Ελλάδα

Εκλογές 2015 – Δημοτικοί υπάλληλοι: Μείωση 25% στην αποζημίωση και απεργία!

Αναβρασμός επικρατεί στους δημοτικούς υπαλλήλους μετά τη συνάντηση της ΠΟΕ ΟΤΑ με τον Υπουργό Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Αντώνη Μανιτάκη όπου ουσιαστικά ανακοινώθηκε μείωση της τάξης του 25% στην εκλογική αποζημίωση ενόψει των εκλογών στις 20 Σεπτεμβρίου του 2015

Μάλιστα όπως τονίζουν οι δημοτικοί υπάλληλοι την ώρα που δεν έχουν πληρωθεί την αποζημίωση του Ιανουαρίου και πολλοί εξ αυτών την αποζημίωση πέντε εκλογικών αναμετρήσεων πρόκειται τουλάχιστον για εμπαιγμό.

Μάλιστα σύμφωνα με το epoli η “Συνδικαλιστική Ανατροπή στους Ο.Τ.Α.” «πιστεύοντας πως πρέπει να μπει ένα τέλος στην απαξιωτική συμπεριφορά των αρμοδίων απέναντι σε εργαζόμενους που παραμένουν απλήρωτοι, προκειμένου να καλυφθούν χιλιάδες εργαζόμενοι που αρνούνται να συμμετέχουν “εθελοντικά” παρέχοντας ουσιαστικά απλήρωτη εργασία και διεκδικώντας ίση και δίκαιη μεταχείριση στην κατανομή της εκλογικής αποζημίωσης», πρότεινε στην Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. την προκήρυξη 48ωρης απεργίας το Σάββατο και την Κυριακή 19 και 20 Σεπτεμβρίου 2015 αντίστοιχα και αποχή από κάθε εργασία, πέρα από το αντικείμενο εργασίας και το σύνηθες ωράριο που έχει να κάνει με την εκλογική διαδικασία, περιμένοντας την αντίδραση των λοιπών συνδικαλιστικών παρατάξεων, που αποτελούν την Ομοσπονδία.

Κάπως έτσι δεν αποκλείεται η απεργία μέσα στις εκλογές, γεγονός που θα δημιουργήσει πλήθος προβλημάτων.
Τα ποσά που προβλέπονται ως εκλογική αποζημίωση:

α) Η ειδική εκλογική αποζημίωση των υπαλλήλων των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων καθορίστηκε στο ποσό των πεντακοσίων ευρώ (500 €).

β) Η ειδική εκλογική αποζημίωση των υπαλλήλων της Γενικής Γραμματείας Κοινωνικών Ασφαλίσεων και του Ενιαίου Ταμείου Ανεξαρτήτως Απασχολουμένων (Ε.Τ.Α.Α.), πρώην Ταμείο Συντάξεως και Αυτασφαλίσεως Υγειονομικών (Τ.Σ.Α.Υ.), για το χρονικό διάστημα είκοσι (20) ημερών, καθορίστηκε στο ποσό των τετρακοσίων πενήντα ευρώ (450 €).

γ) Η ειδική εκλογική αποζημίωση των υπαλλήλων των Περιφερειών και Περιφερειακών Ενοτήτων, στο ποσό των δύο χιλιάδων πεντακοσίων ευρώ (2.500 €).

δ) Η ειδική εκλογική αποζημίωση των υπαλλήλων των Δήμων καθορίζεται στο ποσό των διακοσίων είκοσι τριών ευρώ (223 €).

Πηγή Epoli

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Καιρός σήμερα: Ηλιοφάνεια με λίγη συννεφιά στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας – Βροχές σε Μακεδονία, Θράκη και Αιγαίο
Η θερμοκρασία θα φτάσει στα βόρεια τους 15 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 16 με 18 και στα Δωδεκάνησα τους 19 βαθμούς Κελσίου. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα βορειοδυτικά ηπειρωτικά νωρίς το πρωί
ΚΑΙΡΟΣ (ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
«Με είχε κακοποιήσει όταν ήμουν 7 ετών» λέει η κόρη του 64χρονου που προσπάθησε να βιάσει 25χρονη ΑμεΑ στην Κυψέλη
««Έχω ζήσει το ίδιο περιστατικό που έχει ζήσει το κορίτσι, ήμουν μικρή και φοβόμουν να φέρω αντίρρηση μη με έδερνε, μη με σκότωνε», λέει η κόρη του 64χρονου
Το σπίτι στην Κυψέλη που έγινε το περιστατικό