Ελλάδα

Αλλάζει ο τρόπος λειτουργίας των χιονοδρομικών κέντρων και των ιαματικών λουτρών

Τα χρονίζοντα ζητήματα στην αδειοδότηση των χιονοδρομικών κέντρων και των ιαματικών εγκαταστάσεων επιλύουν οι σχετικές νομοθετικές διατάξεις που κατέθεσε το Υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού.

Πρόκειται για αναγκαίες ρυθμίσεις που προώθησε η αρμόδια Αν. Υπουργός Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά και διευθετούν άμεσα τις εκκρεμότητες για την λειτουργία των εγκαταστάσεων και υποδομών χειμερινού και ιαματικού τουρισμού σε όλη τη χώρα.

 

Με τη ρύθμιση, παρατείνεται η λειτουργία των ιαματικών εγκαταστάσεων με το ήδη ισχύον Ειδικό Σήμα Λειτουργίας.

 

Στα χιονοδρομικά κέντρα δίδεται προθεσμία 2 ετών από τη χορήγηση του Ειδικού Σήματος Λειτουργίας για την έκδοση της σχετικής Απόφασης Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων. Μέχρι τότε, αυτά μπορούν να λειτουργούν με το Ειδικό Σήμα, εφόσον προσκομίσουν Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων και διαθέτουν όλα τα υπόλοιπα δικαιολογητικά για την ασφαλή λειτουργία των εγκαταστάσεων.

 

Οι σχετικές ρυθμίσεις περιλαμβάνονται σε άρθρα του νομοσχεδίου του Υπουργείου Οικονομικών που αφορά στην προσαρμογή της ελληνικής νομοθεσίας στις κοινοτικές διατάξεις και ψηφίστηκε χτες 22 Μαρτίου στη Βουλή.
 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Η ΕΛ.ΑΣ. επικοινώνησε με την οικογένεια του Γιάννη Αντετοκούνμπο για τα απειλητικά μηνύματα που δέχτηκε η Μαράια
Η Μαράια γνωστοποίησε ότι δέχτηκε ένα απειλητικό μήνυμα από Τούρκο οπαδό το οποίο έγραφε: «Θα σκοτώσουμε όλη σου την οικογένεια. Θα φοβάσαι όπου κι αν πας».
Η Μαράια Αντετοκούνμπο κατά την άφιξη της Εθνικής
Επανεξετάζεται το καθεστώς ασύλου του Παλαιστίνιου που συνελήφθη για σεξουαλική παρενόχληση στο Αιγάλεω και για εμπρησμό στον Υμηττό
Κατά τις ίδιες πληροφορίες η ίδια πρακτική θα ακολουθείται αυτόματα σε όλες τις περιπτώσεις που διαπράττεται ποινικό αδίκημα από δικαιούχους ασύλου
Ο 32χρονος Σύρος που συνελήφθη για επιθέσεις σε τρεις γυναίκες στο Αιγάλεω
13
Η πρώτη εξωσωματική γονιμοποίηση στην Ελλάδα μετά από καρκίνο του ενδομητρίου – 34χρονη από τη Βόρεια Ελλάδα ετοιμάζεται να γίνει μητέρα
Μια 34χρονη ασθενής από τη Βόρεια Ελλάδα που είχε προσβληθεί από καρκίνο ενδομητρίου ετοιμάζεται σήμερα να γίνει μητέρα με εξωσωματική γονιμοποίηση
Έγκυος γυναίκα