Πολιτική

Καταψηφίζουν οι ΑΝΕΛ την τροπολογία για το Μέγαρο Μουσικής που “περνάει” στο Δημόσιο

Αποφασισμένοι να καταψηφίσουν την τροπολογία, μέσω της οποίας το Μέγαρο Μουσικής θα "περάσει" στο Δημόσιο, είναι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες.

“Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θα καταψηφίσουν την τροπολογία που αφορά το Μέγαρο Μουσικής, γιατί δεν θέλουνε να δώσουνε κανένα συγχωροχάρτι σε κανέναν”, δήλωσε ο εισηγητής τους, Δημήτρης Καμμένος, κατά τη συζήτηση της κύρωσης του νομοσχεδίου με την ΠΝΠ που ρυθμίζει κατεπείγοντα θέματα υπουργείων.
Αιτιολογώντας την αρνητική στάση του κόμματος του, υποστήριξε ότι οι ΑΝΕΛ δεν έχουν πειστεί για τους λόγους που πρέπει να τη στηρίξουν, ούτε έχει τεκμηριωθεί επαρκώς γιατί ο ελληνικός λαός θα πρέπει να φορτωθεί στη πλάτη του 326 εκατ. ευρώ.
Ο κ. Καμμένος υποστήριξε ότι ήδη το κράτος έχει πληρώσει από καταπτώσεις εγγυήσεων 59 εκατ. ευρώ και τώρα με τη νέα ρύθμιση καλείται ο ελληνικός λαός να πληρώσει άλλα 326 εκατ. ευρώ, ενώ -όπως είπε- μέχρι σήμερα δεν έγινε κανένας διαχειριστικός έλεγχος.
Νωρίτερα, ο υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Αριστείδης Μπαλτάς, υπεραμύνθηκε της τροπολογίας, τονίζοντας την ανάγκη να ολοκληρωθεί η διαδικασία ώστε να περάσει το Μέγαρο Μουσικής στη πλήρη ευθύνη του Δημοσίου, με μορφή ιδιωτικού δικαίου, και ταυτόχρονα να διασφαλιστούν τα συμφέροντα του.
Παράλληλα, ο κ. Μπαλτάς χαρακτήρισε εκτός θέματος της αιτιάσεις περί πλήρους κρατικοποίησης του Μεγάρου.
Όπως διευκρίνισε, η νέα σύνθεση του διοικητικού συμβουλίου θα συγκροτηθεί με 8 πρόσωπα του Δημοσίου και άλλα 3 άτομα που θα προτείνουν οι φίλοι του Μεγάρου Μουσικής, και προσέθεσε ότι στόχος του υπουργείου Πολιτισμού είναι να διευρυνθούν τόσο οι στόχοι του όσο και οι σημαντικές πολιτιστικές δραστηριότητες τού Μεγάρου.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Άκης Σκέρτσος: Παντελώς ανυπόστατο το πρωτοσέλιδο της Εστίας για συναντήσεις μου με τον Γιάννη Στουρνάρα
«Ο κ. Κοττάκης αποδεικνύει για άλλη μια φορά ότι έχει πάρει διαζύγιο από την αλήθεια εξυφαίνοντας ιστορίες επιστημονικής φαντασίας», σχολιάζει, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Επικρατείας
Ο υπουργός Επικρατείας, Άκης Σκέρτσος
Μαρινάκης για παγκόσμια μέρα Ελευθερίας του Τύπου: «Προτεραιότητα της κυβέρνησης η ενίσχυση θεσμών, η κατοχύρωση πολυφωνίας και η βελτίωση των ΜΜΕ»
Ο Παύλος Μαρινάκης αναφέρθηκε στους τέσσερις άξονες στους οποίους βασίζεται ένα πλέγμα παρεμβάσεων που όπως είπε αλλάζει το τοπίο στα ΜΜΕ, και παρουσίασε αναλυτικά το κυβερνητικό έργο στο χώρο του Τύπου
Ο Παύλος Μαρινάκης 8
Δενδρινού και Βαρβιτσιώτη σε Τσιπρα: Μάλλον δεν έχετε διαβάσει το βιβλίο μας – Δεν συσχετίσαμε ποτέ Πρέσπες με συντάξεις
Οι 2 δημοσιογράφοι του ΣΚΑΪ τονίζουν ότι το ντοκιμαντέρ βασίζεται αποκλειστικά σε επώνυμες μαρτυρίες των πρωταγωνιστών της περιόδου 2015 και όχι σε δημοσιογραφικές κρίσεις
Οι δημοσιογράφοι του ΣΚΑΪ, Ελένη Βαρβιτσιώτη και Βικτώρια Δενδρινού
21
Δημοσκόπηση Marc: Ακρίβεια και νέα κόμματα αλλάζουν τις ισορροπίες – Μάχη για τη δεύτερη θέση θα δώσουν Τσίπρας και Καρυστιανού
Σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης η Βουλή θα μπορούσε να είναι επτακομματική ή ακόμη και εννεακομματική, ανάλογα με τις εξελίξεις των επόμενων μηνών
καλπη 18
Ο Αλέξης Τσίπρας εξηγεί γιατί δεν συμμετείχε στο ντοκιμαντέρ του ΣΚΑΙ: Δεν θα νομιμοποιήσω τη δολοφονία χαρακτήρα μου
«Δε μου δίνετε κανένα λόγο να εμπιστευτώ, ούτε στο ελάχιστο, ότι θα έχετε μια αντικειμενική προσέγγιση στα γεγονότα του 2015 και ότι σκοπός σας δεν θα είναι και σήμερα, να επιμείνετε στη συκοφαντία»
Αλέξης Τσίπρας 41