Κόσμος

Βρετανία: Συντηρητικοί – Εργατικοί, σημειώσατε Χ

Το Συντηρητικό Κόμμα του Βρετανού πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον συγκεντρώνει ακριβώς το ίδιο ποσοστό με το αντιπολιτευόμενο Εργατικό Κόμμα, σύμφωνα με μια νέα δημοσκόπηση του ινστιτούτου Populus, μία εβδομάδα ακριβώς πριν από τις βουλευτικές εκλογές της 7ης Μαΐου.

Η δημοσκόπηση δείχνει ότι το ποσοστό των Συντηρητικων παραμένει σταθερά στο 33% αλλά οι Εργατικοί έχουν χάσει τρεις μονάδες και από το 36% έπεσαν και αυτοί στο 33%.

Το ευρωσκεπτικιστικό Κόμμα Ανεξαρτησίας (UKIP) έχει ανέβει στο 15%, μία μονάδα επάνω σε σύγκριση με την προηγούμενη δημοσκόπηση του ίδιου ινστιτούτου, ενώ οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες, οι εταίροι του Κάμερον στον κυβερνητικό συνασπισμό, συγκεντρώνουν ποσοστό 9%.

Όλες οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι τα δύο μεγάλα κόμματα θα δώσουν μάχη στήθος με στήθος στην πιο αμφίρροπη εκλογική αναμέτρηση των τελευταίων ετών. Κάποιες δίνουν προβάδισμα στους Συντηρητικού ενώ άλλες εμφανίζουν το Εργατικό Κόμμα να προηγείται στην πρόθεση ψήφου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
ΝΑΤΟ: Ο Ρούτε «μαζεύει» τις συνέπειες της αποχώρησης αμερικανικών στρατευμάτων από τη Ρουμανία – «Αυτό συμβαίνει συνέχεια»
Ο Μαρκ Ρούτε υποβαθμίζει τη σημασία της αμερικανικής απόφασης, την ώρα που οι «υβριδικές επιθέσεις» που αποδίδονται στη Ρωσία πληθαίνουν στην Ανατολική Ευρώπη
Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Μαρκ Ρούτε
Γαλλία: 5 τραυματίες από την επίθεση με αυτοκίνητο στο νησί Ολερόν – Οι αρχές εξετάζουν ψυχιατρικά κίνητρα
Ένας άνδρας παρέσυρε σκόπιμα πεζούς και ποδηλάτες στο νησί Ολερόν, φωνάζοντας «Αλλάχου Άκμπαρ» τη στιγμή της σύλληψής του – Οι ερευνητές εξετάζουν το ενδεχόμενο ψυχικής διαταραχής
Το καμένο αυτοκίνητο του άνδρα που χτύπησε πεζούς στο νησί Ολέρον στη Γαλλία
Μεξικό: Θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης στη μέση του δρόμου η πρόεδρος Σέινμπαουμ – Συνελήφθη ο δράστης
Η πρόεδρος του Μεξικού Κλαούντια Σέινμπαουμ έπεσε θύμα απρεπούς και σεξουαλικής παρενόχλησης ενώ χαιρετούσε το πλήθος στο ιστορικό κέντρο της Πόλης του Μεξικού
Το βίντεο που δείχνει έναν άνδρα να επιτίθεται σεξουαλικά στην πρόεδρο του Μεξικού, Κλαούντια Σέινμπαουμ
Ανανεώθηκε πριν 16 λεπτά