Τρίτη, 30 Απρ.
16oC Αθήνα

Μυστικό καταφύγιο: Εκεί κρύφτηκαν οι ηγέτες των Ναζί μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο (BINTEO)

Μυστικό καταφύγιο: Εκεί κρύφτηκαν οι ηγέτες των Ναζί μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο (BINTEO)

Μια μυστική “φωλιά” όπου διέφυγαν οι ηγέτες των Ναζί ανακαλύφθηκε στη ζούγκλα της Αργεντινής.

Στα ερείπια που εντοπίστηκαν κοντά στα σύνορα με την Παραγουάη και παρέμεναν ανέγγιχτα για δεκαετίες βρέθηκαν γερμανικά νομίσματα της δεκαετίας του 1940.

Οι αρχαιολόγοι ανακάλυψαν και θραύσματα από γερμανικά πιάτα πορσελάνης της ίδιας περιόδου.

Η ερευνητική ομάδα του Πανεπιστημίου του Μπουένος Άιρες εκτιμά ότι επρόκειτο για ένα “ασφαλές σπίτι” για τους ναζί δολοφόνους που καταδικάστηκαν μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

“Είναι εντελώς απρόσιτα. Αν δεν είσαι εξοικειωμένος με το μέρος, δεν θα ήξερες τίποτα”, σημείωσε ο επικεφαλής Daniel Schávelzon.

Όλοι οι φυγάδες, όπως ανέφερε στην εφημερίδα Clarin, θα έπρεπε να κολυμπήσουν στον γεμάτο πιράνχας ποταμό Parana.

Οι Ναζί είχαν αναπτύξει ένα μυστικό σχέδιο προς το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου να κατασκευάσουν καταφύγια για τους ηγέτες τους σε περίπτωση ήττας.

“Θα ήταν απρόσιτα μέρη στην έρημο, σε βουνά ή βράχους, στη μέση μιας ζούγκλας όπως αυτή. Είναι προστατευμένη και δυσπρόσιτη περιοχή, ένα μέρος για να ζήσεις ειρηνικά, ένα μέρος για καταφύγιο”, υπογράμμισε.

Οι αρχαιολόγοι αναφέρουν ότι τα κτίρια φαίνεται να έχουν κατασκευαστεί τη δεκαετία του 1940, ενώ τα νομίσματα που βρέθηκαν κόπηκαν στη Γερμανία μεταξύ 1938 και 1944, όπως και τα πορσελάνινα πιάτα.

Η Αργεντινή ήταν ένα από τα αγαπημένα κρησφύγετα για τους ηγέτες των Ναζί μετά τον πόλεμο. Εκεί μάλιστα διέφυγε και ο αντισυνταγματάρχης των SS Adolf Eichmann το 1950.

Με το ψεύτικο όνομα Ricardo Klement κατάφερε να γίνει διευθυντής στη Mercedes-Benz προτού συλληφθεί το 1960 και απαγχονιστεί για εγκλήματα πολέμου δύο χρόνια αργότερα.

Πηγή: Mirror

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε