Ελλάδα

Ισχυρός σεισμός 4,1 ρίχτερ ταρακούνησε τον Πύργο

Σείστηκε ο τόπος στην ευρύτερη περιοχή του Πύργου καθώς το επίκεντρο του σεισμού ήταν στη στεριά και επιφανειακό. Αμέσως μετά τα 4,1 ρίχτερ ακολούθησε μετασεισμός.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών ο σεισμός έγινε στις 12.43 το μεσημέρι, είχε μέγεθος 4,1 ρίχτερ και το επίκεντρο του ήταν 6 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Πύργου. 13 λεπτά μετά ακολούθησε μετασεισμός μεγέθους 3,7 βαθμών της κλιμακας ρίχτερ.

Ο σεισμός έγινε αισθητός σε όλη την Ηλεία καθώς ήταν επιφανειακός με εστιακό βάθμος μόλις 5 χιλιόμετρα, γι΄αυτό και  κουνήθηκαν σε όλη την Πελοπόννησο και τα νησιά του Ιονίου. Οι κάτοικοι αναστατώτηθηκαν και αρκετοί βγήκαν σε ανοιχτούς χώρους και πλατείες.

Σύμφωνα με τους σεισμολόγους ο σεισμός δεν εμπνέει ανησυχία. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές για ζημιές.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ – ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΙΣΜΗΝΗ  ΛΕΝΤΖΟΥ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Βίντεο: Σεισμός τρομοκράτησε τους παρουσιαστές!

Σεισμός 4,4 ρίχτερ στο Λος Άντζελες

Κρήτη: Σεισμός 4.1 Ρίχτερ ταρακούνησε τα Χανιά

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Συγκλονίζει η μητέρα 13χρονης που δέχτηκε επίθεση στην Αγία Παρασκευή: «Έλεγαν στην κόρη μου πρέπει να γονατίσεις για να σε συγχωρήσουμε»
Οι δύο κοπέλες, την έβαλαν να γονατίσει στις τουαλέτες αφού της είχαν επιτεθεί ενώ άλλα παιδιά κρατούσαν την πόρτα κλειστή για να μην μπορεί να φύγει
βίντεο από καυγά ανήλικων σε σχολείο
Νίκος Γιαννόπουλος: Θα καταθέσω και ασφαλιστικά μέτρα κατά του Νίκου Παππά, δεν θέλω να με ξαναπλησιάσει
«Είχε το θράσος να έρθει την  επόμενη μέρα να πάρει πρωινό μαζί μου γιατί ήμασταν στο ίδιο ξενοδοχείο. Του είπα ότι δεν γίνεται να είμαστε στον ίδιο χώρο και τελικά έφυγα εγώ»
Νίκος Γιαννόπουλος