Είναι άνθρωποι που όταν ακούν τη λέξη γλυκό, τότε το μυαλό τους πηγαίνει αυτόματα στη σοκολάτα. Υπάρχουν όμως και οι άλλοι που θέλουν στο επιδόρπιό τους αρώματα και γεύσεις από τα αγαπημένα τους φρούτα. Όλοι όμως ένα αναζητάμε στο γλυκό. Να είναι φρέσκο, αφράτο και να λιώνει στο στόμα. Τι πιο ιδανικό από ένα σουφλέ;
Η γαλλική του καταγωγή εγγυάται και για τη φινέτσα και τη γεύση του. Η βάση όλων των συνταγών είναι ελάχιστο αλεύρι και καλοχτυπημένη αφράτη μαρέγγα. Από εκεί και έπειτα μπορεί κανείς να παίξει με δεκάδες γεύσεις, αρώματα και τεχνικές που θα του δώσουν και διαφορετικά αποτελέσματα. Εν αρχή φυσικά ήν η σοκολάτα! Ένα σοκολατένιο σουφλέ με κρέμα γάλακτος ή μια μπάλα παγωτό μπορεί να κάνει και τον πιο απαιτητικό να λιώσει σε κάθε κουταλιά.
Το ενδιαφέρον όμως με αυτό το γλυκό είναι πως μπορείς να το ετοιμάσεις με κάθε φρούτο και αρωματικό της επιλογής σου. Εμείς βρήκαμε συνταγή για σουφλέ με φρέσκο χυμό πορτοκάλι, με μπανάνα, με άρωμα λικέρ grand marnier, με φράουλες, με κάστανο και με λεμόνι!
ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ για να δεις τις συτναγές…
Αν είσαι του αλμυρού πάλι, μπορείς να ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ και να βρεις λατρεμένα λαδερά και πιάτα με λαχανικά.