Ελλάδα

Εκλογές 2014: Οι δήμαρχοι που εξελέγησαν με τα υψηλότερα ποσοστά

Ο νυν δήμαρχος Ιλίου Νίκος Ζενέτος (69,30%) είναι ο δήμαρχος που εξελέγη με το υψηλότερο ποσοστό στο β' γύρο των δημοτικών εκλογών και ακολουθεί ο Μιχάλης Σελέκος (68,30%) (ΚΚΕ) στο δήμο Χαϊδαρίου.

Υψηλά ποσοστά -μεταξύ των δημάρχων που εξελέγησαν με το β’ γύρο- συγκεντρώνουν επίσης ο Ιωάννης Μαυρομάτης στην Ελευσίνα (64,04%), ο Θανάσης Ζούτσας στην Παλλήνη (63,66%), ο Γιώργος Παπανικολάου στη Γλυφάδα (62,93), ο Χρήστος Βρεττάκος στο δήμο Κερατσινίου – Δραπετσώνας (62,36%), ο Ηλίας Αποστολόπουλος στο δήμο Παπάγου- Χολαργού (62,02), ο Γιώργος Κοντόσταυλος στην Καισαριανή (61,55%), ο Δημήτρης Κάρναβος στην Καλλιθέα (60,92%), ο Δημήτρης Μάρκου στο δήμο Σπάτων-Αρτέμιδος (60,52%) και ο Δημήτρης Μπίρμπας στο Αιγάλεω (60,03%) (ΣΥΡΙΖΑ).

Ο δήμαρχος Κρωπίας Δημήτρης Κιούσης (75,92%) επανεκλέγεται από τον α’ γύρο με το υψηλότερο ποσοστό μεταξύ των δήμων Αττικής. Από τον α’ γύρο επανεξελέγησαν με υψηλό ποσοστό ο δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Διονύσιος Χατζηδάκης (65,84%), ο δήμαρχος Νίκαιας-Αγ. Ιωάννη Ρέντη Γιώργος Ιωακειμίδης (62,25%) και Περιστερίου Ανδρέας Παχατουρίδης (62,09%).

Μεταξύ των δημάρχων που επανεκλέχθηκαν με τα υψηλότερα ποσοστά στο β’ γύρο τα υψηλότερα ποσοστά συγκεντρώνουν ο Νίκος Ζενέτος στο Ιλιο, ο Θανάσης Ζούτσας στην Παλλήνη, Σίμος Δανιηλίδης στο δήμο Νεάπολης-Συκεών (63,48%), ο Θεοδόσιος Μπακογλίδης στην Καλαμαριά (61,84%), ο Σπύρος Νικολάου στις Θήβες (61,53%), ο Παντελής Ξυριδάκης στο δήμο Φιλοθέης – Ψυχικού (60,72%), ο Δημήτρης Γιάννου στην Έδεσσα (60,02%).

Ο Κώστας Πελετίδης (63,53%) στην Πάτρα (ΚΚΕ) είναι ο δήμαρχος που συγκέντρωσε τα υψηλότερα ποσοστά μεταξύ των υποψηφίων στις μεγαλύτερες πόλεις της χώρας. Εκτός από το δήμο Περιστερίου, στις υπόλοιπες 9 μεγάλες πόλεις της χώρας δήμαρχος εξελέγη με το β’ γύρο.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ευρωεκλογές: Ποιοι εκλέγονται ευρωβουλευτές μετά τις… ανατροπές

Όλα τα ονόματα του ανασχηματισμού – Ποιοι φεύγουν και ποιοι έρχονται – Τι ζητάει ο Ευάγγελος Βενιζέλος, τι σκέφτεται ο Αντώνης Σαμαράς

“Επίθεση αγάπης” από την κυβέρνηση μετά τα αποτελέσματα της κάλπης – Μειώνουν την έκτακτη εισφορά, αλλά τα εκκαθαριστικά της εφορίας … καίνε

Άρχισαν τα παιχνίδια για Πρόεδρο Δημοκρατίας και πρόωρες εκλογές

Ευρωκλογές 2014 VS εθνικές εκλογές 2012 – Τι κερδίζουν και τι χάνουν ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Νεκρός από ανακοπή 46χρονος στο Ναύπλιο μετά από τσίμπημα μέλισσας - Του προκάλεσε αλλεργικό σοκ
Παρά τις προσπάθειες των γιατρών στο νοσοκομείο, δεν κατάφεραν να τον κρατήσουν στη ζωή, με τον 46χρονο να αφήνει την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο από ανακοπή καρδιάς.  
Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ
Προφυλακιστέος ο αστυνομικός για το τροχαίο στη Βουλή με θύμα τον 63χρονο
Ο 43χρονος οδηγός αστυνομικός, πέρασε με κόκκινο, κινήθηκε στο αντίθετο ρεύμα, συγκρούστηκε μετωπικά με την μοτοσυκλέτα του 63χρονου, με αποτέλεσμα να τον παρασύρει και να τον τραυματίσει θανάσιμα
Τροχαίο δυστύχημα 25