Πολιτική

Βασική σύνταξη 384 ευρώ πρότεινε ο Κατρούγκαλος στο ΣΥΡΙΖΑ

Η ασφαλιστική μεταρρύθμιση και ο καθορισμός των νέων συντάξεων ήταν τα βασικά θέματα που συζητήθηκαν κατά τη σημερινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, στην Κουμουνδούρου.

Ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος, εισηγήθηκε -σύμφωνα με πληροφορίες- ως ποσό της βασικής “εθνικής “ σύνταξης τα 384 ευρώ έως 392 ευρώ, στο οποίο προστίθεται ένα ανταποδοτικό τμήμα των εισφορών κάθε ασφαλισμένου.
Ωστόσο, δεν έχει ακόμη αποσαφηνισθεί εάν οι επικουρικές συντάξεις θα συγχωνευτούν στο νέο Ενιαίο Ταμείο Ασφάλισης ή θα παραμείνουν ως ξεχωριστό τμήμα.
Από την άλλη πλευρά, η σχεδιαζόμενη αύξηση των εργοδοτικών εισφορών δημιουργεί προβληματισμό, μετά την αρνητική στάση των εκπροσώπων των θεσμών. 

Παράλληλα, για να βρεθεί το ποσό των 900 εκατομμυρίων ευρώ για να κλείσει η τρύπα για το 2016, η κυβέρνηση εξετάζει και άλλα μέτρα, όπως η διασύνδεση ενός μέρους της γενικής φορολογίας απευθείας με τη χρηματοδότηση των ελλειμμάτων των ταμείων, αλλά και η μεταφορά εσόδων από τις αποκρατικοποιήσεις προς το σύστημα κοινωνικής ασφάλισης, προτάσεις που πάντως πρέπει να περάσουν έτσι κι αλλιώς από τους εκπροσώπους των δανειστών.

Στη συνεδρίαση στην οποία συμμετείχε ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Γιώργος Κατρούγκαλος, ο υφυπουργός αρμόδιος για θέματα Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Αναστάσιος Πετρόπουλος και το Τμήμα Εργατικής Πολιτικής του κόμματος, έγινε μια πρώτη γενική συζήτηση για το ασφαλιστικό. Σύμφωνα με πληροφορίες η εισήγηση του υπουργού Εργασίας κινήθηκε στο πνεύμα ότι η κατάσταση των ασφαλιστικών ταμείων είναι δύσκολη, αλλά η κυβέρνηση δουλεύει στην κατεύθυνση που θα διασφαλίζει ένα κοινωνικά δίκαιο και βιώσιμο ασφαλιστικό σύστημα που θα διέπεται από την αλληλεγγύη των γενεών. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες θα υπάρξουν και άλλες συζητήσεις μεταξύ κυβέρνησης και κόμματος.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Βίντεο Μαρινάκη για τα μέτρα στήριξης: «Δεν θα αφήσουμε την κοινωνία αβοήθητη»
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επιχειρεί να εξηγήσει γιατί η κυβέρνηση επέλεξε τις παρεμβάσεις που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, τι όφελος προκύπτει για βενζίνη και diesel και γιατί δεν προκρίθηκε η μείωση του ΕΦΚ
Βίντεο Μαρινάκη για τα μέτρα στήριξης: «Δεν θα αφήσουμε την κοινωνία αβοήθητη»
Κωνσταντίνος Κυρανάκης για τη δίκη των Τεμπών: «Υπήρξε προσπάθεια να δυναμιτιστεί η διαδικασία»
Ο αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών επιτέθηκε στη Ζωή Κωνσταντοπούλου για τη στάση της και παρουσίασε το κυβερνητικό σχέδιο για τον σιδηρόδρομο, με αιχμή «νέα τρένα, νέα υποδομή, νέους σταθμούς»
Δίκη για τα Τέμπη