Παράξενες Ειδήσεις

Δεν τον αναγνωρίζουν ως πρώτο πρόσφυγα, λόγω της… κλιματικής αλλαγής

Δικαστήριο της Νέας Ζηλανδίας απέρριψε το αίτημα ενός άνδρα από το Κιριμπάτι –το οποίο σταδιακά εξαφανίζεται κάτω από τη θάλασσα– ο οποίος είχε προσφύγει σε αυτό ζητώντας ο ίδιος και η οικογένειά του να αναγνωριστούν ως οι πρώτοι πρόσφυγες της κλιματικής αλλαγής.

Ο 37χρονος Ιοάν Τεϊτιότα και η σύζυγός του εγκατέλειψαν το Κιριμπάτι πριν από έξι χρόνια για τη Νέα Ζηλανδία, όπου έφεραν στον κόσμο τα τρία παιδιά τους. Οι αρχές απέρριψαν και στο παρελθόν δύο φορές το αίτημά του για χορήγηση ασύλου με το σκεπτικό ότι δεν διώκεται για πολιτικούς, θρησκευτικούς ή άλλους λόγους και καθώς δεν έχουν πειστεί για την εγκυρότητα του βασικού του επιχειρήματος, δηλαδή ότι η ζωή του ιδίου και της οικογένειάς του διέτρεχε κίνδυνο λόγω της ανόδου της στάθμης της θάλασσας.

Το Κιριμπάτι, ένα σύμπλεγμα από δεκάδες νησιά και ατόλες μεταξύ Αυστραλίας και Χαβάης, θεωρείται μια από τις κατεξοχήν ευάλωτες στην κλιματική αλλαγή χώρες. «Δεν υπάρχει μέλλον για εμάς εάν επιστρέψουμε στο Κιριμπάτι, ειδικά για τα παιδιά μου. Δεν υπάρχει τίποτε για εμάς εκεί», υποστήριξε ο αιτών άσυλο μιλώντας πριν από την εκδίκαση της υπόθεσής του.

Ωστόσο, και αυτή τη φορά το Ανώτατο Δικαστήριο της Νέας Ζηλανδίας, στο Όκλαντ, απέρριψε το αίτημά του κρίνοντας ότι δεν πληροί τα νομικά κριτήρια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Υπάρχει πιο γκαφατζής καταζητούμενος; Σταμάτησε μόνος του το περιπολικό…

Ένα μοναδικό… δεντρόσπιτο στη Νέα Ζηλανδία!

Πανικός από τα 6,8 Ρίχτερ στη Νέα Ζηλανδία – Δεν υπάρχουν θύματα

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Παράξενες Ειδήσεις
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Παράξενες Ειδήσεις: Περισσότερα άρθρα
Φαράγγι της Αντιλόπης: Κεντρίζει τα βλέμματα ένα από τα πιο εντυπωσιακά θαύματα της φύσης 
Η είσοδος επιτρέπεται μόνο μέσω οργανωμένων ξεναγήσεων που διοργανώνονται από Ναβάχο ξεναγούς, εν μέρει επειδή οι βροχές, κατά την περίοδο των μουσώνων, μπορούν να προκαλέσουν ξαφνικές πλημμύρες
Glowing walls of the Antelope Slot Canyon, Page, Arizona