Ελλάδα

Πολυτεχνείο: Άνοιξαν οι πόρτες για τον τριήμερο εορτασμό (VIDEO & ΦΩΤΟ)

Στις εννιά και μισή το πρωί της Κυριακής ξεκίνησε ο τριήμερος εορτασμός της 42ης επετείου του Πολυτεχνείου. Οι πόρτες του ιστορικού ιδρύματος του Πολυτεχνείου θα ανοίγουν κάθε πρωί μέχρι και το μεσημέρι της Τρίτης, ανήμερα της επετείου.

Την Τρίτη θα κορυφωθούν οι εκδηλώσεις με τις καθιερωμένες φοιτητικές πορείες στην αμερικανική πρεσβεία. Οι πόρτες του Πολυτεχνείου την Κυριακή και τη Δευτέρα θα κλείνουν στις 9 το βράδυ για όποιον ενδιαφέρεται να επισκεφθεί το χώρο όπου υπάρχουν εκδηλώσεις και να αφήσει ένα λουλούδι στο μνημείο.

Ο Πρύτανης του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου, στο μήνυμά του για την επέτειο τονίζει πως “η ερμηνεία των συνθημάτων του Πολυτεχνείου εξακολουθεί να ειναι επίκαιρη. Ίσες ευκαιρίες για παιδεία εξασφάλιση αξιοπρεπούς εργασίας και ελεύθερη διακίνηση των ιδεών”.

Η Πόρτα του Πολυτεχνείου για ακόμη μια χρονιά θα στηθεί δίπλα στο μνημείο του Πολυτεχνείου. Να τονίσουμε πως θα πραγματοποιηθούν ομιλίες και δράσεις, ενώ ακόμη θα παρουσιαστούν και ντοκουμέντα για την ιστορική μέρα και θα προβληθεί η ταινία “εδώ Πολυτεχνείο”.

Ρεπορτάζ: Μίλτος Σακελλάρης

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
«Ο 22χρονος δράστης έχει γενικά περίεργη συμπεριφορά» λέει ο θείος του αστυνομικού που δέχτηκε επίθεση με μαχαίρι στην Χαλκιδική
«Χτύπησε το κουδούνι, βγήκε ο ανιψιός μου και του επιτέθηκε αμέσως. Ευτυχώς δεν κατάφερε να τον τραυματίσει σοβαρά» λέει ο θείος του αστυνομικού
Μηχανή της αστυνομίας
Αγωγή 500.000 ευρώ από την Εθνική Πινακοθήκη στον Νίκο Παπαδόπουλο για τους βανδαλισμούς – «Από μισό ευρώ να βάλουν 1.000.000 Χριστιανοί, τα μαζέψαμε»
«Μου κόψανε το μισό μισθό για τα βέβηλα έργα που κατέβασα. Και καλά έκανα που τα κατέβασα, μακάρι να με αξιώσει ο θεός να τα ξανακατεβάσω»
Ο Νίκος Παπαδόπουλος 19