Κόσμος

Ιράν: Τουλάχιστον 3 νεκροί από φονική αμμοθύελλα

Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι πέθαναν και δεκάδες άλλοι τραυματίστηκαν σήμερα στην Τεχεράνη που πλήττεται από μια άνευ προηγουμένου αμμοθύελλα, όπως μετέδωσαν ιρανικά μέσα ενημέρωσης.

Η αμμοθύελλα ξεκίνησε στις 17:10 τοπική ώρα (15:40 ώρα Ελλάδας) με σφοδρούς ανέμους που έφταναν τα 120 χιλιόμετρα την ώρα, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Εξαιτίας της κακοκαιρίας διακόπηκε η ηλεκτροδότηση σε περίπου 50.000 νοικοκυριά, επεσήμανε ένας αξιωματούχος τον οποίο επικαλείται το πρακτορείο ειδήσεων Isna.

Δέντρα ξεριζώθηκαν από τους ανέμους, δρόμοι καλύφθηκαν με συντρίμμια, ενώ οι κάτοικοι αναζητούσαν καταφύγιο.

Πολλές πτήσεις από την Τεχεράνη καθυστέρησαν εξαιτίας των ακραίων καιρικών φαινομένων, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Fars, επικαλούμενο πηγές από το αεροδρόμιο της πόλης. Το Διαδίκτυο και οι τηλεφωνικές επικοινωνίες έχουν επίσης επηρεαστεί.

Μετά την αμμοθύελλα, που διήρκησε περίπου 15 λεπτά, ξεκίνησε να βρέχει, όμως οι άνεμοι παρέμεναν ιδιαίτερα ισχυροί, ενώ περίπου στις 18:40, τοπική ώρα, οι άνεμοι άρχισαν να κοπάζουν και αυτοκίνητα εμφανίστηκαν και πάλι στους δρόμους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ιράν: Διοικητής των Φρουρών της Επανάστασης σκοτώθηκε στην Συρία

Ιράν: Κάθειρξη μέχρι 20 χρόνια σε χρήστες του facebook για προπαγάνδα κατά των αρχών

H Ρωσία θα βοηθήσει το Ιράν να φτιάξει έως 8 πυρηνικά εργοστάσια

Συμφωνία Ιράν – ΙΑΕΑ για νέα μέτρα διαφάνειας

Ιράν: Τον Ιούνιο οι συζητήσεις για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Φρίκη στην Ολλανδία: Επιθέσεις, εκφοβισμοί και ομαδικοί βιασμοί σε βάρος φοιτητριών σε «κολαστήριο» κέντρο φιλοξενίας μεταναστών
Αναγκάζονταν να ζήσουν σε συγκρότημα μαζί με 125 πρόσφυγες για να «βοηθήσουν στην ενσωμάτωση» και έπεφταν θύματα σεξουαλικής κακοποίησης
Ολλανδία
6
Γερμανία: Ένας νεκρός μετά από σύγκρουση λεωφορείου με τρένο στο Αμβούργο – Σε σοβαρή κατάσταση ο ένας οδηγός
Μερικοί από τους τραυματίες δέχθηκαν τις πρώτες βοήθειες επί τόπου, ένας άλλος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, ο οδηγός του λεωφορείου «ήταν ο τελευταίος που μπόρεσε να απεγκλωβιστεί, γιατί είχε σφηνωθεί»
Γερμανία
Ο πρώην σύζυγος της Ζιζέλ Πελικό, Ντομινίκ, ύποπτος για δύο ανεξιχνίαστες υποθέσεις βιασμού και φόνου
Ο Ντομινίκ Πελικό υπενθυμίζεται ότι καταδικάστηκε το 2024 σε κάθειρξη 20 ετών επειδή νάρκωνε τη σύζυγό του και επέτρεπε σε δεκάδες αγνώστους να τη βιάζουν μέσα στο σπίτι της οικογένειας
πελικό