Πολιτική

Βούτσης: Βάση η συνεννόηση ότι το χρέος δεν είναι βιώσιμο

"Είμαστε πάρα πολύ σαφείς ότι το κορυφαίο ζήτημα είναι το χρέος και το μέλλον της διαχείρισης του χρέους είναι μια βόμβα στα θεμέλια οποιασδήποτε συζήτησης, και μάλιστα με την καθυστέρηση για να έρθει η τρόικα φαίνεται πως δεν υπάρχει συμφωνία και δεν έχει ξεκινήσει η διαδικασία για το μείζον θέμα".

Αυτό τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Βούτσης μιλώντας στην τηλεόραση του STAR, επισημαίνοντας ότι η χώρα χρειάζεται μ σταθερότητα και ένα κλίμα μέσα στο οποίο να είναι δυνατόν να λειτουργήσουν και οι θεσμοί και οι σχέσεις με τους εταίρους αλλά και οι σχέσεις με την κοινωνία.

Καθένας, πρόσθεσε, βλέπει από διαφορετική οπτική το τι σημαίνει σταθερότητα. Εμείς συνέχισε με πολύ μεγάλη σαφήνεια λέμε πως δεν είναι σταθερότητα ούτε η ακινησία, ούτε η αδράνεια, ούτε η εμμονή στις ίδιες πολιτικές.

Ο κ. Βούτσης σημείωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πάρα πολύ σαφής για το κορυφαίο ζήτημα που είναι το χρέος και το μέλλον της διαχείρισης του χρέους, καθώς είναι μια βόμβα στα θεμέλια οποιασδήποτε συζήτησης, και μάλιστα με την καθυστέρηση για να έρθει η τρόικα φαίνεται πως δεν υπάρχει συμφωνία και δεν έχει ξεκινήσει η διαδικασία για το μείζον θέμα.

“Αυτό το χρέος υπογράμμισε είναι μη βιώσιμο” και πρόσθεσε “Αυτή είναι η βάση στην οποία θα πρέπει ως χώρα να κινηθούμε. Με αυτήν την έννοια θα γίνει μια πρόταση εκ μέρους του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ που θα απηχεί ακριβώς αυτήν την αντίληψή μας”.

Και κατέληξε “Συνεννόηση για τη μη βιωσιμότητα του χρέους ως έδαφος για την όποια διαπραγμάτευση κι από εκεί και πέρα, πολύ καθαρά οι διαδικασίες για εθνικές εκλογές και ύστερα για ευρύτατη συναίνεση, όπως απαιτεί και το Σύνταγμα, μετά τις εκλογές για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας”.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
«Βεντέτα» κυβέρνησης – ΠΑΣΟΚ: Νέα αντιπαράθεση για τα Βορίζια και τα «εγκλήματα τιμής» με αφορμή τις δηλώσεις Φλωρίδη
Κυβέρνηση: «Αρκούσε μια συγγνώμη από τον κ. Ανδρουλάκη. Έστω και τώρα, ας την πει. Ποτέ δεν είναι αργά» - ΠΑΣΟΚ: «Υπάρχουν «εθιμικές» ανθρωποκτονίες;»
Περιστατικό με πυροβολισμούς και αποτέλεσμα νεκρούς και τραυματίες σημειώθηκε στα Βορίζια Ηρακλείου
Στην Αρχιεπισκοπή η Κίμπερλι Γκιλφόιλ: Η αποκάλυψη για το τηλεφώνημα στον Ιερώνυμο και η χαρά του γιού της που θα πηγαίνει στην εκκλησία
Είναι ο τελευταίος «σταθμός» της πρέσβειρας στην Ελλάδα, αφού έχει τιμήσει την εγχώρια κουλτούρα με εμφανίσεις σε αγώνα ποδοσφαίρου, αλλά και σε νυχτερινό κέντρο
Κίμπερλυ Γκιλφόιλ και Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος
Ανανεώθηκε πριν 4 ώρες
21
Περιοδείες Μητσοτάκη με το βλέμμα στις δημοσκοπήσεις: Τα θετικά μηνύματα από το Ζάππειο και το «αγκάθι» με τους αγρότες
Η ΝΔ καταγράφεται να έχει δημοσκοπικές απώλειες σε τέσσερις από τις δεκατρείς περιφέρειες της χώρας, με τον χάρτη να «πρασινίζει» σε Κρήτη, Πελοπόννησο, Δυτική Ελλάδα και Ήπειρο
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Μαρινάκης κατά Ανδρουλάκη: Να αποσύρει τη δήλωση «βεντέτα σημαίνει έγκλημα τιμής»
«Μπροστά στην πρωτοφανή οκταήμερη σιωπή του φιλελεύθερου Πρωθυπουργού για τα αιματηρά γεγονότα στα Βορίζια, ο κ. Μαρινάκης κατέφυγε στα ψέματα και τους γκεμπελισμούς», απαντά το ΠΑΣΟΚ
Παύλος Μαρινάκης