Κόσμος

Τρεις Πολωνοί ανάμεσα στους νεκρούς της επίθεσης στο μουσείο Μπάρντο

Τρεις Πολωνοί πολίτες είναι μεταξύ των 21 νεκρών, εκ των οποίων 20 ξένοι τουρίστες, της τρομοκρατικής επίθεσης της Τετάρτης εναντίον του μουσείου Μπάρντο στην Τύνιδα, ανακοίνωσε το πολωνικό υπουργείο Εξωτερικών.

Ο απολογισμός που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο κάνει επίσης λόγο για δέκα τραυματίες, οι οκτώ από τους οποίους βρίσκονται σε διαδικασία επαναπατρισμού τους στην Πολωνία. Δύο πιο βαριά τραυματίες εξακολουθούν να νοσηλεύονται σε νοσοκομείο της Τύνιδας και θα επιστρέψουν στην πατρίδα τους μόλις το επιτρέψει η κατάσταση της υγείας τους. Οι σοροί των τριών Πολωνών που σκοτώθηκαν θα μεταφερθούν στη χώρα τους με μια ειδική πτήση.

Χθες το πολωνικό υπουργείο Εξωτερικών είχε ανακοινώσει ότι δύο Πολωνοί πολίτες είναι μεταξύ των νεκρών τουριστών, ενώ ένας ακόμη αγνοούνταν.

Σύμφωνα με τον τελευταίο επίσημο απολογισμό, μεταξύ των νεκρών είναι ένας Πολωνός ή μία Πολωνή, οι άλλοι νεκροί που έχουν ταυτοποιηθεί είναι τέσσερις Ιταλοί, τρεις Ιάπωνες, τρεις Γάλλοι, μια Κολομβιανή και ο Αυστραλοκολομβιανός γιος της, δύο Ισπανοί, μία Βρετανίδα, μία Βελγίδα και μία Ρωσίδα.

Επίσης ένας Τυνήσιος αστυνομικός που ήταν μεταξύ των θυμάτων αποτεφρώθηκε σήμερα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Νέος μυστήριος θάνατος Ρώσου μεγιστάνα κρυπτονομισμάτων – Η Lamborghini του ανετράπη και τυλίχθηκε στις φλόγες
Ο 36χρονος Alexei Dolgikh σκοτώθηκε σε σοκαριστικό τροχαίο - Τους τελευταίους μήνες είχε τεθεί στη «μαύρη λίστα» ρωσικών τραπεζών «λόγω υποψιών για ξέπλυμα χρήματος»
Η Lamborghini του ανετράπη και τυλίχθηκε στις φλόγες
Ο Ντόναλντ Τραμπ έδωσε χάρη στον Τζουλιάνι και σε 76 άτομα για την προσπάθεια ανατροπής του 2020
Εκτός από πρόσωπα του στενού του κύκλου, ο Τραμπ έδωσε χάρη σε δεκάδες υποστηρικτές των Ρεπουμπλικάνων οι οποίοι ενεπλάκησαν στην προσπάθεια να ανατραπεί το αποτέλεσμα των εκλογών του 2020
Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ
Αυτή είναι η σταρ του TikTok που εκτελέστηκε δημοσίως από την Αλ Κάιντα στο Μαλί μπροστά στην οικογένειά της
Η 22χρονη Μαριάμ Σισέ, με 90.000 ακολούθους στο TikTok, οδηγήθηκε στην κεντρική πλατεία και εκτελέστηκε με μια σφαίρα, στις 7 Νοεμβρίου. Την κατηγορούσαν για συνεργασία με τον στρατό
Η 22χρονη Μαριάμ Σισέ
Η Ντέμπορα Τέρνες απάντησε στον Τραμπ: Το BBC δεν είναι μεροληπτικό, είναι η πιο αξιόπιστη πηγή ενημέρωσης στον κόσμο
Η Ντέμπορα Τέρνες, η διευθύνουσα σύμβουλος ειδήσεων του βρετανικού δικτύου που παραιτήθηκε για το μοντάζ στην ομιλία Τραμπ, υπερασπίστηκε το BBC και τους ανθρώπους του
Η CEO ειδήσεων Ντέμπορα Τέρνες 5