Ελλάδα

Στο κτήμα όπου έκαναν τις δοκιμές τους Ξηρός και Πυρήνες

Σε ένα ιδιωτικό κτήμα σε έναν παράδρομο της παλαιάς Εθνικής Αθηνών – Κορίνθου, μακριά από κατοικημένη περιοχή και... αδιάκριτα βλέμματα έκαναν τις δοκιμές τους ο Χριστόδουλος Ξηρός και τα ασύλληπτα μέλη των Πυρήνων της Φωτιάς.

Το απομονωμένο και εγκαταλελειμμένο κτήμα, που βρίσκεται στο 29,5ο χιλιόμετρο, φτάνει μέχρι τη θάλασσα και μέσα έχει πολλά παλιά υδραγωγεία. Κανείς μπορεί να φτάσει με το αυτοκίνητο πολύ μέσα στο κτήμα, γεγονός που διευκόλυνε τους τρομοκράτες στο να δοκιμάζουν τις βόμβες ή να κάνουν δοκιμαστικές βολές με Καλάσνικοφ στο πλαίσιο της… προετοιμασίας τους για την επιχείρηση «Γορογοπόταμος», την έκρηξη στις φυλακές Κορυδαλλού με στόχο την απόδραση των φυλακισμένων μελών της Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς.

Σε ένα από τα χαλάσματα υδραγωγείου που βρίσκονται μέσα στο κτήμα μπορεί κανείς να διακρίνει μια τρύπα στο τσιμέντο, η οποία θα μπορούσε να έχει γίνει από δοκιμές εκρηκτικών.


Από τις πρώτες έρευνες, μετά τη σύλληψη του Ξηρού και τον εντοπισμό της γιάφκας στο Λουτράκι, η Αντιτρομοκρατική είχε βρεί ένα τοιχίο το οποίο έφερε σημάδια από δοκιμές της υπερ-βόμβας που επρόκειτο να χρησιμοποιηθεί για την επίθεση στη φυλακές Κορυδαλλού.

Την Πέμπτη, λίγα χιλιόμετρα πιο μακριά και συγκεκριμένα στο 29,5 χιλιόμετρο της παλαιάς Εθνικής Οδού Αθηνών – Κορίνθου, στο ύψος του χωριού Λουτρόπυργος, βρέθηκε και κτίσμα στο οποίο ο Ξηρός και οι Πυρήνες έκαναν δοκιμές με εκρηκτικό μηχανισμό, τον οποίο επίσης θα χρησιμοποιούσαν στην επιχείρηση «Γοργοπόταμος» αλλά και δοκιμαστικές βολές με Καλάσνικοφ.

Από το πρωί είναι σε εξέλιξη έρευνα στο σημείο, μετά από εντολή του ειδικού εφέτη ανακριτή, ο οποίος χειρίζεται θέματα τρομοκρατίας.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΣΟΥΧΑΙΜΠ – ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΠΑΝΟΥ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Ανασύρθηκε η σορός του 34χρονου δύτη στη Βουλιαγμένη - Ολοκληρώθηκε η επιχείρηση
Η επιχείρηση χαρακτηρίζεται ιδιαίτερα δύσκολη καθώς στο «Πηγάδι του Διαβόλου» ρέουν ισχυρά υποθαλάσσια ρεύματα τα οποία θεωρούνται επικίνδυνα ακόμη και για τους πιο έμπειρους
Επιχείρηση για τον εντοπισμό της σορού της 34χρονης στη Βουλιαγμένη
Ανανεώθηκε πριν 4 λεπτά
Βουλιαγμένη: Σήμερα η επιχείρηση ανάσυρσης της σορού του 34χρονου – Αυξημένα μέτρα για την ασφάλεια της ειδικής ομάδας
Αυξημένα μέτρα ασφαλείας και εξειδικευμένη τεχνική προσέγγιση απαιτεί το συγκεκριμένο περιβάλλον - 1.5 ώρα αναμένεται να διαρκέσει η επιχείρηση ανάσυρσης
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ