Ελλάδα

Υπουργός προαναγγέλλει κοινωνικό μέρισμα και το 2015 εφόσον…

Τη διανομή κοινωνικού μερίσματος και το 2015 προαναγγέλλει με συνέντευξή του στην εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Το μέρισμα, όπως σημειώνεται, θα είναι σε ύψος ανάλογο με την υπέρβαση του στόχου του πρωτογενούς ελλείμματος.

Στην ίδια συνέντευξη, ο κ.Σταϊκούρας ανακοινώνει την πληρωμή των συντάξεων του Ιανουαρίου στο Δημόσιο πριν από τα Χριστούγεννα (22 Δεκεμβρίου αντί της 30ης Δεκεμβρίου) και την έναρξη καταβολής αναδρομικών και των αυξήσεων στα Σώματα Ασφαλείας και τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων από το τέλος του μήνα.

Ακόμη, ο κ.Σταϊκούρας επισημαίνει ότι η πολιτική των πλεονασμάτων “…θα οδηγήσει στη σταδιακή μείωση της φορολογικής επιβάρυνσης νοικοκυριών και επιχειρήσεων”.

Πλεονάσματα, τα οποία όπως σημειώνει, “τα οποία θα προέρχονται, κυρίως, από το σκέλος των δαπανών, τη μεγέθυνση της οικονομίας και την καταπολέμηση της παραοικονομίας και της φοροδιαφυγής”.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Στην Πολωνία κηδεύτηκε ο καθηγητής που δολοφονήθηκε στην Αγία Παρασκευή - «Η 43χρονη να περάσει όλη της τη ζωή στη φυλακή» λέει ο αδερφός του
Την επιμέλεια των δύο 11χρονων διδύμων έχει ζητήσει η οικογένεια του Πολωνού καθηγητή που δολοφονήθηκε στην Αγία Παρασκευή πριν 40 μέρες - Την αποφυλάκισή της ζήτησε η πρώην σύζυγος του θύματος
Ο Πολωνός καθηγητής που δολοφονήθηκε στην Αγία Παρασκευή
1