Ελλάδα

Μπήκαμε στο υποβρύχιο Αμφιτρίτη – Εντυπωσιακές φωτογραφίες

Το υποβρύχιο Αμφιτρίτη ελλιμενίστηκε στον Πειραιά, στην προβλήτα του ΟΛΠ στο πλαίσιο του εορτασμού της 25ης Μαρτίου προκειμένου να το επισκεφθει το κοινό. Οσοι λοιπόν επιθυμείτε να μπείτε σε ένα υποβρύχιο, σπεύσατε καθώς θα βρίσκεται εκεί εως τις 6.00 το απόγευμα.

 

Αν πάλι δεν προλαβαίνετε να πάτε, γνωρίστε το υποβρύχιο Αμφιτρίτη μέσα από τις εντυπωσιακές φωτογραφίες του Newsit.

To υποβρύχιο…εξωτερικά

Το μήκους 56,1 μέτρων και μέγιστου πλάτους 6,2 μέτρων υποβρύχιο S-117, τύπου 209/1200, κινείται με 4 πετρελαιοκινητήρες (550bhp ο καθένας) και έναν ηλεκτροκινητήρα 3.730 kw.

Το εκτόπισμά του είναι 1.100 τόνοι και σε κατάδυση 1.285 τόνοι . Η μέγιστη συνεχής ταχύτητά του είναι 11,5 κόμβοι, ενώ σε κατάδυση μπορεί να φτάσει τους 21,5 κόμβους.

Είναι εξοπλισμένο με το σόναρ STN Atlas Elektronik CSU-3-4 και σύστημα ελέγχου βολής και διαχειρίσεως μάχης H.S.A. SINBADS M8/42 με σύστημα ελέγχου πυρός τορπιλών Mk.8.

Όσον αφορά στα συστήματα μάχης, διαθέτει 8 τορπιλοβλητικούς σωλήνες των 21 ιντσών για 14 τορπίλες SST4, A.E.G. SUT, Μκ.37, Mod 0 και κατευθυνόμενα βλήματα Sub-Harpoon.

Το υποβρύχιο…εσωτερικά

Η Αμφιτρίτη είναι το δευτερο απο τα 4 όμοιου τύπου υποβρύχια που ναυπηγήθηκαν στη δυτική Γερμανία με δαπάνες του ελληνικού δημοσίου.

Καθελκύστηκε στις 14 Ιουνίου 1978 στα ναυπηγεία HDW Στο Κίελο και παρεληφθηκε απο απο το ελληνικό ναυτικό στις 3 Ιουλίου 1979 και κατέπλευσε στο ναυσταθμο της Σαλαμινας στις 6 Σεπτέμβριου του 1979.

Μπορει να φιλοξενήσει μεχρι 40 ατομα προσωπικό. Αλλα δεν μπορούν να κοιμηθούν ταυτόχρονα ποτέ, οπότε υπάρχουν βάρδιες ακομα και στην ξεκουραση τους.

Πρόσφατα η Αμφιτρίτη  συμμετείχε σε ειδική επιχείρηση του NATO οπως αποκάλυψαν στο Newsit αξιωματικοί του υποβρυχίου.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΣΟΥΧΑΙΜΠ
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΙΣΜΗΝΗ ΛΕΝΤΖΟΥ – ΜΑΙΡΗ ΚΑΛΟΥΤΣΑΚΗ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ημι-υποβρύχιο made in Greece

Ανάδυση υποβρυχίου σε λάθος σημείο! ΒΙΝΤΕΟ από το …αποτέλεσμα

Βρέθηκε ναυάγιο γερμανικού υποβρυχίου απο τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Περιήγηση σε υποβρύχιο απο την Google Street View

 Όταν ο ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ συγκινεί έναν συνδικαλιστή – Ο λυγμός του όταν μιλά για το “καλύτερο υποβρύχιο”

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Χειροπέδες σε 45χρονη οικιακή βοηθό που έκλεβε κοσμήματα και χρήματα από σπίτια που εργαζόταν
Η 45χρονη έψαχνε άτομα ΑΜΕΑ ή υπερήλικες που έψαχναν οικιακή βοηθό και στην συνέχεια επικοινωνούσε μαζί τους με ψεύτικα στοιχεία και με τηλεφωνικές συνδέσεις καταχωρημένες σε στοιχεία ανύπαρκτων αλλοδαπών
Κλοπές
Οι αγρότες ετοιμάζονται για «ρεβεγιόν» στα μπλόκα: Κλιμακώνονται οι κινητοποιήσεις, σκληραίνει η στάση τους μετά τις γιορτές
Παρόλο που οι αγρότες είναι αποφασισμένοι να αλλάξουν χρόνο στα μπλόκα, θα διευκολύνουν την διέλευση των οχημάτων στα εθνικά δίκτυα για 3 μέρες, όμως αναμένεται να σκληρύνουν τη στάση τους μετά τις γιορτές
Στο κέντρο της Λάρισας τα τρακτέρ απο το μπλόκο της Νίκαιας
147
Σοκάρει ο 5ος ορειβάτης που ακύρωσε την ανάβαση στα Βαρδούσια όρη: «Γλίτωσα αλλά πάει η μία ζωή που είχα»
«Ότι τι μου επιφυλάσσει η μοίρα παιχνίδια; Όχι δεν είναι μια δεύτερη ευκαιρία γιατί ήδη μου την πήρε την μία ευκαιρία παίρνοντας τους φίλους μου» λέει ο πέμπτος ορειβάτης
Τα θύματα στα Βαρδούσια όρη