Ελλάδα

Αίσχος! Δεν παίρνουν κοινωνικό μέρισμα χιλιάδες άνεργοι

Το κράτος εκτός από δυσκίνητο αποδεικνύεται και ανάλγητο. Φαίνεται η προτεραιότητα δόθηκε στην... επικοινωνιακή πλευρά του πράγματος και έτσι το κοινωνικό μέρισμα μοιράζεται σχεδόν στα τυφλά. Αποτέλεσμα αυτού φτωχοί άνθρωποι και κυρίως χιλιάδες νέοι άνεργοι να μην λαμβάνουν μέρισμα αλλά... αντίδωρο.

Η διάταξη το λέει ξεκάθαρα. Δεν δικαιούνται μέρισμα τα φυσικά πρόσωπα, τα οποία δηλώνουν στη Δήλωση Φορολογίας Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων ότι φιλοξενούνται.

Τι σημαίνει αυτό; Χιλιάδες (ίσως η πλειοψηφία) νέοι κυρίως άνεργοι που βρέθηκαν χωρίς κανένα εισόδημα και αναγκάστηκαν να επιστρέψουν στο πατρικό τους σπίτι και στην εφορία δήλωσαν φιλοξενούμενοι των γονιών τους δεν θα λάβουν τα 500 ευρώ.

Το μόνο που θα λάβει η οικογένεια, ανάλογα βέβαια με το εισόδημα, θα είναι τα 167 ευρώ που δικαιούται για κάθε ενήλικο προστατευόμενο μέλος!

Με λίγα λόγια ένας άνθρωπος με εισόδημα έχει δικαίωμα στο μέρισμα, αλλά ένας άνεργος που δεν έχει κανένα εισόδημα, αλλά τον ζουν οι γονείς του δεν παίρνει ούτε ένα ευρώ!

Εκεί που σταματάει η λογική φαίνεται ότι ξεκινάει κάποιες φορές η … δράση του οικονομικού επιτελείου.

Διαβάστε επίσης:

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
«Άφαντη» η μητέρα του Στέφανου Τσιτσιπά – Κανένα ενδιαφέρον και καμία συγγνώμη στον 71χρονο που δάγκωσε ο σκύλος της
Έχουν συμπληρωθεί 48 ώρες από τη στιγμή της επίθεσης στη Βουλιαγμένη και η μητέρα του Στέφανου Τσιτσιπά με τη στάση της μόνο μετανιωμένη δεν δείχνει
Από την επίθεση στον 71χρονο
Τι είναι οι «καρποί Ποσειδωνίας» που ξεβράστηκαν στις ελληνικές ακτές – Πού οφείλεται αυτό το σπάνιο φαινόμενο της Μεσογείου
Αυτοί οι «θαυματουργοί» πράσινοι καρποί μπορούν να αντιμετωπίσουν στα «ίσια» την κλιματική αλλαγή καθώς απορροφούν έως και 35 φορές περισσότερο άνθρακα, σε σύγκριση με τα τροπικά δάση
καρποί Ποσειδωνίας