Πολιτική

Και νέα δημοσκόπηση για τις εκλογές! Οριακά τα ποσοστά των μικρών κομμάτων

Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ, με 3,2 ποσοστιαίες μονάδες έναντι της ΝΔ στην πρόθεση ψήφου, εμφανίζει δημοσκόπηση που πραγματοποίησε η εταιρεία Marc για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού Alpha.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ειδικότερα, στο ερώτημα «αν είχαμε σήμερα βουλευτικές εκλογές, ποιο κόμμα είναι πιο πιθανό να ψηφίζατε», ΣΥΡΙΖΑ απάντησε το 29,6% των ερωτηθέντων (28,1% στην προηγούμενη δημοσκόπηση της ίδιας εταιρείας τον Δεκέμβριο του 2014) και ΝΔ το 26,4% (25,1%).

Και ακολουθούν «Το Ποτάμι» με 5,6%, η Χρυσή Αυγή με 5,5%, το ΚΚΕ με 5%, το ΠΑΣΟΚ με 3,8%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 2,7%, το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών με 2,6% και ο ΛΑ.Ο.Σ. με 1,3%.

Άλλο Κόμμα απάντησε το 4,7%, Άκυρο/Λευκό/Αποχή το 2,3%. Αναποφάσιστοι εμφανίζονται το 10,5% των ερωτηθέντων.

Η δημοσκόπηση είχε πανελλαδική κάλυψη και πραγματοποιήθηκε το διάστημα 5-8 Ιανουαρίου 2015.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Άγρια κόντρα ΠΑΣΟΚ – ΝΔ για τις υποκλοπές με φόντο τις εκλογές: Οι πρακτικές της κυβέρνησης θυμίζουν «πρακτικές συμμορίας»
Με το όπλο παρά πόδα είναι στο ΠΑΣΟΚ, και με αφορμή τις πληροφορίες ότι η κυβέρνηση σκοπεύει να επικαλεστεί λόγους εθνικής ασφάλειας, για να ανεβάσει το όριο της ψήφισης για σύσταση εξεταστικής σε 151 ψήφους
Νίκος Ανδρουλάκης, ΠΑΣΟΚ
Αντίστροφη μέτρηση για το συνέδριο της ΝΔ με άρωμα κάλπης – Τα σενάρια για πρόωρες εκλογές
Μεγάλη σημασία έχουν και οι παρεμβάσεις των κορυφαίων στελεχών, ειδικά μετά τον διαχωρισμό που υπήρξε στην ΚΟ, ανάμεσα σε αυτούς που «ιδρώνουν τη φανέλα» και σε όσους αποφεύγουν να βγαίνουν μπροστά
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης