Κόσμος

Τουρκία: Διαψεύδει η κυβέρνηση ότι συνοριοφύλακες πυροβόλησαν Σύρους αμάχους

Οι τουρκικές αρχές διέψευσαν σήμερα ότι συνοριοφύλακες πυροβόλησαν εναντίον Σύρων αμάχων που πλησίαζαν στα σύνορα προσπαθώντας να διαφύγουν από τις μάχες που μαίνονται στο συριακό έδαφος μεταξύ του Ισλαμικού Κράτους και των ανταρτών, όπως είχε υποστηρίξει η διεθνής ανθρωπιστική οργάνωση Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (HRW). 

Το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας διαβεβαίωσε ότι οι ισχυρισμοί του HRW “δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα”. Με την ευκαιρία αυτή, υπενθύμισε ότι η Τουρκία φιλοξενεί περίπου 3 εκατομμύρια Σύρους πρόσφυγες.

Χιλιάδες Σύροι έχουν εκτοπιστεί λόγω “των επιθέσεων του Νταές” (σ.σ. το αραβικό ακρωνύμιο του ΙΚ), συνεχίζει η ανακοίνωση του υπουργείου. “Οι οργανώσεις αρωγής της χώρας μας λαμβάνουν τα απαραίτητα μέτρα για να βοηθήσουν τους Σύρους”, πρόσθεσε.

Την Παρασκευή το HRW κατηγόρησε τους Τούρκους συνοριοφύλακες ότι πυροβόλησαν τους εκτοπισμένους και κάλεσε την Τουρκία να ανοίξει τα σύνορά της για τους πρόσφυγες. Σύμφωνα με τη μη κυβερνητική οργάνωση, τουλάχιστον 30.000 άνθρωποι έχουν φύγει τις τελευταίες ημέρες από τη βόρεια Συρία εξαιτίας των μαχών. Πολλοί από αυτούς έμενενα ήδη σε σκηνές, σε καταυλισμούς που έχουν στηθεί εντός του συριακού εδάφους και προσπαθούν, παρά τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν, να φτάσουν σε άλλους καταυλισμούς ή κοντινά χωριά. 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Μακρόν : Αν ο Τραμπ υλοποιήσει την απειλή για δασμούς, η Ευρώπη θα απαντήσει συντονισμένα
Στο ίδιο μήκος κύματος και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αντόνιο Κόστα που τόνισε ότι «συντονίζω μια κοινή απάντηση των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε αυτό το θέμα»
Ντόναλντ Τραμπ και Εμανουέλ Μακρόν
Πυροβολισμοί, αιματηρές συμπλοκές με τσεκούρια και τραυματίες στη Λάρνακα - Οι κινηματογραφικές σκηνές και το βίντεο ντοκουμέντο
Σκηνές Φαρ Ουεστ κοντά στην Αστυνομική Διεύθυνση στη Λάρνακα με ομάδα ατόμων να συγκρούεται με τσεκούρια ενώ έπεσαν και πυροβολισμοί
Συμπλοκή