Κόσμος

Προσπάθησε να περάσει παράνομα στη Συρία με… αλεξίπτωτο!

Το Ισραήλ ανακοίνωσε σήμερα ότι ένας Άραβας πολίτης του χρησιμοποίησε αλεξίπτωτο για να περάσει παράνομα στη γειτονική Συρία και να ενταχθεί στις τάξεις κάποιας από τις ένοπλες οργανώσεις που μάχονται εδώ και τέσσερα χρόνια εναντίον του προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ.

Θεωρείται ότι ο άνδρας αυτός, ο οποίος προσγειώθηκε με το αλεξίπτωτό του στο συριακό έδαφος χθες το βράδυ, κατάγεται από την Τζαλτζούλια, μία κυρίως μουσουλμανική αραβική πόλη, βορειοδυτικά του Τελ Αβίβ, σύμφωνα με τον στρατό. Η ταυτότητά του δεν έχει γίνει γνωστή, αλλά σύμφωνα με τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης είναι 23 ετών.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε ότι, στο πλαίσιο της πολιτικής της χώρας κατά των ενόπλων, θα του αφαιρεθεί η υπηκοότητα.

Το Ισραήλ επισήμως διατηρεί ουδέτερη στάση στη συριακή σύγκρουση

Ο στρατός ανακοίνωσε ότι δεν κατάφερε να τον εντοπίσει παρά τις εκτεταμένες έρευνες στην περιοχή όπου προσγειώθηκε, κοντά στα Υψίπεδα του Γκολάν, περιοχή της νοτιοδυτικής Συρίας που προσαρτήθηκε στο Ισραήλ το 1981, μία διεθνώς αναγνωρισμένη κίνηση.

Στη διάρκεια της νύχτας, ο στρατός τον αναζητούσε κάνοντας ρίψη φωτοβολίδων γύρω από τα Υψίπεδα του Γκολάν προτού σταματήσει σήμερα τις έρευνες.

Το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς μετέδωσε, επικαλούμενο Σύρο αντάρτη, του οποίου η οργάνωση δραστηριοποιείται στην περιοχή, ότι ο αλεξιπτωτιστής προσγειώθηκε είτε στη συριακή επαρχία Κουνέιτρα, που περιλαμβάνει τα Υψίπεδα του Γκολάν, είτε στη γειτονική Ντεράα.

Στις ένοπλες οργανώσεις που δρουν στην περιοχή περιλαμβάνεται το Νότιο Μέτωπο–μία συμμαχία που συνδέεται με τον Ελεύθερο Συριακό Στρατό–το Μέτωπο αλ Νόσρα, που συνδέεται με την αλ Κάιντα, και μία οργάνωση που αποκαλείται Ταξιαρχία των Μαρτύρων του Γιαρμούκ, η οποία σύμφωνα με τις άλλες οργανώσεις έχει διασυνδέσεις με το Ισλαμικό Κράτος.

Οι πολίτες του απαγορεύεται να ταξιδεύουν εκεί, ωστόσο ένας μικρός αριθμός Αράβων πολιτών του Ισραήλ θεωρείται ότι έχει μεταβεί στη Συρία για να ενταχθεί στις τάξεις των τζιχαντιστών, παρότι λιγοστοί είναι εκείνοι που μετέβησαν αεροπορικώς.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Πάπας Λέων ΙΔ’: «Αξιοποιούμε την πολύτιμη κληρονομιά του Φραγκίσκου και πορευόμαστε με την ίδια ελπίδα που πηγάζει από την πίστη»
Με αναφορά στο όνομα που επέλεξε και στην παρακαταθήκη του Φραγκίσκου, ο νέος πάπας υπογράμμισε: «Αισθανόμενος ότι πρέπει να ακολουθήσω αυτά τα χνάρια, σκέφτηκα να λάβω το όνομα Λέων ο ΙΔ'»
Ο Πάπας Λέων ΙΔ΄ μιλάει κατά τη διάρκεια συνάντησης με τους καρδιναλίους στο Βατικανό
Μάργκοτ Φρίντλεντερ: Πέθανε η γηραιότερη επιζήσασα του ολοκαυτώματος σε ηλικία 103 ετών
Μετά την επιστροφή της στη Γερμανία, η Friedländer έδωσε πολυάριθμες ομιλίες και επισκέφθηκε πολλά γερμανικά σχολεία για να συνομιλήσει με παιδιά και νέους - υπήρξε εξέχουσα φωνή στη σύγχρονη Γερμανία
Η Margot Friedländer
Μακρόν και Μερτς απειλούν με νέες σκληρές κυρώσεις τη Ρωσία αν δεν δεχθεί την εκεχειρία
Οι δυο ηγέτες μαζί με τον Τουσκ και τον Στάρμερ βρίσκονται στην Ουκρανία για να εκφράσουν τη στήριξή τους προς την Ουκρανία και να ζητήσουν από τη Ρωσία να δεχθεί «πλήρη και άνευ όρων» εκεχειρία 30 ημερών
Μακρόν και Ζελένσκι στο Κίεβο 2