Πολιτική

Εκλογές 2015 – Θρίλερ δείχνουν οι δημοσκοπήσεις για τα αποτελέσματα εκλογών 2015

Τρεις μέρες απομένουν για τις εκλογές 2015, όπου οι πολίτες θα κληθούν για τρίτη φορά μέσα στο χρόνο να προσέλθουν στις κάλπες για να «βγάλουν» τον επόμενο πρωθυπουργό της Ελλάδας. Τα αποτελέσματα εκλογών 2015 εξελίσσονται σε θρίλερ, καθώς οι δημοσκοπήσεις δείχνουν οριακό προβάδισμα είτε του ΣΥΡΙΖΑ είτε της Νέας Δημοκρατίας

Με βάση τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών, το εκλογικό δικαίωμα μπορούν να ασκήσουν συνολικά 9.836.997 Έλληνες πολίτες εκ των οποίων 4.763.084 άνδρες και 5.073.913 γυναίκες. Από αυτούς ψηφίζουν για πρώτη φορά 116.745, από τους οποίους οι 108.636 είναι νέοι 18 και 19 ετών και οι 8.109 είναι νέοι εκλογείς από πολιτογραφήσεις. Το εκλογικό σώμα αυτών των εκλογών είναι μεγαλύτερο κατά 28.237 ψηφοφόρους σε σύγκριση με τις βουλευτικές εκλογές του Ιανουαρίου, αλλά μικρότερο κατά 13.805 ψηφοφόρους σε σχέση με τις εκλογές του Μαΐου 2012.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ  

Πώς θα μεταδώσουν τα κανάλια τις εκλογές 
MEGA: Στις 19.00 ο εκλογολόγος και ειδικός αναλυτής Ηλίας Νικολακόπουλος καθώς και ο πρόεδρος της GPO Τάκης Θεοδωρικάκος, παρουσιάζουν και αναλύουν το exit poll, δίνοντας την πρώτη εικόνα, εν αναμονή των τελικών αποτελεσμάτων.
ΑΝΤ1: Στις 19:00, ο Στράτος Φαναράς με την εγκυρότητα της Metron Analysis, παρουσιάζει το αποτέλεσμα των πανελλαδικών exit polls, με την πρώτη εικόνα για την έκβαση της πιο κρίσιμης εκλογικής αναμέτρησης των τελευταίων δεκαετιών.
ALPHA: Στις 19:00, ο Διευθύνων Σύμβουλος της MΑRC, Θωμάς Γεράκης, θα ανακοινώσει τα αποτελέσματα του exit poll.
STAR: Με το κλείσιμο της κάλπης, στις 19:00 ακριβώς, ο πρόεδρος της MRB Δημήτρης Μαύρος, θα ανακοινώσει το πανελλαδικό exit poll και την πρόβλεψη του εκλογικού αποτελέσματος.
Όσοι δεν γνωρίζουν το εκλογικό τμήμα και το σχολικό συγκρότημα στο οποίο ψηφίζουν μπορούν να επικοινωνούν με τον τηλεφωνικό αριθμό 2131361500 έως και την ημέρα των εκλογών τις εξής ώρες: Πέμπτη έως 18:00, Παρασκευή 09:00 έως 19:00, Σάββατο 09:00 έως 21:00 και Κυριακή 07:00 έως 19:00. Τις ίδιες πληροφορίες παρέχει και ο διαδικτυακός τόπος του υπουργείου Εσωτερικών www.ypes.gr στην ενότητα «Μάθε που ψηφίζεις», αφού οι ενδιαφερόμενοι πληκτρολογήσουν τα στοιχεία τους.
Η ώρα της κάλπης 
Οι κάλπες ανοίγουν στις 07:00 και κλείνουν στις 19:00. Οι ψηφοφόροι προσέρχονται στο κατάστημα της ψηφοφορίας με την αστυνομική ταυτότητά τους ή τη σχετική προσωρινή βεβαίωση της αρμόδιας αρχής ή το διαβατήριό τους ή την άδειας οδήγησης ή το ατομικό βιβλιάριο υγείας όλων των ασφαλιστικών ταμείων, ενώ αποδεκτά είναι τυχόν «κομμένα» δελτία αστυνομικής ταυτότητας.Για την εξυπηρέτηση των πολιτών, ανοιχτά θα είναι το Σαββατοκύριακο τα γραφεία ταυτοτήτων και διαβατηρίων των Αστυνομικών Υπηρεσιών όλης της χώρας.Οι εκλογές γίνονται με λίστα, καθώς το διάστημα από τις προηγούμενες εκλογές είναι μικρότερο από 18 μήνες. Ως εκ τούτου, οι ψηφοφόροι επιλέγουν μόνο το ψηφοδέλτιο με το κόμμα που επιθυμούν, χωρίς να βάλουν σταυρούς προτίμησης στους υποψήφιους βουλευτές. Εντούτοις, ψηφοδέλτια με σταυρό προτίμησης δεν προσμετρούνται ως άκυρα.
Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Καρανίκας για Επιστημονικό συμβούλιο Τσίπρα: Ακραία θλίψη – Θεωρεί ότι είμαστε χαζοί
Ο Τσίπρας δεν έχει πολιτικά στελέχη από τον παλιό ΣΥΡΙΖΑ εκτός από το ραδιούργο του γραφείο που τον οδηγεί από ήττα σε ήττα τα τελευταία χρόνια και όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις
Νίκος Καρανίκας
Γερουλάνος και Διαμαντοπούλου για τις «γκάφες» Ανδρουλάκη: «Ισχυρός αρχηγός αλλά υπάρχουν ζητήματα στην εικόνα του»
Στις επόμενες δημοσκοπήσεις εκτιμάται ότι θα έχει καταγραφεί τόσο η υπόθεση Παπαβασιλείου, όσο και η απουσία του Νίκου Ανδρουλάκη από την κηδεία του Διονύση Σαββόπουλου
Ο Νίκος Ανδρουλάκης και η Άννα Διαμαντοπούλου
Κίμπερλι Γκιλφόιλ: Σπίτι της η Αθήνα – Έρχεται η νέα πρέσβειρα των ΗΠΑ – Δεξίωση και πάρτι με το που θα «πατήσει» Ελλάδα
Το βράδυ του Σαββάτου η Γκιλφόιλ θα αναλάβει ρόλο οικοδέσποινας σε μια γιορτή για τα 250 χρόνια από την ίδρυση του Σώματος των Αμερικανών Πεζοναυτών σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας
Η Κίμπερλι Γκιλφόιλ 18