Ελλάδα

Λεωφορείο του ΟΑΣΑ μετατρέπεται σε κινητή μονάδα φροντίδας αστέγων

Μια εξαιρετικά καινοτόμο δράση για την ανακούφιση και τη φροντίδα των αστέγων της Αθήνας παρουσίασε η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου, η οποία παραχώρησε συνέντευξη Τύπου, μαζί με τον πρόεδρο του ΔΣ του ΟΑΣΑ Αναστάσιο Ταστάνη, τον πρόεδρο της ΜΚΟ Praksis Τζανέτο Αντύπα και τον διευθύνοντα σύμβουλο της Παπαστράτος ΑΒΕΣ Χρήστο Χαρπαντίδη.

Ειδικότερα, η κ. Φωτίου ανακοίνωσε τη δημιουργία μιας κινητής μονάδας φροντίδας αστέγων, τη “Φροντίδα εν κινήσει”. Όπως γνωστοποίησε, πρόκειται για τη μετατροπή ενός λεωφορείου του ΟΑΣΑ σε κινητή μονάδα υγιεινής, παροχής πρωτοβάθμιων υπηρεσιών υγείας και συμβουλευτικής, σε άστεγους της Αττικής. «Είναι μικρές κινήσεις ενθάρρυνσης, γιατί τα προβλήματα είναι τεράστια», σημείωσε η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης.
Η εν λόγω παρέμβαση εκτιμάται ότι θα ξεκινήσει τον Μάιο. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, το ετήσιο κόστος ανέρχεται στα 400.000 ευρώ, ενώ η χορηγία της Παπαστράτος ανέρχεται σε 200.000 ευρώ.
Παράλληλα, η κ. Φωτίου υπογράμμισε ότι γίνονται προσπάθειες για την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας της Γενικής Γραμματείας Πρόνοιας και πολλών εποπτευόμενων νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου του υπουργείου Εργασίας, για να δημιουργηθούν επιπλέον δομές.
Σε σύντομο χαιρετισμό που απηύθυνε, ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος δήλωσε ότι είναι ευθύνη της Πολιτείας να αντιμετωπίσει και τις καταστάσεις της ανθρωπιστικής κρίσης, που βιώνει η χώρα τα τελευταία έξι χρόνια. «Δεν μπορώ να μην συγχαρώ πρωτοβουλίες από την Κοινωνία των Πολιτών, όπως αυτήν που συζητάμε σήμερα, που έρχονται συμπληρωματικές στην ευθύνη του κράτους να δώσουν ένα χέρι βοηθείας στους πιο αδύναμους. Η Θεανώ Φωτίου έχει πετύχει ένα μικρό θαύμα τον τελευταίο χρόνο. Ουσιαστικά, χωρίς πόρους, να έχει εξασφαλίσει στους πιο αδύναμους αυτό το χέρι βοηθείας που τόσο πολύ χρειάζονται» τόνισε ο υπουργός.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Χειροπέδες σε 25χρονο στο Χαλάνδρι για παιδική πορνογραφία - Απειλούσε ανήλικες για να του δώσουν γυμνές φωτογραφίες και βίντεο
Απειλούσε τα θύματά του και απαιτούσε να του στείλουν και άλλες φωτογραφίες, απειλώντας τα ότι θα δημοσίευε τις φωτογραφίες τους ή θα τις προωθούσε σε άλλα άτομα
Τα ευρήματα στο σπίτι του 25χρονου 1
«Με νάρκωσε και με έκλεψε» λέει ο 42χρονος για την οικιακή βοηθό στη Γλυφάδα - «Δεν έχω καμία σχέση» απαντά η ίδια
«Όταν ξύπνησα πήγα στους γείτονές μου και ζήτησα βοήθεια, τους ζήτησα να καλέσουν την αστυνομία, ήμουν χάλια, δεν έχω πάρει ποτέ ναρκωτικά. Τότε κατάλαβα ότι μου λείπουν χρήματα και κινητά»
Η οικιακή βοηθός στη Γλυφάδα 4
Το μήνυμα της νέας προέδρου του Αρείου Πάγου: Οι υπερδικαστές», η απονομή της δικαιοσύνης και οι αιχμές για την υπόθεση των Τεμπών
"Οι δικαστές πρέπει να απαντούν θεσμικά, ήτοι κατά την άσκηση του δικαιοδοτικού τους έργου, πιστοί στο Σύνταγμα και τους νόμους, οφείλουν να δικάζουν ψύχραιμα, με βάση τη δικογραφία που έχουν στα χέρια τους"
Άρειος Πάγος 4
Η ΕΛ.ΑΣ. επικοινώνησε με την οικογένεια του Γιάννη Αντετοκούνμπο για τα απειλητικά μηνύματα που δέχτηκε η Μαράια
Η Μαράια γνωστοποίησε ότι δέχτηκε ένα απειλητικό μήνυμα από Τούρκο οπαδό το οποίο έγραφε: «Θα σκοτώσουμε όλη σου την οικογένεια. Θα φοβάσαι όπου κι αν πας».
Η Μαράια Αντετοκούνμπο κατά την άφιξη της Εθνικής 13