Κόσμος

Παρίσι: Ο Μουσουλμάνος που έκανε τους πάντες στην Place de la Rebublic να δακρύσουν (VIDEO)

Αγκάλιασέ με αν τολμάς! Ένας νεαρός Μουσουλμάνος, ένας άνδρας που δεν θέλει να έχει καμία σχέση με το μίσος και τη φρίκη των τζιχαντιστών και του Ισλαμικού Κράτους που καπηλεύονται τη θρησκεία του, αποφάσισε να πάει στην Place de la Republic του Παρισιού, να δέσει τα μάτια του και να ανοίξει την αγκαλιά του για όποιον ήθελε "να χαθεί" μέσα σε αυτή!

Μια συγκλονιστική στιγμή. Μια στιγμή που δείχνει πως μπορεί οι Γάλλοι μετά την τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι να είναι τρομοκρατημένοι, να είναι φοβισμένοι αλλά είναι ενωμένοι. Και δεν θα κάνουν τη χάρη σε εκείνους που τους αιματοκύλησαν να τους νικήσουν και να τους κάνουν να χάσουν την ανθρωπιά τους. Σύμφωνοι, δεν θα γίνει έτσι με όλους. Αλλά αυτό που ακολουθεί στο video δίνει ελπίδα.

Ο νεαρός άνδρας αποφάσισε να πάει στην Place de la Republic, κοντά στα σημεία των επιθέσεων στο κέντρο του Παρισιού. Εκατοντάδες άνθρωποι ήταν για άλλη μια μέρα συγκεντρωμένοι εκεί για να θρηνήσουν τους 129 νεκρούς. Δεν μίλησε. Δεν χρειάστηκε. Έδεσε τα μάτια του. Και στάθηκε δίπλα σε ένα πλακάτ που έγραφε: “Είμαι Μουσουλμάνος. Μου είπαν ότι είμαι τρομοκράτης. Σας εμπιστεύομαι, εσείς με εμπιστεύεστε; Αν ναι, αγκαλιάστε με”.

Αυτό που έγινε, δύσκολα μπορεί να περιγραφεί με λόγια. Άνθρωποι κάθε ηλικίας, οι περισσότεροι με δάκρυα στα μάτια, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά του. Η μεγαλύτερη νίκη κατά του φόβου που σκόρπισαν οι τζιχαντιστές.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ VIDEO

Όταν πια έβγαλε το μαντήλι με το οποίο είχε καλύψει τα μάτια του, ευχαρίστησε όσους δεν (τον) φοβήθηκαν και τον αγκάλιασαν. “Είμαι Μουσουλμάνος αλλά δεν είμαι τρομοκράτης. Δεν έχω σκοτώσει ποτέ κανέναν. Μπορώ να σας πώ ότι την περασμένη Παρασκευή ήταν τα γενέθλιά μου αλλά δεν βγήκα να διασκεδάσω. Συμπονώ τις οικογένειες όλων των θυμάτων. Θέλω να σας πω ότι Μουσουλμάνος δε σημαίνει τρομοκράτης. Ένας τρομοκράτης είναι ένας τρομοκράτης, κάποιος που θέλει να σκοτώσει έναν άλλο άνθρωπο για το τίποτα. Ένας Μουσουλμάνος δεν θα το έκανε αυτό. Η θρησκεία μας το απαγορεύει».

Το video του νεαρού Μουσουλμάνου έχει περισσότερα από 10 εκατομμύρια views στο Facebook και περισσότερα από 150.000 likes μόλις σε δυο μέρες.

Πηγή: Daily Mail

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο τελευταίος άνθρωπος που αντιπαρατέθηκε με τον Τσάρλι Κερκ πριν τη δολοφονία του ξεσπά: «Διαφωνούσα μαζί του, αλλά ήταν άνθρωπος»
Ο 29χρονος Χάντερ Κόζακ, φοιτητής μαθηματικών, είναι ο τελευταίος άνθρωπος με τον οποίο μίλησε ο Κερκ στη σκηνή του πανεπιστήμιο Γιούτα Βάλεϊ στις ΗΠΑ
Τέντα
Δολοφονία του Τσάρλι Κερκ: Το Time προειδοποιεί για τη δίνη της πολιτικής βίας στην Αμερική
Ο βίαιος θάνατος του νεαρού συντηρητικού ηγέτη, που έπεσε νεκρός σε πανεπιστημιούπολη, συγκλονίζει τις Ηνωμένες Πολιτείες και ξυπνά το φάντασμα των πολιτικών δολοφονιών που σημάδεψαν την ιστορία της χώρας
Το εξώφυλλο του περιοδικού Times
Ο πρίγκιπας Χάρι επισκέφθηκε αιφνιδιαστικά το Κίεβο – Υποσχέθηκε ότι θα βοηθήσει τους τραυματίες του πολέμου
Πρόκειται να αναλύσει με λεπτομέρειες νέες πρωτοβουλίες για να βοηθήσει στην αποκατάσταση των τραυματιών, ενώ στο ταξιδι του τον συνοδεύει μια ομάδα από το Ίδρυμα Invictus Games Foundation
Ο πρίγκιπας Χάρι
Εφτασαν τους 51 οι νεκροί από τις ταραχές στο Νεπάλ - Δραπέτευσαν 12.500 φυλακισμένοι και εξακολουθούν να διαφεύγουν
Οι ταραχές, οι πιο φονικές που έχουν σημειωθεί στο Νεπάλ μετά την κατάργηση της μοναρχίας το 2008, άρχισαν τη Δευτέρα, όταν η αστυνομία άνοιξε πυρ εναντίον νεαρών διαδηλωτών
Ταραχές στο Νεπάλ