Ο “γηραιός” ήταν κυρίαρχος στη μεγαλύτερη διάρκεια του παιχνιδιού απέναντι στους “κυανέρυθρους” που είχαν βασικές απουσίες (δεν αγωνίστηκαν Ιμπαγάσα, Κολοβός, Μπουμάλ, Λαμπρόπουλος, Οικονόμου), οι οποίοι για να προκριθούν θα πρέπει πια να νικήσουν με τρία γκολ διαφορά στον επαναληπτικό της Νέας Σμύρνης.
Ο Ηρακλής άνοιξε το σκορ στο 15′. Ο Τσιλιανίδης πάσαρε στον Πουρτουλίδη, αυτός γύρισε προς το σημείο του πέναλτι, η μπάλα κόντραρε στον Κόρμπο, άλλαξε πορεία και έγινε το 1-0.
Το δεύτερο γκολ του “γηραιού” μπήκε στο 74’… Ο Ντιέγκο Ρομάνο εκτέλεσε φάουλ από αριστερά, η μπάλα πήρε τροχιά προς το τέρμα και κανένας αμυντικός του Πανιωνίου δεν κατάφερε να την παρεμποδίσει. Ετσι κατέληξε στα δίχτυα και έγινε το 2-0.
ΗΡΑΚΛΗΣ: Χουάντερσον, Μπουκουβάλας, Σαραμαντάς, Ζιαμπάρης, Μπαρτολίνι, Ιντζόγλου, Πουρτουλίδης, Ρομάνο (91′ Καρασαλίδης), Κάσσος, Τσιλιανίδης (70′ Πασάς), Περόνε (77′ Λουκίνας).
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Παπαδόπουλος, Παντίδος, Σιώπης (7′ λ.τ. Κόρμπος), Καθάριος (58′ Γιάννου), Μασούρας (77′ Μπούζας), Ρισβάνης, Μητρόπουλος, Μπακασέτας, Πάνος, Φούντας, Τασουλής.