Ελλάδα

Panama Papers: 400 Έλληνες με 223 offshore – Νέες αποκαλύψεις

Αποδείξεις και... ονόματα για τα περίφημα Panama Papers έδωσε στη δημοσιότητα η Διεθνής Κοινοπραξία Ερευνητών Δημοσιογράφων (ICIJ). Ανάμεσά στα ονόματα που εμπλέκονται με σχεδόν 214.000 offshore εταιρίες σε 21 διαφορετικούς φορολογικούς "παραδείσους" και εκείνα 400 Ελλήνων.

Πλέον, τα ονόματα όλων εκείνων που εμπλέκονται με παράκτιες εταιρίες βρίσκονται στον… παγκόσμιο ιστό και μπορεί όποιος θέλει, όποτε θέλει, να τα δει. Είναι ακόμη ένα “επεισόδιο” στο σκάνδαλο μεγατόνων που προκάλεσε σάλο παγκοσμίως. Και που φυσικά δεν θα μπορούσε να μην αφορά, σε ένα κομμάτι του, και την Ελλάδα.

Από τις σχεδόν 214.000 offshore εταιρίες, οι 223 σχετίζονται με την Ελλάδα. 400 άτομα σχετίζονται με τις εταιρίες αυτές, ενώ στα νέα στοιχεία που ανέβηκαν στο διαδίκτυο υπάρχουν 77 μεσάζοντες (κυρίως δικηγορικά γραφεία) και περισσότερες από 313 διευθύνσεις, κυρίως στην Αθήνα. Όλα αυτά μπορεί να τα βρει κανείς αν μπει στη διεύθυνση offshoreleaks.icij.org και πληκτρολογήσει τη λέξη Greece.

Αντίστοιχα εντυπωσιακά είναι και τα αποτελέσματα για την Κύπρο. Η λέξη Cyprus βγάζει 6.374 offshore εταιρείες, 3.678 δικαιούχους-στελέχη εταιρειών, 183 μεσάζοντες και 2.385 διευθύνσεις, οι περισσότερες σε Λευκωσία και Λεμεσό.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

Σημειώνεται πάντως ότι το γεγονός πως τα ονόματα κάποιων βρίσκονται στις συγκεκριμένες λίστες δεν σημαίνει πως έχουν, τα συγκεκριμένα πρόσωπα, έχουν κάνει κάτι παράνομο. Η σύσταση offshore εταιριών σε φορολογικούς “παραδείσους” είναι νόμιμη σε πολύ μεγάλο μέρος του κόσμου.

Με πληροφορίες από Έθνος και mignatiou.com

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Συγκλονίζει ο 25χρονος θείος του 3χρονου που σκοτώθηκε σε τροχαίο με γουρούνα στην Αχαΐα - «Μακάρι να ήμουν εγώ»
«Το παιδί, μου ζητούσε να βγούμε να παίξουμε με την ‘γουρούνα’, και του είπα να πάμε με τα πόδια, του είχα αδυναμία και δεν του χάλασα χατίρι» λέει ο 25χρονος θείος του 3χρονου
Μάντρα
Αρνούνται τις κατηγορίες αρχηγός και υπαρχηγός του κυκλώματος «μαϊμού» – «Ο Σπύρος Μαρτίκας ήταν έτοιμος να καταπιεί δύο κουτιά χάπια» λέει η Βρισηίδα Ανδριώτου
Οι απολογίες των μελών του κυκλώματος - Νέες αποκαλύψεις για την υπόθεση με τις απάτες σε σουίτες καζίνο, η απόπειρα αυτοκτονίας του Σπύρου Μαρτίκα και όσα είπε η Βρισηίδα Ανδριώτου
Αρνούνται τις κατηγορίες αρχηγός και υπαρχηγός του κυκλώματος «μαϊμού» – «Ο Σπύρος Μαρτίκας ήταν έτοιμος να καταπιεί δύο κουτιά χάπια» λέει η Βρισηίδα Ανδριώτου