Υγεία

Κατανάλωση κρέατος και καρκίνος: Πόσο και τι να τρώτε σύμφωνα με τους επιστήμονες (πλήρης οδηγός-γράφημα)

Αν δεν το μάθατε από χτες, το επεξεργασμένο κρέας, όπως το μπέικον, τα λουκάνικα και τα αλλαντικά μπορεί να προκαλέσουν καρκίνο. Αλλά και το μη επεξεργασμένο κρέας μπορεί να είναι “πιθανώς καρκινογόνο για τον άνθρωπο”, σύμφωνα με μια νέα έκθεση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Επίσης, λίγες μέρες πιο πριν, μάθαμε ότι το τυρί μπορεί να είναι τόσο εθιστικό που να θυμίζει… ναρκωτική ουσία, ή ότι σε ένα χοτ ντογκ μπορεί να υπάρχουν ακόμα και δείγματα ανθρώπινου DNA! Και αναρωτιέται κανείς. Μετά από όλα αυτά, τι ακριβώς μπορούμε να καταναλώνουμε με ασφάλεια;
Διαβάστε περισσότερα στο Iatropedia.gr

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Υγεία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Υγεία: Περισσότερα άρθρα
ΠΟΥ: Ένα στα επτά παιδιά στην Ευρώπη ζει με ψυχική διαταραχή – Η αυτοκτονία κύρια αιτία θανάτου στους 15 με 29 ετών
Η έκθεση καλεί σε άμεση και συντονισμένη δράση για την κάλυψη των υφιστάμενων κενών και τη διασφάλιση πρόσβασης όλων των παιδιών και νέων σε ποιοτική, εξατομικευμένη φροντίδα ψυχικής υγείας
iStock