Πολιτική

Εκλογές 2015: Έφυγε από τον ΣΥΡΙΖΑ ο δήμαρχος Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας!

Την αποχώρησή του από τον ΣΥΡΙΖΑ γνωστοποίησε ο δήμαρχος Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας Άρης Βασιλόπουλος.

Σε επιστολή του προς την Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας που δημοσιοποίησε μέσω του προσωπικού λογαριασμού του στο facebook, ο κ. Βασιλόπουλος εξηγεί ότι η συνείδησή του δεν του επιτρέπει να μείνει μέλος του κόμματος «μετά την υπογραφή του 3ου μνημονίου και των αντιλαϊκών μέτρων που αυτό περιλαμβάνει».

«Κατανοώ απόλυτα τους εκβιασμούς και τις απειλές που ασκήθηκαν από συντριπτικά ισχυρότερες δυνάμεις και αναγνωρίζω την 6μηνη προσπάθεια της κυβέρνησής μας με μόνο σύμμαχο το λαό. Υπάρχουν όμως συμβιβασμοί που θεωρώ ότι δεν χωρούν στο αξιακό φορτίο και το κοινωνικό πρόσημο της Αριστεράς, όσο καλές και αν είναι οι προθέσεις μας», τονίζεται στην επιστολή.

Ο Άρης Βασιλόπουλος συμμετείχε στο ΣΥΡΙΖΑ από το 2004, έχοντας διατελέσει μέλος της συντονιστικής επιτροπής Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας και της Νομαρχιακής Επιτροπής Βόρειας Αττικής. Από το 2008 μέχρι το 2010 υπήρξε μέλος της Επιτροπής Παιδείας και το 2012 εξελέγη στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ. Το 2010 συμμετείχε ενεργά στη συγκρότηση της δημοτικής παράταξης «Δύναμη Πολιτών», της οποίας ήταν επικεφαλής στις δημοτικές εκλογές του Ιανουαρίου 2014, οπότε εξελέγη δήμαρχος.

Η πλήρης δήλωσή του είναι η εξής:

«Επειδή πολύς κόσμος ρώτα, είτε καλοπροαίρετα, είτε με σκοπιμότητα, ποια είναι η θέση μου για τα πολιτικά τεκταινόμενα, και επειδή κυκλοφορούν κάθε είδους φήμες για τη στάση μου, γνωστοποιώ αυτό που οι συνεργάτες και σύντροφοί μου ξέρουν ήδη. Σας παρακαλώ όλους και όλες να μην υπάρξει κανένας σχολιασμός στον τοίχο μου γιατί ούτε θέλω να επιχειρηματολογήσω περαιτέρω, ούτε θέλω να πείσω κάποιον για κάτι.
Επιστολή προς τη συντονιστική επιτροπή της ΟΜ του ΣΥΡΙΖΑ Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας
Αγαπημένοι μου σύντροφοι και συντρόφισσες,
η Αριστερά στη χώρα μας κουβαλά ένα έντονο ιστορικό φορτίο, ποτισμένο με τους αγώνες και τις ελπίδες αυτού του λαού. Όπως και τώρα, έτσι και στο παρελθόν ηττηθήκαμε πολλές φορές, κυρίως γιατί ο αντίπαλος ήταν πιο ισχυρός και εμείς απροετοίμαστοι. Και όμως, πάντοτε η Αριστερά κατάφερνε να αναγεννηθεί και μέσα από τις πιο βαριές της ήττες γιατί είχε το ηθικό πλεονέκτημα της ανιδιοτελούς πάλης στο πλευρό του λαού με κάθε κόστος. Και αυτό ο λαός της το αναγνώριζε.
Αυτό το ηθικό πλεονέκτημα κινδυνεύει να χαθεί για εμάς μετά την υπογραφή του 3ου μνημονίου και των αντιλαϊκών μέτρων που αυτό περιλαμβάνει. Γι’ αυτό και η συνείδησή μου δεν μου επιτρέπει να παραμείνω μέλος του κόμματός μας, όσο και αν γίνονται προσπάθειες να αμβλυνθούν οι κοινωνικές συνέπειες του νέου μνημονίου.
Κατανοώ απόλυτα τους εκβιασμούς και τις απειλές που ασκήθηκαν από συντριπτικά ισχυρότερες δυνάμεις και αναγνωρίζω την 6μηνη προσπάθεια της κυβέρνησής μας με μόνο σύμμαχο το λαό. Υπάρχουν όμως συμβιβασμοί που θεωρώ ότι δεν χωρούν στο αξιακό φορτίο και το κοινωνικό πρόσημο της Αριστεράς, όσο καλές και αν είναι οι προθέσεις μας.
Και αυτό σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει φυγομαχία, αλλά συνέχιση των αγώνων για τη δικαίωση του λαού μας. Αυτούς τους αγώνες προσωπικά θα συνεχίσω να δίνω από το μετερίζι της τοπικής αυτοδιοίκησης, που τόσο έχει πληγεί τα τελευταία χρόνια. Και σε αυτούς τους αγώνες είμαι πεπεισμένος πως θα είμαστε μαζί.

ΥΓ. Όπως έχει ήδη αποφασιστεί ομόφωνα από τη δημοτική ομάδα της Δύναμης πολιτών, η παράταξή μας θα συνεχίσει ενωμένη πάνω στις θέσεις και το πρόγραμμα για το οποίο ψηφίστηκε, ανεξαρτήτως των πολιτικών τοποθετήσεων που μπορεί να έχει κάθε μέλος της ομάδας. Να είστε βέβαιοι πως αυτή την ενότητα θα υπηρετήσω και εγώ με όλες μου τις δυνάμεις, πρωτίστως για το συμφέρον της πόλης μας και των δημοτών της.

Με θλίψη και ελπίδα Άρης Βασιλόπουλος»

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ο Αντώνης Σαμαράς μιλά για πρώτη φορά δημόσια μετά τον θάνατο της κόρης του: «Ευχαρίστησα τον Θεό για τα 34 χρόνια που είχαμε τη Λένα μας»
«Η απώλεια της Λένας είναι μια κατάσταση βιωματική που με φέρνει ακόμη πιο κοντά σε αυτούς τους γονείς» αναφέρει ο πρώην πρωθυπουργός για τους συγγενείς των θυμάτων των Τεμπών
Αντώνης Σαμαράς και Λένα Σαμαρά
Διαγράφονται από τα πανεπιστήμια 285.000 αιώνιους φοιτητές - «Δεύτερη ευκαιρία» σε 30.000 που επέστρεψαν στα έδρανα
Στα μητρώα των ΑΕΙ υπάρχει εγγεγραμμένος φοιτητής από το 1935 - Τι είπε η Σοφία Ζαχαράκη για τα μη κρατικά πανεπιστήμια, τις προσλήψεις στα σχολεία και την ασφάλεια των μαθητών
Πανεπιστήμιο
Κυριάκος Μητσοτάκης: Κόμβος ενέργειας η Ελλάδα – Οι νέοι Κρητικοί να πειστούν ότι οι «βεντέτες» είναι απόβλητα περασμένων καιρών
«Πολλά ειπώθηκαν και πολλά θα ειπωθούν για αυτό το ιστορικό διήμερο που χώρεσε μέσα σε 48 ώρες προσπάθειες ετών για να μετατρέψουμε την πατρίδα μας σε κόμβο ενέργειας» αναφερόμενος στα ενεργειακά deals
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης 91
Η Κίμπερλι Γκιλφόιλ έλαβε τιμητικό μετάλλιο από τον Δήμο Ύδρας – Παρών και ο Κωνσταντίνος Αργυρός
Σε ανάρτηση που έκανε στο Facebook η επίσημη σελίδα του Δήμου Ύδρας, η πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, φωτογραφήθηκε με τον δήμαρχο, Γιώργο Κουκουδάκη, δίπλα τους και ο Κωνσταντίνος Αργυρός
Η Κίμπερλι Γκιλφόιλ στην Ύδρα 47