Κόσμος

Ο κεντρικός τραπεζίτης της Φινλανδίας δίνει τον μισθό του για τους πρόσφυγες

Ο διοικητής της Τράπεζας της Φινλανδίας Έρκι Λιικάνεν υποσχέθηκε χθες, Κυριακή, ότι θα δώσει τον μισθό ενός μήνα για να βοηθήσει τους πρόσφυγες, την ώρα που η Ευρώπη βιώνει τη χειρότερη μεταναστευτική κρίση εδώ και δεκαετίες.

“Αποφάσισα να συμμετάσχω στην εκστρατεία δωρεών του φινλανδικού Ερυθρού Σταυρού, καταβάλλοντας ποσό που αντιστοιχεί σε ένα μήνα από το μισθό μου, 10.000 ευρώ. Ξέρω ότι οι πόροι θα φτάσουν σε εκείνους που υποφέρουν περισσότερο», έγραψε ο Λιικάνεν στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook χθες βράδυ.

Στο μήνυμά του, ο Λιικάνεν επικαλείται το παράδειγμα του πρωθυπουργού Γιούχα Σίπιλα, ο οποίος πρότεινε το Σάββατο να φιλοξενήσει από τον Ιανουάριο πρόσφυγες στο εξοχικό του στα βόρεια της χώρας.

Εκφράζοντας τη λύπη του για “τα γεγονότα που οδήγησαν σε μια εισροή προσφύγων που δεν είχαμε δει ποτέ στη ζωή μας», ο Λιικάνεν, πρώην πρόεδρος του φινλανδικού Ερυθρού Σταυρού, παρότρυνε τους Φινλανδούς να δείξουν την αλληλεγγύη τους.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Προκαλεί Iσραηλινός πρεσβευτής για τους βομβαρδισμούς στη Ντόχα: «Θα πετύχουμε τους ηγέτες της Χαμάς την επόμενη φορά»
«Αυτή τη στιγμή ίσως να δεχόμαστε λίγη κριτική. Θα το ξεπεράσουν», σχολίασε με καυστικό τρόπο λίγες ώρες μετά το θανατηφόρο χτύπημα με τους 6 νεκρούς
Καπνός μετά την ισραηλινή επίθεση στην Ντόχα του Κατάρ
Ιδρύεται το πρώτο «υπερπανεπιστήμιο» στο Ηνωμένο Βασίλειο από το φθινόπωρο του 2026 - Συγχωνεύονται Κεντ και Γκρίνουιτς
Οι φοιτητές δεν θα δουν άμεσες αλλαγές καθώς οι αιτήσεις θα γίνονται ξεχωριστά και τα πτυχία θα απονέμονται είτε στο όνομα του Κεντ είτε του Γκρίνουιτς
Φοιτητές
Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν τίμησε τους Έλληνες πυροσβέστες: «Είστε έμπνευση για όλους μας» είπε στον υποπύραρχο Νικόλαο Παΐσιο
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ευχαρίστησε την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν για τα λόγια της: «Σας ευχαριστώ που τιμάτε τους γενναίους Έλληνες πυροσβέστες μας που στάθηκαν στο πλευρό της Ισπανίας αυτό το καλοκαίρι»
Ο πυροσβέστης Νικόλαος Παΐσιος
1
Νέα βίντεο από τη στυγερή δολοφονία της 22χρονης Ουκρανής στη Βόρεια Καρολίνα: Η απάθεια των επιβατών σοκάρει
Επιβάτες αδιάφοροι μπροστά στον θάνατο - Η 23χρονη Ουκρανή πρόσφυγας, Ιρίνα Ζαρούτσκα, μαχαιρώθηκε μέχρι θανάτου σε τρένο στις ΗΠΑ από έναν άνδρα με βεβαρυμένο παρελθόν
Φρικιαστικό βίντεο από δολοφονία Ουκρανής στη Βόρεια Καρολίνα
14