Κόσμος

Volkswagen: “Παγώνουν” τις προαγωγές των μάνατζερ

Η Volkswagen θα παγώσει τις προαγωγές των μάνατζέρ της στη μονάδα της VW τον επόμενο χρόνο στο πλαίσιο της προσπάθειας για εξοικονόμηση χρημάτων ώστε να καλυφθεί το κόστος από το σκάνδαλο με το παράνομο λογισμικό ρύπων των ντιζελοκίνητων οχημάτων της, αναφέρει σημερινό δημοσίευμα γερμανικού επιχειρηματικού περιοδικού.

Επίσης, η γερμανική εταιρεία σχεδιάζει να ξαναχρησιμοποιήσει όσα περισσότερα ανταλλακτικά γίνεται στην επόμενη γενιά του δημοφιλούς μοντέλου της Golf ώστε να εξοικονομήσει εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα με το δημοσίευμα του Manager Magazin, το οποίο επικαλείται πηγές της Volkswagen.

Το Manager Magazin αναφέρει ότι η Volkswagen εκτιμά πως το κόστος του σκανδάλου θα ξεπεράσει τα 30 δισ ευρώ, το μεγαλύτερο μέρος εκ των οποίων ο νέος επικεφαλής Ματίας Μίλερ σχεδιάζει να χρεώσει στην VW και όχι στις θυγατρικές της Audi και Porsche.

Η Volkswagen, η οποία δεν ήταν σήμερα διαθέσιμη να σχολιάσει το δημοσίευμα, έχει ανακοινώσει ότι θα μειώσει τα επενδυτικά της σχέδια στην μονάδα της VW — την μεγαλύτερη σε έσοδα–και θα επιταχύνει τη διαδικασία περικοπών του κόστους.

Σύμφωνα με το Manager Magazin, η Volkswagen σχεδιάζει ακόμη να βελτιώσει την παραγωγικότητα και την αποτελεσματικότητα στα εργοστάσια της VW στο πλαίσιο της διαδικασίας εξοικονόμησης χρημάτων, γεγονός που ενδεχομένως να οδηγήσει στην περικοπή θέσεων εργασίας.

Το δημοσίευμα επικαλείται πηγές της εταιρείας σύμφωνα με τις οποίες μέχρι στιγμής δεν έχουν συμφωνηθεί περικοπές με τους εκπροσώπους των εργαζομένων.

 

Η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία της Ευρώπης αντιμετωπίζει την σοβαρότερη κρίση στην 78χρονη ιστορία της έπειτα από την παραδοχή τον περασμένο μήνα ότι είχε τοποθετήσει λογισμικό παραποίησης των τιμών των ρύπων σε ντιζελοκίνητα οχήματά της προκειμένου να περάσουν τους ελέγχους των αμερικανικών ρυθμιστικών αρχών.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Βίντεο ντοκουμέντο από τη μεγάλη επιχείρηση διάσωσης του 56χρονου ορειβάτη με ελικόπτερο στο Αγρίνιο
Ο 56χρονος Πρόεδρος του Ορειβατικού Συλλόγου Πρέβεζας αφού απεγκλωβίστηκε από το δύσβατο σημείο, φέροντας τραύματα στο σώμα του μεταφέρθηκε με Super Puma στο νοσοκομείο του Ρίου
Αγρίνιο
Τραμπ στη Wall Street Journal: «Θα καταστρέψω τα εργοστάσια ενέργειας του Ιράν, εάν δεν ανοίξουν τα Στενά»
«Βρισκόμαστε σε πολύ ισχυρή θέση και η συγκεκριμένη χώρα θα χρειαστεί 20 χρόνια για να ανοικοδομηθεί, αν είναι τυχερή, αν εξακολουθεί να υπάρχει ως χώρα», ανέφερε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
REUTERS
Χάος στον Λίβανο: Έντεκα νεκροί από ισραηλινές επιθέσεις σε Τζνα και Χαρφάτα, ανάμεσά τους και παιδιά – Πάνω από 30 τραυματίες
Το Ισραήλ σκοπεύει να θέσει υπό τον έλεγχό του μια «ζώνη ασφαλείας» σε βάθος 30 χλμ εντός του εδάφους του Λιβάνου, ενώ έχει εκδώσει εντολές εκκένωσης που καλύπτουν περίπου το 15% του λιβανέζικου εδάφους
Λίβανος
Η βασιλική οικογένεια στην λειτουργία της Κυριακής του Πάσχα – Η εντυπωσιακή Κέιτ Μίντλετον και o πρίγκιπας Τζορτζ που ψήλωσε
Πρόκειται για την πρώτη λειτουργία της Κυριακής του Πάσχα στην οποία είναι παρούσα η Κέιτ Μίντλετον εδώ και 2 χρόνια, από τότε που διαγνώστηκε με καρκίνο - Οι απουσίες που δεν πέρασαν απαρατήρητες
Η Κέιτ Μίντλετον, ο πρίγκιπας Γουίλιαμ και τα παιδιά τους, Σάρλοτ, Τσορτζ και Λούι
Ο Τραμπ αναμένει συμφωνία με το Ιράν σε μέρες, όχι εβδομάδες – «Οι άφρονες πράξεις σας θα σύρουν στις ΗΠΑ στην πραγματική κόλαση» απαντά η Τεχεράνη
Ο Ντόναλντ Τραμπ, συνεχίζει να απειλεί την Τεχεράνη., ενώ σε συνέντευξη στο Fox News, τόνισε ότι θα μπορούσε να υπάρξει συμφωνία μέχρι την Δευτέρα, ενώ νωρίτερα σε ανάρτησή του προειδοποίησε ότι θα «εξαπολύσει την κόλαση»
Λίβανος
5