Πολιτική

Επιμένει ο Βαρουφάκης! “Ο Τσίπρας μου έδωσε εντολή για τα IOUs!”

Επανέρχεται δριμύτερος ο Γιάνης Βαρουφάκης, ο οποίος αποκαλύπτει ότι δρούσε με εντολή Τσίπρα στον σχεδιασμό της εναλλακτικής για τα IOUs, ενώ δηλώνει ατρόμητος απέναντι σε οποιονδήποτε θελήσει να τον αντιμετωπίσει για την θητεία του ως υπουργός Οικονομικών!

Το μπαράζ συνεντεύξεων του Γιάνη Βαρουφάκη συνεχίζεται!

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών μίλησε στο mega και προχώρησε σε αποκαλύψεις που θα συζητηθούν!

Μέσα σε όλα, είπε πως η εντολή για τον σχεδιασμό της εναλλακτικής των IOUs είχε δοθεί από τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, τονίζοντας πως αποτελούσε μία τακτική άμυνας, αφού ο γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, απειλούσε με Grexit.

Σχετικά με τη συμφωνία που επετεύχθη, εμφανίστηκε επιφυλακτικός για το αν θα την υπερψηφίσει ή όχι, αφού τόνισε πως πρέπει πρώτα να διαβάσει προσεκτικά οποιαδήποτε παράγραφο και οποιοδήποτε άρθρο της, μέχρι να πάρει την απόφασή του.

Ωστόσο, η ερμηνεία που μπορεί να δοθεί είναι πως ο Γιάνης Βαρουφάκης ενδέχεται να κινηθεί προς το… όχι, αφού ξεκαθάρισε πως θέλει να συνεχίσει να υπερασπίζεται το “ΌΧΙ” του ελληνικού λαού εκείνη την “μεγαλειώδη βραδιά”, όπως χαρακτήρισε τη νύχτα της 5ης Ιουλίου, οπότε έγινε και το δημοψήφισμα.

Κακεντρέχεια των ΜΜΕ το ταξίδι στην Αίγινα

Η συζήτηση φυσικά δεν θα μπορούσε να μην πάει και στην Αίγινα, όπου ο Γιάνης Βαρουφάκης “απέδρασε” το βράδυ της προηγούμενης Παρασκευής.

Ένα βράδυ τεράστιας σημασίας για την εξέλιξη των διαπραγματεύσεων, αφού στην Βουλή γινόταν ψηφοφορία για να δοθεί “εντολή” στην ελληνική κυβέρνηση να διαπραγματευτεί την συμφωνία με τους εταίρους, στο Eurogroup και την Σύνοδο Κορυφής που ακολουθούσαν.

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών τόνισε πως δόθηκε τεράστια έκταση στο συγκεκριμένο ζήτημα εξαιτίας της κακεντρέχειας των μέσων ενημέρωσης και συμπλήρωσε πως ό, τι κι αν κάνει μετατρέπεται από τα μίντια σε σκάνδαλο.

Συμπλήρωσε δε, πως μέσα σε όλες του τις υποχρεώσεις έχει και αρκετές απέναντι σε ένα 11χρονο κορίτσι (σ.σ. εννοώντας την κόρη του) και γι’ αυτό πήγε στην Αίγινα, αφωού ήθελε να περάσει το σαββατοκύριακο μαζί της.

Έδωσε μάλιστα μεγάλη σημασία στο ότι στην Αίγινα βρίσκεται το σπίτι του, εννοώντας πως δεν πήγε… διακοπές.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κόντρα κυβέρνησης – ΠΑΣΟΚ για την προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή για το κράτος δικαίου – Μαρινάκης: «Ακραία και τοξική ρητορική»
Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο Παύλος Μαρινάκης «το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης χρησιμοποιεί με όλο και μεγαλύτερη ένταση, ακραία και τοξική ρητορική»
Παύλος Μαρινάκης
Ανδρουλάκης για την προ ημερησίας συζήτηση: «Θέλουν να καταπατήσουν τον Κανονισμό της Βουλής – Εγώ την Παρασκευή θα είμαι εκεί»
«Βουτηγμένος στη διαφθορά και αμετανόητος, ο κ. Μητσοτάκης παραβιάζει τον Κανονισμό της Βουλής», ανέφερε μεταξύ άλλων η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ
Νίκος Ανδρουλάκης
Κυριάκος Μητσοτάκης στη σύσκεψη για την κατάσταση στην αγορά: Από αύριο η επιδότηση diesel, γίνονται εκατοντάδες έλεγχοι
Σε ισχύ θα τεθεί στις αμέσως επόμενες ημέρες και το μέτρο του fuel pass στην βενζίνη. Στο μικροσκόπιο βρίσκονται περισσότερες από 100 εταιρείες τροφίμων
Κυριάκος Μητσοτάκης