ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: «Η Ροδόπη χωρίς χριστιανό βουλευτή». Η εφημερίδα γράφει ότι: «χωρίς χριστιανό βουλευτή μένει η πιο ευαίσθητη – από εθνικής πλευράς- περιοχή της χώρας, η Ροδόπη, εξαιτίας των άδικων ρυθμίσεων του εκλογικού νόμου».
ΕΘΝΟΣ: «Νέο σχήμα με τον ίδιο κορμό». Η εφημερίδα σημειώνει: «το νέο κυβερνητικό παζλ, με το οποίο ο Αλ. Τσίπρας θα επιχειρήσει να απαντήσει με αποτελεσματικό τρόπο στις μεγάλες προκλήσεις της μετεκλογικής περιόδου, συνθέτει ο πρωθυπουργός με τους συνεργάτες του».
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: «Καταιγίδα μέτρων αμέσως μετά την ορκωμοσία». Η εφημερίδα γράφει ότι: «στο τραπέζι οι αλλαγές στη ρύθμιση των 100 δόσεων, η οριστικοποίηση του ασφαλιστικού, τα κόκκινα δάνεια και το νέο φορολογικό νομοσχέδιο. Πρώτο τεστ η συμφωνία για εξεύρεση ισοδύναμων μέτρων που πρέπει να αντικαταστήσουν τον ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική παιδεία και τους φόρους των αγροτών».
ΕΣΤΙΑ: «Τι θα συμβεί εντός 40 ημερών». Η εφημερίδα τονίζει ότι: «μπορεί η ψήφος της πλειοψηφίας των Ελλήνων να διευκόλυνε την συγκρότηση κυβερνήσεως, ως δεύτερη ευκαιρία, Σύριζα-Ανεξαρτήτων Ελλήνων, αλλά το γεγονός αυτό σε τίποτα δεν βοηθάει ως προς το ασφυκτικό πλαίσιο υποχρεώσεων που μέσω του νέου προγράμματος τριετίας έχει αναλάβει η χώρα».
Η ΑΥΓΗ: «Σταθερότητα, χρέος, διαπλοκή». Σύμφωνα με την εφημερίδα : «με τη δέσμευση να κάνει «ό,τι περνάει από το χέρι μας» για να βγουν ο τόπος και ο λαός από την κρίση και να ξαναγίνει η Ελλάδα «ισχυρή χώρα, ισότιμος εταίρος στην Ευρωπαϊκή Ενωση» ανέλαβε εκ νέου χθες την πρωθυπουργία ο Αλ. Τσίπρας»
Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: «Η ήττα φέρνει γκρίνια». Η εφημερίδα γράφει ότι: «στη Ν.Δ. άρχισαν τα όργανα, με Βορίδη και Άδωνι να αμφισβητούν την προεκλογική τακτική Μεϊμαράκη. Στο Ποτάμι, όλα τίθενται στο τραπέζι από το πρόσωπο και τον ρόλο του επικεφαλής έως τη στρατηγική του κόμματος».
Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: «Ασφυκτικές προθεσμίες και ανοικτά μέτωπα». Η εφημερίδα επισημαίνει ότι: «δύσκολη προδιαγράφεται η αμέσως επόμενη περίοδος για τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος ορκίστηκε χθες ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου».
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: «Το ΚΚΕ στην πρώτη γραμμή για δυνατή λαϊκή αντιπολίτευση, για να ανοίξει ο δρόμος της ανατροπής». Η εφημερίδα αναφέρει ότι: «Χαιρετίζουμε τα μέλη, τους φίλους και οπαδούς του Κόμματος και της ΚΝΕ, τους συνεργαζόμενους, όλους όσοι έδωσαν τη μάχη, συστρατεύθηκαν μαζί του. Το Κόμμα συγκέντρωσε ποσοστό 5,6% και διατήρησε τους 15 βουλευτές του».
ΤΑ ΝΕΑ: «Αυτός, αυτή και τα μυστήρια». Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «μια πρόταση συνεργασίας που δεν έγινε ποτέ, αλλά διέρρευσε ως πραγματική, έκανε άνω-κάτω τις σχέσεις ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ: η Φώφη Γεννηματά διέψευσε με ανακοίνωση σε έντονο τόνο ότι ο Αλέξης Τσίπρας της πρότεινε συμμετοχή στην κυβέρνηση, κατά τη διάρκεια συγχαρητηρίου τηλεφωνήματος που του έκανε».
KONTRA NEWS: «Να η απάτη με τις ψεύτικές δημοσκοπήσεις». Η εφημερίδα γράφει ότι «το άλλοθι που προβάλει το καρτέλ των δημοσκόπων ότι δήθεν «έπεσε έξω» στα αποτελέσματα των γκάλοπ λόγω της μεγάλης αποχής και των αναποφάσιστων τινάζουν στον αέρα οι ελληνικές και ξένες εταιρείες στοιχημάτων»
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
ΗΜΕΡΗΣΙΑ: «Μήνυμα Αλ. Τσίπρα με πρόσωπα- «κλειδιά». Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «Το στίγμα των προθέσεων του πρωθυπουργού θα δώσει το νέο οικονομικό επιτελείο. Προς σύσταση χαρτοφυλακίου για το μνημόνιο με επικεφαλής τον Γ. Χουλιαράκη. Πιθανή η παραμονή του Ευκλ. Τσακαλώτου στο υπουργείο Οικονομικών».
Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: «Προς κυβέρνηση ταχείας δράσης». Η εφημερίδα τονίζει ότι: «η άμεση προσαρμογή του κυβερνητικού σχήματος στις νέες συνθήκες που διαμορφώθηκαν μετά την ψήφιση του τρίτου μνημονίου φαίνεται πως αποτελεί βασικό μέλημα του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, καθώς τα χρονικά περιθώρια είναι ασφυκτικά».
Εφημερίδες: Τα σημερινά πρωτοσέλιδα – Τρίτη 22/09/2015
Εφημερίδες - πρωτοσέλιδα εφημερίδων Τρίτη 22/09: Διαβάστε τι γράφουν σήμερα (Τρίτη 22/09) τα πρωτοσέλιδα και τα βασικά άρθρα των σημερινών εφημερίδων.
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Η κινητοποίηση της ΠΝΟ αρχίζει στις 00:01 της Πέμπτης και λήγει στις 24:00 της ίδιας ημέρας
Νωρίτερα είχε σημειωθεί σεισμός 3,8 Ρίχτερ στη Ρόδο
Ο Ισραηλινός ήταν με τη σύζυγό του και όταν συνελήφθη δεν προέβαλε την παραμικρή αντίσταση
Για γερά νεύρα είναι από το πρωί η κίνηση των οχημάτων στους δρόμους της Αθήνας
Όταν έφτασε στο σημείο το ΕΚΑΒ η άτυχη γυναίκα είχε ήδη υποκύψει στα βαριά τραύματά της
Σήμερα, Tετάρτη (30.4.25), σύμφωνα με το εορτολόγιο τιμάται η Ανακομιδή Τιμίων Λειψάνων Αγίας Αργυρής και η μνήμη του Αγίου Δονάτου και Αγίου...
Τοπικές βροχές αναμένονται στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο
Το φορτηγό πλοίο με σημαία Λιβερίας είχε αναχωρήσει από την Ισπανία με προορισμό την Κωνσταντινούπολη