Ελλάδα

Τη Δευτέρα αρχίζουν οι δευτεροβάθμιοι έλεγχοι στα σπίτια της Κεφαλονιάς

Οι δευτεροβάθμιοι έλεγχοι στα σπίτια της Κεφαλονιάς που έχουν υποστεί ζημιές θα ξεκινήσουν τη Δευτέρα ανακοίνωσαν στελέχη του υπουργείο Υποδομών. Απο τα αποτελέσματα θα κριθεί ποιοι θα λάβουν την κρατική αρωγή που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση.

Προσθέστε το newsit.gr στη Google

για να βλέπετε περισσότερες ειδήσεις στη μηχανή αναζήτησης

Στο μεταξύ, διευκρινίσεις για τα μέτρα αρωγής των σεισμόπληκτων της Κεφαλονιάς έδωσε το μεσημέρι ο υπουργός Υποδομών Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, αναφέροντας ότι για στέγαση θα δοθεί επίδομα ενοικίου από 300 έως 500 ευρώ σε οικογένειες, που κατοικούσαν σε ιδιόκτητο σπίτι και έχει υποστεί ζημιές, ανάλογα με τον αριθμό των μελών τους, για δύο έτη.

Στα 16. εκ € η επιδότηση ενοικίου – 47εκ € η αποκατάσταση των ζημιών

Αντίστοιχη επιδότηση ενοικίου θα δοθεί και στους ενοικιαστές αλλά μόνο για έξι μήνες. Επίσης δικαίωμα επιδότησης ενοικίου έχουν και όσοι φιλοξενούνται από συγγενείς τους, με την υποχρέωση να παρουσιάσουν σχετική βεβαίωση. Η συνολική δαπάνη για επιδότηση ενοικίου θα ανέλθει στα 16 εκατομμύρια ευρώ.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης επανέλαβε ότι θα υπάρχουν πιστωτικές διευκολύνσεις για αποκατάσταση ζημιών. Το πρόγραμμα Στεγαστικής Συνδρομής θα περιλαμβάνει 80% κρατική αρωγή και 20% άτοκο δάνειο. Η δαπάνη για αποκατάσταση ζημιών θα ανέλθει 47 εκατ. ευρώ.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης καταδίκασε για άλλη μία φορά τους «μετά σεισμό προφήτες» και επανέλαβε ότι όλοι θα πρέπει να κοιτάξουν τη δουλειά τους. «Η Πολιτεία έχει τα αρμόδια όργανα όπως ο ΟΑΣΠ και η Επιτροπή Εκτίμησης Σεισμικού Κινδύνου, που κάνουν τις επίσημες ανακοινώσεις για τη σεισμική επικινδυνότητα», προσέθεσε.

Διαβάστε

Ο Α/ΓΕΕΘΑ συγχαίρει το προσωπικό για τη Κεφαλονιά και ο Ανδρέας Ψυχάρης τον Αρχηγό

Ανοιξε λογαριασμός για τους σεισμόπληκτους της Κεφαλονιάς

Στο πλευρό της Κεφαλονιάς και η Εθνική ομάδα

Κέντρα τύπου για τους σεισμόπληκτους σε Ληξούρι και Αργοστόλι

Κεφαλονιά: Η περιπέτεια του ανθυπαστυνόμου που σώθηκε από θαύμα την ώρα του σεισμού – Φωτό!

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Σοκ στο Ηράκλειο: Πατέρας πυροβόλησε και σκότωσε 20χρονο οδηγό που θεωρούσε ότι ευθύνεται για τον θάνατο του γιου του
Ο δράστης πυροβόλησε τον 20χρονο τέσσερις φορές, ενώ τον τράκαρε επίτηδες για να σταματήσει το όχημά του - Παραδόθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Μαλεβιζίου ενώ μαζί του είχε και το όπλο της δολοφονίας
Τροχαίο και πυροβολισμοί στο Ηράκλειο
88