Ελλάδα

Εργαζόμενοι στα μεταλλεία χρυσού: Μην παίζετε με τις ζωές μας!

Αντίθετοι στην απόφαση της νέας κυβέρνησης να «παγώσει» το έργο των μεταλλείων χρυσού στην Κασσάνδα Χαλκιδικής δηλώνουν οι εργαζόμενοι και ζητούν να μην παιχτούν οι ζωές τους στα ζάρια της πολιτικής.

Μπορεί πολλά να έχουν γραφτεί και να ακουστεί για τα μεταλλεία, όμως οι άνθρωποι που ζουν το έργο από μέσα «φωνάζουν» πως δεν θέλουν και δεν πρέπει να σταματήσει. «Η δουλειά μας δεν μπορεί να εξαρτάται από πολιτικά παιχνίδια», λένε.

«Είμαστε περήφανοι για την δουλειά μας και για το γεγονός ότι μπορούμε να ζούμε με αξιοπρέπεια απ’ αυτή την δουλειά τα παιδιά μας, στον τόπο», αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι πρόεδροι των Σωματείων Εργαζόμενων στα Μεταλλεία Κασσάνδρας και σημειώνουν πως «εκπροσωπούμε 1.900 Έλληνες πολίτες και έχουμε την υποχρέωση να τους προστατεύσουμε».

Στέλνουν δε ακόμη ένα μήνυμα: πως δεν θα επιτρέψουν να καταστραφεί το περιβάλλον. «Δεν αγωνιζόμαστε μόνο για τις δουλειές μας. Αγωνιζόμαστε για το περιβάλλον, που δεν θα αφήσουμε να μπει σε κίνδυνο. Αγωνιζόμαστε για τον τόπο μας που ανέκαμψε ξανά και αυτό δεν το διαπραγματευόμαστε με κανέναν», λένε.

Όλο το κείμενο της ανακοίνωσης

«Δεν επιτρέπουμε να παίζουν με τις ζωές μας

Τις τελευταίες μέρες βρισκόμαστε και πάλι στο πολιτικό κάδρο και η δουλειά μας έγινε ξανά πρώτο θέμα. Οι ζωές μας, οι οικογένειές μας, η εργασία μας κινδυνεύουν και πάλι να παιχτούν στα ζάρια της πολιτικής.

Εμείς δεν είμαστε η Εταιρεία. Είμαστε οι κάτοικοι αυτού του τόπου. Είμαστε οι εργαζόμενοι, οι μεταλλωρύχοι, οι εργάτες, οι οδηγοί, οι μηχανικοί, οι επιστήμονες. Και είμαστε περήφανοι για την δουλειά μας και για το γεγονός ότι μπορούμε να ζούμε με αξιοπρέπεια απ’ αυτή την δουλειά τα παιδιά μας, στον τόπο μας.

Βγαίνουμε μπροστά πιο ενωμένοι και αποφασισμένοι από ποτέ. Εκπροσωπούμε 1.900 Έλληνες πολίτες και έχουμε την υποχρέωση να τους προστατεύσουμε. Να αγωνιστούμε για τον καθένα από αυτούς.

Ως Έλληνες πολίτες θα δώσουμε ενωμένοι τον αγώνα μας για τα αυτονόητα:

Η δουλειά μας δεν μπορεί να εξαρτάται από πολιτικά παιχνίδια. Υπάρχουν όλες οι αποφάσεις από όλα τα αρμόδια όργανα του ελληνικού κράτους και τα ελληνικά δικαστήρια. Και αυτές οι αποφάσεις δεν μπαίνουν σε διαπραγμάτευση.
Το έργο μας δεν θα ξεκινήσει τώρα για να το διαπραγματευτούμε. Η διαβούλευση έγινε. Τα όργανα αποφάσισαν, το κράτος γνωμοδότησε, το έργο προχωράει απολύτως νόμιμα, άσχετα από δηλώσεις, συνθήματα και επικοινωνιακά πυροτεχνήματα.
Εμείς δεν αγωνιζόμαστε μόνο για τις δουλειές μας. Αγωνιζόμαστε για το περιβάλλον, που δεν θα αφήσουμε να μπει σε κίνδυνο. Αγωνιζόμαστε για τον τόπο μας που ανέκαμψε ξανά και αυτό δεν το διαπραγματευόμαστε με κανέναν.

Για τους παραπάνω λόγους σας καλούμε στην «Συνέντευξη Τύπου» που οργανώνουμε την Κυριακή, 08 Φεβρουαρίου και ώρα 11:00 π.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο Μεγάλης Παναγίας, για να σας ενημερώσουμε σχετικά με τίς τρέχουσες εξελίξεις, τις πρόσφατες συναντήσεις μας με στελέχη της νέας κυβέρνησης στην Αθήνα και τις επόμενες κινήσεις μας.

Οι πρόεδροι των Σωματείων Εργαζόμενων στα Μεταλλεία Κασσάνδρας»

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Τα ερωτήματα για την τραγωδία στη Χίο με τους 15 νεκρούς μετανάστες και η κάμερα που δεν χρησιμοποιήθηκε
Ο κυβερνήτης του πλωτού που ενεπλάκη στο ναυάγιο, ανέφερε στους προϊσταμένους του, ότι δεν κρίθηκε αναγκαία η χρήση της, καθώς είχε εντοπιστεί το σκάφος με τους μετανάστες με τη χρήση του προβολέα
Σκάφος του Λιμενικού στο λιμάνι της Χίου
Μήνυμα του 112 στην Τριφυλία Μεσσηνίας λόγω της κακοκαιρίας: Πλημμύρες και καθίζηση δρόμου στον Ξηρόκαμπο – Εκκενώθηκαν σχολεία στον Πύργο
Κλειστή η Εθνική Οδός Πύργου - Κυπαρισσίας - Έσπασε η γέφυρα του Ενιπέα στον Πύργο - Αποκλεισμένες παραμένουν 10 οικογένειες
Πλημμύρα
Ανανεώθηκε πριν 1 ώρα
«Καμπανάκι» Τσατραφύλλια για τις βροχές σε δυτική Ελλάδα και ανατολικό Αιγαίο - Καταιγίδες το μεσημέρι στα δυτικά και κεντρικά της Αττικής
Ο Γιώργος Τσατραφύλλιας προειδοποιεί πως αναμένεται μεγάλος όγκος νερού σε αυτές τις 2 περιοχές - Ποια η πρόγνωση του Θοδωρή Κολυδά για την Αττική
Βροχή
Ισχυρές καταιγίδες σε 7 περιοχές και άνεμοι έως 9 μποφόρ στο ανατολικό Αιγαίο - Επικαιροποιήθηκε το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ
Σε βορειοανατολικό Αιγαίο και Δωδεκάνησα θα επικεντρωθούν τα φαινόμενα την Παρασκευή – Δείτε live την εξέλιξη της κακοκαιρίας – Η πρόγνωση των επόμενων ημερών
Πλημμύρα