Πολιτική

Ο Σαμαράς πήρε τον Καραμανλή για να τον ακούσουν οι… δελφίνοι

Ως μήνυμα προς όσους τον αμφισβητούν, κυρίως τους λεγόμενους "καραμανλικούς", μεταφράζεται το τηλεφώνημα του Αντώνης Σαμαράς στον Κώστα Καραμανλή, εν μέσω φημών για συνάντηση του πρώην προέδρου της Νέα Δημοκρατία με τη Μαριέττα Γιαννάκου.

Μια ενδιαφέρουσα εξέλιξη για τα εσωτερικά της ΝΔ σημειώθηκε σήμερα μετά από επικοινωνία που είχε ο Αντώνης Σαμαράς με τον προκάτοχό του στην προεδρία του κόμματος, Κώστα Καραμανλή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το τηλεφώνημα έγινε με πρωτοβουλία του κ. Σαμαρά και αφορμή υπήρξε η συνεδρίαση, κεκλεισμένων των θυρών, της ΚΟ της ΝΔ την ερχόμενη Πέμπτη.

Η επικοινωνία, όσο και η διαρροή, αποκτούν ιδιαίτερο ενδιαφέρον σε μια χρονική στιγμή που τα γεύματα και οι ζυμώσεις αμφισβήτησης, μετά και τη συνάντηση στην Αθηναΐδα που οργάνωσε η Μαριέττα Γιαννάκου, δίνουν και περνούν. Σε όλα αυτά, ας συνυπολογιστεί και η φημολογία πως επίκειται και συνάντηση της πρώην υπουργού και ευρωβουλευτού με τον Κ. Καραμανλή.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι στο στόχος της επικοινωνίας ήταν να βρεθεί ένας κοινός τόπος ενόψει της κρίσιμης συνεδρίασης και από την άλλα να δοθεί ένα εσωκομματικό μήνυμα προκειμένου να ασκηθεί πίεση προς καραμανλικά στελέχη τα οποία πρωτοστατούν στην αμφισβήτηση της ηγεσίας της ΝΔ.

Είναι εμφανές ότι προκαλεί πολλά νεύρα στη ηγετική ομάδα της Συγγρού η εικόνα στελεχών και βουλευτών να επισκέπτονται το γραφείο του Κώστα Καραμανλή στην Παναγή Κυριακού δημιουργώντας ένα πόλο αμφισβήτησης.

Αξίζει, πάντως, να σημειωθεί πως από το περιβάλλον του πρώην πρωθυπουργού δεν έχει μέχρι στιγμής επιβεβαιωθεί το τηλεφώνημα, ενώ δεν έχουν διαρρεύσει στοιχεία για το περιεχόμενο της τηλεφωνικής επικοινωνίας.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΘΟΔΩΡΗΣ ΔΑΦΕΡΜΟΣ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
«Καρφιά» Γεωργιάδη για Δένδια: «Να μην δεχόμαστε εύκολα την κριτική από αυτούς που δεν μιλάνε καθόλου»
«Αν μιλάς και υπερασπίζεσαι ένα δύσκολο έργο τότε θα φύγει και κανένας πόντος, και για να το πω ανάποδα, αυτοί οι οποίοι δεν θέλουν να φύγει κανένας πόντος δεν μιλάνε καθόλου» λέει ο υπουργός Υγείας
Άδωνις Γεωργιάδης
Κασσελάκης: Έχασα μια κομματική μάχη σε μπουζουξίδικο με μπράβους της νύχτας – Δεν μπαίνει ”λουκέτο” στο Κίνημα Δημοκρατίας
Ο Στέφανος Κασσελάκης υπογράμμισε επανειλημμένα ότι ο ίδιος δεν λειτουργεί ως ιδιοκτήτης πολιτικού φορέα, αλλά ως εκλεγμένος εκπρόσωπος των μελών
Ο Στέφανος Κασσελάκης 13
Η πρώτη ανασκόπηση Μητσοτάκη για το 2026: Η Βενεζουέλα, οι «αιώνιοι» φοιτητές, οι λαϊκές αγορές και η λειψυδρία
«Το 2026 συνεχίζουμε με την ίδια συνταγή που έχει αποδώσει εδώ και 6,5 χρόνια: να ενισχύουμε την οικονομία με μεταρρυθμίσεις και επενδύσεις, χωρίς να παίζουμε με τα δημόσια οικονομικά»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια ομιλίας του στη Βουλή 92
Ανδρουλάκης για ραντεβού Μητσοτάκη με αγρότες: Το θέμα αυτό δεν είναι στα χέρια μας, έχουμε τις δικές μας προτάσεις
«Οι προτάσεις μας είναι 7 λεπτά η κιλοβατώρα, για 5 χρόνια, για να υπάρχει χαμηλό κόστος παραγωγής, 5 ευρώ το πάγιο και 120 δόσεις γιατί τα χρέη είναι πολλά»
Επίσκεψη του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Νίκου Ανδρουλάκη στη Δυτική Μακεδονία