Ελλάδα

Τράπεζες: Εθελούσια έξοδος για 5.000 – Τι προβλέπει το σχέδιο της Πειραιώς

Συνολικά 5.000 άτομα θα φύγουν μέσα στο επόμενο διάστημα από τις τέσσερις συστημικές τράπεζες μέσω εθελουσίας εξόδου. Οι τράπεζες σχεδιάζουν δελεαστικά πακέτα με στόχο να μειώσουν σημαντικά τον αριθμό των εργαζομένων τους.

Η τράπεζα Πειραιώς στοχεύει σε εξοικονόμηση 52 εκατομμυρίων ευρώ με την αποχώρηση για φέτος 1.400 ατόμων και 1.100 το 2017. Πρόκειται, σύμφωνα με της “Εφημερίδα των Συντακτών” κυρίως για άτομα άνω των 40 ετών και άτομα που υπηρετούν σε υποκαταστήματα εκτός Αττικής και Θεσσαλονίκης που πρόκειται να κλείσουν.

Το κόστος της εθελουσίας εξόδου υπολογίζεται από την τράπεζα στα 110 εκατομμύρια ευρώ και αναμένεται να καλυφθούν μέσα σε μια διετία.
Οι εργαζόμενοι θα έχουν να επιλέξουν ανάμεσα στην καταβολή εφάπαξ ποσού ή της διετούς άδειας μετ’ αποδοχών με αποχώρηση μετά την πάροδο των δύο αυτών ετών.
Σύμφωνα με την Εφημερίδα των Συντακτών για έναν υπάλληλο 42 ετών με 2.000 ευρώ ονομαστικό μισθό προβλέπεται ποσό 70.000 ευρώ. Εάν επιλέξει την άδεια των δύο ετών θα λάβει 64.000 ευρώ. Υπάλληλος 55 ετών με μισθό 2.000 ευρώ θα πάρει 58 μισθούς, δηλαδή 116.000 ευρώ. Εάν επιλέξει τη μακροχρόνια άδεια θα πάρει και αυτός 64.000 ευρώ. Αντίστοιχα υπάλληλος 58 ετών με μισθό 2.500 ευρώ θα λάβει 66 μισθούς ή 165.000 ευρώ αν αποχωρήσει άμεσα ή 80.000 εάν επιλέξει τη μακροχρόνια άδεια.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Εγκληματική οργάνωση έστησε εταιρεία «φάντασμα» με αυτοκίνητα και δήλωνε κλοπές για να παίρνει αποζημιώσεις - Δείτε βίντεο
Πάνω από 1 εκατ. ευρώ η λεία τους - Σε Αττική και Τύρναβο συνελήφθησαν 10 άτομα ενώ στη δικογραφία περιλαμβάνονται άλλοι 28 - Ο τρόπος δράσης τους και η ιεραρχία μέσα στην εγκληματική οργάνωση
Αυτοκίνητο
Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη: Το συγκλονιστικό μήνυμα του Βασίλη – «Δεν είμαι ο διαβήτης μου, είμαι αυτός που συνεχίζει, που ζει»
Την ώρα που η Ελλάδα υπενθυμίζει ότι 1 στους 9 ενήλικες ζει με τη νόσο, η μαρτυρία ενός ασθενούς που έχει γίνει κεντρική μορφή της διαβητικής κοινότητας δίνει ξανά ανθρώπινο πρόσωπο σε ένα μείζον ζήτημα δημόσιας υγεία
Ο Βασίλης Τσιατσιάμης
Δύο λεπτά έμεινε χωρίς οξυγόνο ο 22χρονος που κατάπιε ολόκληρο μπέργκερ - Κρίσιμα τα επόμενα 24ωρα για την υγεία του
Ο φοιτητής συνεχίζει να νοσηλεύεται σε ΜΕΘ του «Γεννηματάς» με βλάβες στα όργανά του που μπορεί να είναι μη αναστρέψιμες - Ο πατέρας του ζητά να μην κατηγορηθούν οι φίλοι του
Γιατροί σε ΜΕΘ