Ελλάδα

Κρατήστε μικρό καλάθι για 100 δόσεις και κόκκινα δάνεια

Είναι δυο κινήσεις της κυβέρνησης που δηλώνουν προθέσεις και ταυτόχρονα επιχειρούν να δώσουν ανάσα σε εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες, ωστόσο και η ρύθμιση για την αποπληρωμή χρεών προς το δημόσιο και τα Ταμεία, αλλά και το θέμα της ρύθμισης των κόκκινων δανείων προς τις τράπεζες περνούν πρώτα από Βρυξέλλες.

Η χώρα αντιμετωπίζει σημαντικό πρόβλημα με τα έσοδα τα οποία τον Δεκέμβριο, τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο έχουν πέσει στο ναδίρ.
Τα στοιχεία από τα έσοδα δίνουν ένα χαρτί στα χέρια των δανειστών για να ασκήσουν πίεση, να ζητήσουν δηλαδή από την Ελλάδα να αυξήσει άμεσα τα έσοδα χωρίς… εκπτώσεις, δηλαδή να ασκήσουν πίεση ώστε πολλές από τις προβλέψεις των ρυθμίσεων να παγώσουν ή να αλλάξουν και να γίνουν λιγότερο ελαστικές.
Αυτή τη στιγμή αν και η κυβέρνηση επιθυμεί να περάσει και τις δύο ρυθμίσεις χωρίς αλλαγές είναι υποχρεωμένη να περιμένει καθώς πιέζεται αφόρητα να υπογράψει όρο περί μη μονομερών κινήσεων σε όλα τα επίπεδα, κάτι που θα σημάνει συμφωνία και των δανειστών (όπως και στην περίπτωση της τρόικας) σε όλα, άρα και στις ρυθμίσεις χρεών και δανείων.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα