Πολιτική

Η σφίγγα του Μαξίμου…

Όσο πλησιάζει ο Σεπτέμβριος, ανέκαθεν μήνας ανακοινώσεων και πολιτικών εξελίξεων λόγω ΔΕΘ και όχι μόνο τόσο πληθαίνουν οι φήμες και οι πληροφορίες για τις πολιτικές κινήσεις κυβέρνησης και αντιπολίτευσης.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Στη συγκεκριμένη περίπτωση η κυβέρνηση Σαμαρά προσδοκά το τελευταίο τρίμηνο του 2014 να αποτελέσει τη αρχή απεξάρτησης της χώρας και της ιδίας από τον ασφυκτικό κλοιό της τρόικας με ταυτόχρονη βιώσιμη λύση για την απομείωση του χρέους.

Παράλληλα προσδοκά η εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας να μην αποτελέσει αφορμή για την πτώση της κυβέρνησης και να βρεθούν οι 180 βουλευτές που θα βάλλουν φρένο επί της ουσίας στις πολιτικές φιλοδοξίες του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα.

Ο Αντώνης Σαμαράς το τελευταίο διάστημα έχει δεχθεί εισηγήσεις για πολιτικές κινήσεις όπως πρόωρες εκλογές που θα αιφνιδιάσουν την αξιωματική αντιπολίτευση, ωστόσο προς το παρόν σταθμίζει όλα τα δεδομένα αναμένοντας και τις δημοσκοπήσεις του φθινοπώρου που ενδεχομένως να ξεκλειδώσουν το κουτί των πολιτικών εξελίξεων.

Άλλωστε πιστεύει ότι οι δανειστές αρχής γενομένης από το Παρίσι θα του επιτρέψουν μια ελευθερία κινήσεων σε όλα τα επίπεδα και θα του “δωρίσουν” μια ¨διαχειρίσιμη” πολιτικά λύση για το χρέος, σείοντας ταυτόχρονα ον κίνδυνο έλευσης των “κομμουνιστών” στην εξουσία.

Μπορεί λοιπόν οι σφίγγα της Αμφίπολης να αποκαλύπτει σιγά-σιγά τα μυστικά της ο κ. Σαμαράς όμως θα εξακολουθήσει να είναι…σφίγγα και να κράτα κλειστά τα χαρτιά του, αναμένοντας την κατάλληλη στιγμή σε πολιτικό και οικονομικό επίπεδο για να “χτυπήσει”, αν και γνωρίζει ότι σε επίπεδο κοινωνίας εξαιτίας και μόνο του ΕΝΦΙΑ δεν υπάρχουν περιθώρια εξευμενισμού της κοινής γνώμης

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Επίθεση Μαρινάκη σε Ανδρουλάκη για το ακίνητο που μισθώνει το Δημόσιο: «Αν ήταν ο Μητσοτάκης, θα δεχόμουν ερωτήσεις για έναν μήνα»
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έθεσε «ζήτημα ηθικής τάξεως» για τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, ενώ παρουσίασε έναν μίνι απολογισμό με αιχμή την οικονομία, την ενέργεια και τις μεταρρυθμίσεις
Παύλος Μαρινάκης
Γεωργιάδης σε Ανδρουλάκη: Είσαι αρχηγός κόμματος και έχεις εισπράξει 1,5 εκατομμύριο από το δημόσιο; – ΠΑΣΟΚ: Η συκοφαντία και η πολιτική αλητεία έχουν κοντά πόδια
Στη δικαιοσύνη κατά του υπουργού Υγείας θα προσφύγει ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ - Σήκωσε το γάντι ο Γεωργιάδης και καλεί τον Ανδρουλάκη στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας
Ανδρουλάκης
Ανανεώθηκε πριν 2 ώρες
17
Σφοδρή σύγκρουση ΠΑΣΟΚ σε ΝΔ με φόντο τις εκλογές: Η επίθεση στον Πιερρακάκη και το ξεκάθαρο «όχι» στον Τσίπρα
Το ΠΑΣΟΚ έχει επιλέξει τον μονομέτωπο «πόλεμο» με την κυβέρνηση της ΝΔ, ενώ η υπεύθυνη Πολιτικού Σχεδιασμού Άννα Διαμαντοπούλου έκλεινε και οποιαδήποτε «πόρτα» συνεργασίας με το υπό ίδρυση κόμμα του Αλέξη Τσίπρα
Νίκος Ανδρουλάκης
Ζαχαράκη για τις 17χρονες στην Ηλιούπολη: «Πολιτεία, ΜΜΕ, κοινωνία έχουμε χρέος να σεβαστούμε τα παιδιά και τις οικογένειές τους»
«Χρέος μας είναι να ενισχύουμε καθημερινά ένα σχολικό περιβάλλον που καλλιεργεί τον σεβασμό, την αποδοχή και την ουσιαστική στήριξη των παιδιών» γράφει η υπουργός Παιδείας
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/EUROKINISSI