Ελλάδα

Σήμερα η συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από την πρεσβεία της Αυστρίας

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από την πρεσβεία της Αυστρίας οργανώνει αύριο στις 13.00 η Πρωτοβουλία «Ασφαλής Δίοδος-όχι στον πόλεμο», με αφορμή τη στάση της Βιέννης στο προσφυγικό πρόβλημα και το κλείσιμο των συνόρων.

Σε σχετική ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας αναφέρεται ότι αυτή τη στιγμή υπάρχουν δύο εικόνες στην Ευρώπη. Η μία είναι η Ευρώπη της αλληλεγγύης και η άλλη του ρατσισμού και της ξενοφοβίας.

Η Ευρώπη που επιμένει να είναι ανοιχτή και φιλόξενη, να υπερασπίζεται τα δικαιώματα και τις διεθνείς συμβάσεις -όπως αυτή της Συνθήκης της Γενεύης- και από την άλλη η Ευρώπη φρούριο, η Ευρώπη της ακροδεξιάς, των ταγμάτων εφόδου, που αντιμετωπίζει τους πρόσφυγες και τους μετανάστες σαν να είναι εχθρικός στρατός, που στρατικοποιεί το Πρσφυγικό με την εμπλοκή του ΝΑΤΟ.

«Όσο αυτοί κλείνουν τα σύνορα, εμείς θα ανοίγουμε αγκαλιές» αναφέρεται επίσης στην ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας που καλεί αύριο το μεσημέρι, στο πλαίσιο της πανευρωπαϊκής ημέρας δράσης, σε εκδήλωση διαμαρτυρίας κατά της αυστριακής κυβέρνησης «που πρωτοστατεί στο κλείσιμο των συνόρων και την καταστρατήγηση των δικαιωμάτων των προσφύγων».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Έφτασε στα δικαστήρια ο 23χρονος για τη δολοφονία του 20χρονου - Παραμένουν άγνωστα τα κίνητρα της επίθεσης, αναζητούνται ακόμη 2 άτομα
Το χρονικό της δολοφονίας, τα όσα ισχυρίστηκε ο 23χρονος στις αρχές και τα σοκαριστικά βίντεο ντοκουμέντο από τους δρόμους της Καλαμαριάς, λίγο μετά την επίθεση με το μαχαίρι
23χρονος
14
Φωτιά σε αυτοκίνητο μέσα σε μάντρα στην Πάτρα - Άγνωστος πέταξε φωτοβολίδα και εξαφανίστηκε
Στο σημείο έσπευσαν και επιχείρησαν 7 πυροσβέστες με 3 οχήματα, ωστόσο από την φωτιά καταστράφηκε ολοσχερώς το πολυτελές όχημα, ενώ σοβαρές υλικές ζημιές υπέστη ένα ακόμα ΙΧ
Πάτρα