Ελλάδα

Δείτε το ρήγμα που προκάλεσε τον διπλό σεισμό – Τι λένε οι σεισμολόγοι

Είναι ένα νέο ρήγμα μεταξύ Εύβοιας και Φθιώτιδας με χαρακτηριστικά που μάλλον δεν ανησυχούν τους σεισμολόγους καθώς φαίνεται μικρό και σε χώρο υποθαλάσσιο, στοιχεία που είναι θετικά σε μια περιοχή με μεγάλα και επικίνδυνα ρήγματα

Πρόκειται για ένα ρήγμα που έχει διεύθυνση από ανατολικά προς δυτικά και βρίσκεται στα βάθη του Ευβοϊκού κόλπου. Σύμφωνα με τον Διευθυντή Ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, Γεράσιμο Παπαδόπουλο το ρήγμα είναι μικρό, καθώς το μήκος του δεν ξεπερνάει τα 5 με 6 χιλιόμετρα, ενώ μοιάζει και η δυναμική του να είναι επίσης μικρή και όχι ικανή να προκαλέσει μετανάστευση επικέντρων.

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή της τηλεόρασης του ΣΚΑΙ ο κ. Παπαδόπουλος έδωσε τα στοιχεία για τους μετασεισμούς που έχουν γίνει με μεγέθη ως και 3,9 Ρίχτερ, ενώ σημείωσε πως εκτιμά πως ο δεύτερος σεισμός της τάξης των 5,1 Ρίχτερ είναι κατά τη γνώμη του ο κύριος μετασεισμός.

Η σεισμική ακολουθία μοιάζει φυσιολογική, είπε ο κ. Παπαδόπουλος.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Στις 15 Ιανουαρίου δικάζονται οι πρώτες αγωγές για τα ομαδικά sms του Υπ. Μεταφορών το 3ημερο της 28ης
Το sms έγραφε: «Το περσινό 3ημερο της 28ης, 14 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην άσφαλτο. Αν αγαπάς την οικογένειά σου, πρόσεξε πώς οδηγείς. Καλό δρόμο. Υπουργείο Μεταφορών»
αυτοκίνητα στα διόδια 33
Παγωμένο τριήμερο με χιόνια, ισχυρούς ανέμους και πολικές θερμοκρασίες - Οι περιοχές που θα ντυθούν στα λευκά
Χιονοπτώσεις αναμένονται σε αρκετές περιοχές, από τη Σκύρο έως την Εύβοια, ενώ η πιο κρύα ημέρα θα είναι η Δευτέρα, με ισχυρό παγετό και μέγιστες θερμοκρασίες που δεν θα ξεπεράσουν τους 10 βαθμούς Κελσίου
Χιόνια στον Χορτιάτη