Ελλάδα

Τέλη κυκλοφορίας 2016: Ανακοινώθηκε παράταση μέχρι τις 8 Ιανουαρίου

Παράταση λίγων ημερών για τα τέλη κυκλοφορίας ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης, μιλώντας σήμερα το πρωί σε τηλεοπτική εκπομπή. Το ίδιο ισχύει και για την προθεσμία κατάθεσης πινακίδων, ωστόσο διευκρίνισε πως η πράταση δεν σχετίζεται με τον ΕΝΦΙΑ. "Είμαστε ικανοποιημένοι από τα έσοδα των τελών κυκλοφορίας, αλλά δεν πανηγυρίζουμε", συμπλήρωσε ο αναπληρωτής υπουργός.

Μέχρι και την Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2016 παρατείνεται η προθεσμία αγοράς τελών κυκλοφορίας. Συγκεκριμένα, το Υπουργείο Οικονομικών εξέδωσε ανακοίνωση πριν από λίγο, επισημαίνοντας ότι “ανταποκρινόμενο στα αιτήματα πολιτών και κοινωνικών φορέων, παρατείνει την προθεσμία αγοράς τελών κυκλοφορίας για το 2016, μέχρι και την Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2016”.

Επισημαίνει, επίσης, ότι:

1. Δεν θα υπάρξει άλλη παράταση, γιατί η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών έχει ήδη προμηθευτεί τα τέλη κυκλοφορίας. Η παράταση δίνεται για να αντιμετωπιστούν υπαρκτά οικονομικά προβλήματα, καθυστερήσεις σε μισθοδοσία κλπ.

2. Η παράταση αφορά στα τέλη κυκλοφορίας και την κατάθεση πινακίδων.

3. Η πληρωμή τελών κυκλοφορίας μπορεί να γίνει (στις τράπεζες) και μέσω διαδικτύου, χωρίς ταλαιπωρία για τον πολίτη.

Το είχε ανακοινώσει ο Αλεξιάδης 

Νωρίτερα το πρωί, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης, μίλησε στην τηλεοπτική εκπομπή Κοινωνία Ώρα mega και ανακοίνωσε την παράταση λίγων ημερών, παρά το ότι τις τελευταίες ημέρες η πληροφορία αυτή δεν επιβεβαιωνόταν!

Παράταση για να αποφευχθεί η ταλαιπωρία… πρωτοχρονιάτικα!

Δήλωσε συγκεκριμένα: “Τα δεδομένα που είχαμε μέχρι και την Τρίτη, γιατί δεν έχουμε ένα αυτόματο σύστημα ώστε να έχουμε εικόνα κάθε απόγευμα για το τι γίνεται, είναι ότι είχαν πληρώσει περίπου 4,5 εκατομμύρια οχήματα. Υπολειπόταν περίπου 800.000 χιλιάδες μέχρι τα 5,3 εκατομμύρια. Άρα το νούμερο είναι μεγάλο, θα δούμε το έγινε και τη χθεσινή μέρα, θα ληφθεί η απόφαση σήμερα, αλλά αυτό που οδηγούμαστε είναι σε μία παράταση λίγων ημερών”.

“Θα βγει σήμερα η απόφαση, θα δούμε ακριβώς τα δεδομένα, θα δώσουμε μια παράταση λίγων ημερών για να καλυφθούν και οι υπόλοιπες κατηγορίες που δεν έχουν πάρει τα σήματα”, συνέχισε ο Τρύφωνας Αλεξιάδης, διευκρινίζοντας ωστόσο πως η παράταση αυτή δεν αφορά σε άλλες ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις όπως για παράδειγμα ο ΕΝΦΙΑ

Ακόμη υπενθύμισε πως οι πολίτες μπορούν να προμηθευτούν τα τέλη κυκλοφορίας και ηλεκτρονικά, ούτως ώστε να… γλιτώσουν την ταλαιπωρία.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Σε κλίμα βαθιάς οδύνης και στην Λάρισα το τελευταίο αντίο στην 49χρονη που σκοτώθηκε στον φούρνο
Πλήθος κόσμου έστειλε ολόλευκα στεφάνια για να τιμήσουν την μνήμη της - Όλοι ντυμένοι στα μαύρα, δεν μπορούν να συνειδητοποιήσουν πως αυτή η γυναίκα έχασε τόσο άδικα τη ζωή της
Εκκλησία
«Αίσιος Οιωνός 25»: Ο Στρατός Ξηράς αποκαλύπτει τη νέα εποχή των drones και των αντι-drone συστημάτων
Η μεγάλη άσκηση στην Αλεξανδρούπολη αναδεικνύει τις επιχειρησιακές ανάγκες του σύγχρονου πεδίου μάχης και την είσοδο των Ενόπλων Δυνάμεων στην εποχή της διαλειτουργικότητας επανδρωμένων και μη επανδρωμένων μέσων
Η άσκηση ΑΙΣΙΟΣ ΟΙΩΝΟΣ-25 στην Αλεξανδρούπολη
Ο ΕΟΦ ανακαλεί παρτίδες φαρμάκου αδρεναλίνης που χρησιμοποιείται στην καρδιοαναπνευστική ανάνηψη
«Τα αποτελέσματα των ελέγχων δεν συμφωνούν με τις προδιαγραφές του προϊόντος ως προς τον την εμφάνιση, τον ποσοτικό προσδιορισμό δραστικού συστατικού και τον έλεγχο συγγενών ουσιών»
Medical personnel filling a syringe needle with generic vaccine booster from vial
Απολογείται η επόπτρια αστυνομικός για τη γυναικοκτονία της Κυριακής Γρίβα - «Της ζήτησαν 100 ευρώ για να κάνει μήνυση στον πρώην της»
«Σε τέτοια αδικήματα η μήνυση γίνεται αυτεπάγγελτα, ζητώντας της χρήματα την αποθάρρυναν. Δεν μας ζήτησε κανένας συγγνώμη», λέει η μητέρα της
Κυριακή Γρίβα
Ανανεώθηκε πριν 40 λεπτά
10