Ελλάδα

Φορολογικές δηλώσεις: Όλες οι αλλαγές – Μόνο μέσω τράπεζας οι δαπάνες για φοροαπαλλαγή

Το σύνθημα που δίνει το υπουργείο Οικονομικών είναι “όλα μέσω τράπεζας”. Όλες η δαπάνες που μπαίνουν στη φορολογική δήλωση από ιατρικά έξοδα και νοσήλια, ενοίκια, δίδακτρα σε φροντιστήρια και ιδιωτικά σχολεία, μέχρι αγορές καταναλωτικών και μη αγαθών θα πρέπει από την αρχή του 2016 θα πραγματοποιείται μέσω του τραπεζικού συστήματος.

 

 

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό, από το 2016 ότι δαπάνη δηλώνεται στη φορολογική δήλωση θα πρεπει να έχει γίνει με χρήση χρεωστικών ή πιστωτικών καρτών (ενοίκια, δίδακτρα, αμοιβές οικιακού προσωπικού, αγορές ακινήτων, ΙΧ, σκαφών αναψυχής, ιατρικές δαπάνες, διατροφές).

Για να “χτιστεί” το αφορολόγητο θα πρέπει το 10% του δηλωθέντος εισοδήματος με “πλαστικό” χρήμα, ενώ μελετώνται κριτήρια για τη μη υποχρεωτική χρήση κάρτας (ηλικιωμένοι, κάτοικοι απομακρυσμένων περιοχών).
Επίσης, προωθείται διάταξη στη Βουλή η οποία θα δίνει τη δυνατότητα σε ζευγάρια που συνάπτουν σύμφωνο συμβίωσης να έχουν τη δυνατότητα να υποβάλλουν από κοινού φορολογική δήλωση.
Οι δύο πλευρές φαίνεται να έχουν συμφωνήσει στο πλαίσιο της νέας ανεξάρτητης ΓΓΔΕμ ενώ σύμφωνα με τον κ. Αλεξιάδη δεν θα υπάρξει διάταξη που θα φέρει κάποιο νέο φόρο μέσα στο 2015. Στις επόμενες 20 ημέρες, δηλαδή.

Να σημειωθεί πως με βάση τις ισχύουσες διατάξεις, κάθε αγορά αγαθών εφόσον η αξία τους υπερβαίνει τα 500 ευρώ θα πρέπει να γίνεται ηλεκτρονικά, μέτρο το οποίο πρακτικά όμως δεν εφαρμόζεται,. Εξετάζεται, λοιπόν, να μειωθεί το όριο των 500 ευρώ και άνω που ισχύει σημερα στις συναλλαγές μεταξύ επιχειρήσεων και επαγγελματιών.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Ξεκίνησαν οι έλεγχοι σε ακαθάριστα οικόπεδα από την Πυροσβεστική – 3.748 καταγγελίες πολιτών σε 18 ημέρες
Έχουν ήδη πραγματοποιηθεί 164 έλεγχοι έπειτα από καταγγελίες πολιτών κατά τους οποίους εντοπίστηκαν 72 περιπτώσεις οικοπέδων που δεν έχουν καθαριστεί και δεν έχουν δηλωθεί
Οικόπεδο με συγκεντρωμένα ξύλα στην Λ. Μαραθώνος 6
Η Meta υπέρ του ελληνικού σχεδίου για «age verification» σε Facebook και Instagram: «Η ασφάλεια των παιδιών μας δεν είναι διαπραγματεύσιμη»
Η ελληνική πρόταση βασίζεται στην ιδέα του αυτόματου ψηφιακού ελέγχου της ηλικίας - Το non-pape rπαρουσίασε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου, για την προστασία των ανηλίκων από τον εθισμό στο διαδίκτυο
facebook 1