέρας αυτήν την ιστορική αποστολή στους καιρούς της παγκοσμιοποίησης. Θα τα καταφέρουμε και έχουμε ήδη καταφέρει πολλά, πολλά πράγματα τους τελευταίους μήνες», είπε.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Βίντεο ντοκουμέντο από τη μεγάλη επιχείρηση διάσωσης του 56χρονου ορειβάτη με ελικόπτερο στο Αγρίνιο
Ο 56χρονος Πρόεδρος του Ορειβατικού Συλλόγου Πρέβεζας αφού απεγκλωβίστηκε από το δύσβατο σημείο, φέροντας τραύματα στο σώμα του μεταφέρθηκε με Super Puma στο νοσοκομείο του Ρίου
Αγρίνιο
Τραμπ στη Wall Street Journal: «Θα καταστρέψω τα εργοστάσια ενέργειας του Ιράν, εάν δεν ανοίξουν τα Στενά»
«Βρισκόμαστε σε πολύ ισχυρή θέση και η συγκεκριμένη χώρα θα χρειαστεί 20 χρόνια για να ανοικοδομηθεί, αν είναι τυχερή, αν εξακολουθεί να υπάρχει ως χώρα», ανέφερε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
REUTERS
Χάος στον Λίβανο: Έντεκα νεκροί από ισραηλινές επιθέσεις σε Τζνα και Χαρφάτα, ανάμεσά τους και παιδιά – Πάνω από 30 τραυματίες
Το Ισραήλ σκοπεύει να θέσει υπό τον έλεγχό του μια «ζώνη ασφαλείας» σε βάθος 30 χλμ εντός του εδάφους του Λιβάνου, ενώ έχει εκδώσει εντολές εκκένωσης που καλύπτουν περίπου το 15% του λιβανέζικου εδάφους
Λίβανος
Η βασιλική οικογένεια στην λειτουργία της Κυριακής του Πάσχα – Η εντυπωσιακή Κέιτ Μίντλετον και o πρίγκιπας Τζορτζ που ψήλωσε
Πρόκειται για την πρώτη λειτουργία της Κυριακής του Πάσχα στην οποία είναι παρούσα η Κέιτ Μίντλετον εδώ και 2 χρόνια, από τότε που διαγνώστηκε με καρκίνο - Οι απουσίες που δεν πέρασαν απαρατήρητες
Η Κέιτ Μίντλετον, ο πρίγκιπας Γουίλιαμ και τα παιδιά τους, Σάρλοτ, Τσορτζ και Λούι
Η Τεχεράνη υπόσχεται «τα ίδια αντίποινα» σε οποιαδήποτε αμερικανική επίθεση – Ο Τραμπ αναμένει συμφωνία με το Ιράν τις επόμενες μέρες, όχι εβδομάδες
Ο Ντόναλντ Τραμπ, συνεχίζει να απειλεί την Τεχεράνη., ενώ σε συνέντευξη στο Fox News, τόνισε ότι θα μπορούσε να υπάρξει συμφωνία μέχρι την Δευτέρα, ενώ νωρίτερα σε ανάρτησή του προειδοποίησε ότι θα «εξαπολύσει την κόλαση»
Λίβανος
5