Ο Σέιμαλ Μπάτις, 28 ετών, πήγε την Τετάρτη σε μια αντιπροσωπεία μεταχειρισμένων αυτοκινήτων της Ford στην πόλη Οκάλα, στη Φλόριντα και ζήτησε να του δείξουν ένα αυτοκίνητο. Ο πωλητής Ανσέλμο Μπαρέτο τον έβαλε ο ίδιος στη θέση του οδηγού ενός λευκού Ford και του εξέθεσε με λεπτομέρειες τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του συγκεκριμένου μοντέλου. Ο Ανσέλμο ήταν προφανώς τόσο πειστικός που ο “πελάτης” κατέβασε τις ασφάλειες του οχήματος, έβαλε μπροστά τη μηχανή και, πιέζοντας το γκάζι με ένα σπαστό μπαστούνι, επιτάχυνε και εξαφανίστηκε.
“Ήταν απίστευτο! Μόνο στις ταινίες γίνονται αυτά!”, είπε ο πωλητής στην τοπική εφημερίδα Ocala Star Banner, εξηγώντας ότι ο Μπάτις άφησε πίσω του το αναπηρικό αμαξίδιό του.
Ο 28χρονος πάντως δεν πρόλαβε να πάει πολύ μακριά. Η αστυνομία που ειδοποιήθηκε για την κλοπή τον εντόπισε λίγα χιλιόμετρα παρακάτω, σε ένα βενζινάδικο όπου σταμάτησε για να βάλει βενζίνη.