Πολιτική

Εξώδικο στον Λεβέντη από πολιτευτές της Ένωσης Κεντρώων

Υποψήφιοι της Ένωσης Κεντρώων στέλνουν εξώδικο στον Βασίλη Λεβέντη απαιτώντας από τον πρόεδρο να πραγματοποιήσει την αλλαγή βουλευτών του κόμματος στους έξι μήνες, τηρώντας έτσι την προεκλογική του δέσμευση.

Μιλώντας στην εκπομπή “Ενικός” του STAR, ο Βασίλης Λεβέντης χαρακτήρισε “λάθος” την προεκλογική δέσμευσή του, να αλλάζει τους βουλευτές της Ένωσης Κεντρώων κάθε εξάμηνο. Όπως είπε χαρακτηριστικά “ήταν μία λάθος απόφαση, καθώς είναι μικρός ο χρόνος”, ενώ απαντώντας σε ερώτηση για τον γιο της συζύγου του, βουλευτή του κόμματος Μ. Γεωργιάδη, είπε χαρακτηριστικά ότι “ο γιος μου, με πίεση κατέβηκε ως υποψήφιος”.

Αυτή η δηλώση προκλάσε έντονες αντιδράσεις σε υποψηφίους της Ένωσης Κεντρώων.

“Εχω δώσει εντολή στον δικηγόρο μου να στείλει την ερχόμενη Τρίτη εξώδικο στον πρόεδρο, στο κόμμα και στον βουλευτή του νομού μας, με το οποίο θα ζητώ να μας παραδώσουν τα έγγραφα που υπογράψαμε προεκλογικά” τονίζει στην εφημερίδα “Realnews” ο συνταξιούχος εφοριακός Δαμιανός Ζώκας.
“Στο εξώδικο θα αναφέρεται πως την καθορισμένη ημερομηνία, που είναι η 25η Μαρτίου 2016, ο σημερινός βουλευτής θα παραδώσει την έδρα του στον πρώτο επιλαχόντα του ψηφοδελτίου. Σε διαφορετική περίπτωση θα κάνω αγωγή και θα υποβάλω μήνυση, για να μεταφέρω την αθέτηση της υπόσχεσης του κ. Λεβέντη στο πεδίο της Δικαιοσύνης” συμπληρώνει.

Και συνεχίζει: “Το καλοκαίρι καιγόταν ο πρόεδρος να συμπληρωθούν τα ψηφοδέλτια και μας έβαλε να μαζέψουμε κόσμο με τη δέσμευση ότι κάθε έξι μήνες της κοινοβουλευτικής περιόδου οι βουλευτές θα παραιτούνται και θα τους αντικαθιστούν οι επόμενοι. Με αυτήν τη δέσμευση έπεισα έναν ανιψιό μου να κατέβει στην Ημαθία για να κλείσουμε το ψηφοδέλτιο. Μετά ο πρόεδρος εξαφανίστηκε”.

Οι πολιτευτές λένε πως είδαν τον Βασίλη Λεβέντη στην εκπομπή “Στον ενικό” να λέει πως ήταν λάθος η απόφασή του και πως ενδεχομένως οι βουλευτές θα παραμείνουν.
“Του απαντώ, λοιπόν: Μια του ψεύτη, μια του κλέφτη, τρίτη και η κακιά του μέρα, λέμε στη Λάρισα”, υπογραμμίζει ο κ. Ζώκας.

Στο πλευρό του συμπαρατάσσονται ακόμη πέντε υποψήφιοι βουλευτές από το ψηφοδέλτιο της Λάρισας,ενώ το εξώδικο θα υπογράψει και ο Αναστάσιος Λέκκος, επίσης υποψήφιος της Ένωσης Κεντρώων.

ΠΗΓΗ: REAL NEWS

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
«Καρφιά» Γεωργιάδη για Δένδια: «Να μην δεχόμαστε εύκολα την κριτική από αυτούς που δεν μιλάνε καθόλου»
«Αν μιλάς και υπερασπίζεσαι ένα δύσκολο έργο τότε θα φύγει και κανένας πόντος, και για να το πω ανάποδα, αυτοί οι οποίοι δεν θέλουν να φύγει κανένας πόντος δεν μιλάνε καθόλου» λέει ο υπουργός Υγείας
Άδωνις Γεωργιάδης
Κασσελάκης: Έχασα μια κομματική μάχη σε μπουζουξίδικο με μπράβους της νύχτας – Δεν μπαίνει ”λουκέτο” στο Κίνημα Δημοκρατίας
Ο Στέφανος Κασσελάκης υπογράμμισε επανειλημμένα ότι ο ίδιος δεν λειτουργεί ως ιδιοκτήτης πολιτικού φορέα, αλλά ως εκλεγμένος εκπρόσωπος των μελών
Ο Στέφανος Κασσελάκης 13
Η πρώτη ανασκόπηση Μητσοτάκη για το 2026: Η Βενεζουέλα, οι «αιώνιοι» φοιτητές, οι λαϊκές αγορές και η λειψυδρία
«Το 2026 συνεχίζουμε με την ίδια συνταγή που έχει αποδώσει εδώ και 6,5 χρόνια: να ενισχύουμε την οικονομία με μεταρρυθμίσεις και επενδύσεις, χωρίς να παίζουμε με τα δημόσια οικονομικά»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια ομιλίας του στη Βουλή 92
Ανδρουλάκης για ραντεβού Μητσοτάκη με αγρότες: Το θέμα αυτό δεν είναι στα χέρια μας, έχουμε τις δικές μας προτάσεις
«Οι προτάσεις μας είναι 7 λεπτά η κιλοβατώρα, για 5 χρόνια, για να υπάρχει χαμηλό κόστος παραγωγής, 5 ευρώ το πάγιο και 120 δόσεις γιατί τα χρέη είναι πολλά»
Επίσκεψη του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Νίκου Ανδρουλάκη στη Δυτική Μακεδονία