Πολιτική

Σε άλλους τρείς βουλευτές υπολογίζει ο Σαμαράς για Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Οι μέχρι στιγμής τοποθετήσεις βουλευτών που δεν θεωρούνται δεδομένοι τόσο για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, όσο και για την πιο κρίσιμη ακόμα ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, αρχίζουν σιγά - σιγά να ξεκαθαρίζουν το τοπίο.

Η κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου αρχίζει να “κάνει ταμείο” και να βάζει και άλλα κουκιά στην κάλπη που δεν θα οδηγήσει την χώρα σε εκλογές.

Η επιστροφή του Νικήτα Κακλαμάνη στη ΝΔ έκανε πολλούς να ανασάνουν με ανακούφιση. Ο κ. Κακλαμάνης όχι μόνο θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, αλλά και πιθανότατα θα στηρίξει την επιλογή Σαμαρά για Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Νωρίτερα, ο επίσης ανεξάρτητος βουλευτής, Γιώργος Νταβρής, είπε μεν ότι: «Μέχρι να λεχθούν αλήθειες, τόσο από την κυβέρνηση όσο και από την αντιπολίτευση, τι θα γίνει τα μείζονα θέματα δεν επιθυμώ να συμμετάσχω σε επικοινωνιακά παιχνίδια. Θα είμαι ωσεί παρών». Ωστόσο, από τα λεγόμενά του στη συνέχεια φάνηκε ότι όχι μόνο θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης αλλα και θα είναι μεταξύ εκείνων που μπορεί να στηρίξουν την επιλογή Σαμαρά για Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

«Πείτε αλήθειες», είπε. «Ευελπιστώ ότι θα το κάνει και ο κ. Τσίπρας και η ΝΔ για το πώς θα αντιμετωπίσουμε την κοινωνική αλλοίωση και πώς θα βρούμε τα λεφτά και από πού θα τα πάρετε. Όταν λεχθούν αυτές οι αλήθειες, θα μας φωνάξετε να ψηφίσουμε. Γιατί όλο αυτό το επικοινωνιακό παιχνίδι και οι χρεώσεις σε επικοινωνιακές ψήφους δεν λύνουν το πρόβλημα της χώρας. Πρέπει να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων».

Επίσης, από χθες το βράδυ, ο ανεξάρτητος βουλευτής Κωνσταντίνος Γιοβανόπουλος είπε ότι είναι υπέρμαχος της εθνικής ενότητας κλείνοντας έτσι το μάτι στην κυβέρνηση.

Και είναι και ο Σπύρος Λυκούδης ο οποίος είπε μεταξύ άλλων ότι η χώρα δεν είναι καλό να οδηγείται σε άσκοπες εκλογικές αναμετρήσεις….

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Νίκος Ανδρουλάκης: Αν ο λαός βγάλει το ΠΑΣΟΚ πρώτο κόμμα θα έχουμε πολιτική αλλαγή
«Η χώρα θέλει πρωθυπουργό αξιόπιστο, που σέβεται τον κόπο του λαού, που δεν εμποδίζει τη δικαιοσύνη και που δεν είναι συνεχώς φορτωμένος με σκάνδαλα ανθρώπων του στενού του περιβάλλοντος»
Ο Νίκος Ανδρουλάκης 4
ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ προτείνουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη για μάρτυρα στην εξεταστική για τον ΟΠΕΚΕΠΕ - «Γιατί δεν ζητούν να έρθουν και οι υπόλοιποι πρωθυπουργοί;» απαντά ο Παύλος Μαρινάκης
Μετά τις λίστες που κατέθεσαν αρχικά ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε γνωστό ότι θα καταθέσει και συμπληρωματικό κατάλογο μαρτύρων καθώς εντόπισε στην λίστα του παραλείψεις σημαντικών μαρτύρων
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Βουλή 4
Σύγκρουση Φλωρίδη – Γιαννούλη στη Βουλή: «Στον ΣΥΡΙΖΑ έχετε λατρεία προς δολοφόνους και εγκληματίες»
Αφορμή στάθηκε η ανακοίνωση του Γιώργου Φλωρίδη ότι θα επιφέρει νομοτεχνική βελτίωση στην διάταξη, με βάση την οποία απαγορεύεται υπό όρους και προϋποθέσεις η πρόσβαση κατηγορούμενων στη ποινική δικογραφία
Ο Γιώργος Φλωρίδης 2