Ελλάδα

Έτοιμοι για τα Χριστούγεννα; Η Αθήνα φωταγωγήθηκε και… επίσημα! ΦΩΤΟ

"Φέτος τα Χριστούγεννα η Αθήνα στέλνει μήνυμα αλληλεγγύης, ειρηνικής συνύπαρξης και συναντίληψης των λαών", δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, δίνοντας το σύνθημα για την επίσημη φωταγώγηση της πόλης εν όψει των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Από νωρίς το απόγευμα, το κέντρο της Αθήνας πλημμύρισαν μουσικές καθώς τμήματα της Φιλαρμονικής Ορχήστρας Πνευστών του δήμου Αθηναίων, ξεκίνησαν ταυτοχρόνως, από την πλατεία Εθνικής Αντίστασης (πρώην πλ. Κοτζιά) και το σταθμό του Μετρό στο Μοναστηράκι και κατέληξαν στην πλατεία Συντάγματος, όπου υποδέχονταν τον κόσμο δημιουργώντας εορταστική ατμόσφαιρα.

Την σκυτάλη στη συνέχεια πήραν η Big Band του δήμου Αθηναίων μαζί με τον Σάκη Ρουβά, σε μια ειδική εμφάνιση και ρεπερτόριο προσαρμοσμένα στο πνεύμα των ημερών.

Στο χαιρετισμό του, ο κ. Καμίνης επισήμανε ότι η Αθήνα, που φωταγωγείται νωρίτερα, όπως συμβαίνει στις περισσότερες ευρωπαϊκές και διεθνείς πρωτεύουσες, “ξέρει να αντιμετωπίζει και να αντέχει στις δυσκολίες. Με πίστη στη δημοκρατία, στον πολιτισμό, στον άνθρωπο, στην επόμενη μέρα”. Επίσης τόνισε ότι “η Αθήνα είναι μια φιλόξενη, ζωντανή και ασφαλής ευρωπαϊκή πρωτεύουσα” και “η δημοκρατία και η ελευθερία δεν θα κάνουν το χατίρι σε εκείνους τους λίγους που επενδύουν στον φόβο”.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΦΩΤΟ: ΑΠΕ-ΜΠΕ – EUROKINISSI

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Έσπασε την πόρτα και όρμησε να σκοτώσει μητέρα δύο παιδιών στον Βόλο – Την έσωσε το panic button
Στο δικαστήριο, ο 36χρονος παραδέχθηκε πως δεν έπρεπε να πράξει με τέτοιο τρόπο, και προσπάθησε να δικαιολογήσει την συμπεριφορά του λέγοντας πως είχε καταναλώσει αλκοόλ και χάπια
man closing his hand tightly. Clenched fist. Hand gesture. Fight, strength and determination concept.
«Είχα καταγράψει ό,τι μου είπαν για τις δεξαμενές - Το υπόγειο ήταν άχρηστο, ούτε καν το ξανακοίταξα» λέει ο τοπογράφος για τη «Βιολάντα»
«Ήταν ένα υπόγειο που ήταν μέσα στην μούχλα και τελείως παρατημένο. Μία πόρτα κλειδωμένη μόνιμα ήταν εκεί κάτω. Ούτε καν το ξανακοίταξα» είπε ο τοπογράφος για το υπόγειο του εργοστασίου όπου προκλήθηκη η φονική έκρηξη
Βιολάντα
7